6 ay kadar. Beğenmezsem veyahut sorun olursa Mesleki Eğitim'e katılacağım. Beğenirsem keizoku.
Büyüklerim her zaman söyler. Hata yaparsan elin adamı söver diye. Ben milletin içinde babamın tokadını da yedim.
Şu an ne yapıyorsun peki.
6 ay kadar. Beğenmezsem veyahut sorun olursa Mesleki Eğitim'e katılacağım. Beğenirsem keizoku.
Büyüklerim her zaman söyler. Hata yaparsan elin adamı söver diye. Ben milletin içinde babamın tokadını da yedim.
Sanayide çalışmak zordur ama ben çalıştığım süre boyunca ilgim olduğu için çok zevk aldım ve kısa sürede bayağı bir şey öğrendim. Severek yaparsan ve çalıştığın usta düzgün biriyse zevk alırsın güzeldir yani. Bu işi ömür boyu devam ettirmesen bile 2-3 ay falan çalışıp deneyebilirsin. Çalışacağın yeri iyi seçmen lazım, kötü bir yerde sürekli ezilip aşağılanabilirsin. Tanıdık referanslı bir olursa güzel bir başlangıç olur. En kötü hayat tecrübesi edinmiş olursun.
Peki şu an ne iş yapıyorsun sanayiden bağımsız mı yoksa orada öğrendiklerin işine yaradı mı? Ben başlayalı 3 gün oldu ama çok yoruldum artık çalıştığım yer biraz kötü 13 saat çalışıyorum sadece öğlen yemek yediğimde oturabiliyorum dayanamıyorum basıp gidesim geliyor herkes diyor öğrenince parayı kırarsın yılma öğren ama bana işkence gibi geliyor 2-3 ay dayanırsam bu tecrübe bana lazım mı onu öğrenmek için sordum.
Peki şu an ne iş yapıyorsun sanayiden bağımsız mı yoksa orada öğrendiklerin işine yaradı mı? Ben başlayalı 3 gün oldu ama çok yoruldum artık çalıştığım yer biraz kötü 13 saat çalışıyorum sadece öğlen yemek yediğimde oturabiliyorum dayanamıyorum basıp gidesim geliyor herkes diyor öğrenince parayı kırarsın yılma öğren ama bana işkence gibi geliyor 2-3 ay dayanırsam bu tecrübe bana lazım mı onu öğrenmek için sordum.
10 gün sonra bıraktım kral dayanamadım çok da rahat ettim çok eziliyorsun sana da önermem ama ben 5 yıl ezilicem sonra parayı kırıcam diyorsan dayanKral son durum nedir merak ediyorum girmeyi düşünüyorum.
Konuyu hortlatıyorum, önüme çıktı. 5 sene de sadece köleliğe alışırsın. Parayı anca 40 yaşında kırarsın ki o da fifti fifti. Sana bunu söyleyen adama de hangi sanayideki usta parayı kırmış? Hangisi Rahmi Koç, Ali Koç, Bill Gates, Elon Musk ile kapışıyor? Oradaki ustada bile en fazla BMW vardır. Gençliğin sona erdikten sonra milyarder olsan ne yazar?10 gün sonra bıraktım kral dayanamadım çok da rahat ettim çok eziliyorsun sana da önermem ama ben 5 yıl ezilicem sonra parayı kırıcam diyorsan dayan
Kesinlikle size katılıyorum hocam, sanayiye gidersinde o bahsettiğimiz güzel miktarlar ancak 35-40'tan sonra eline geçer, artık ne anlamı kaldı ki, sanayiye 15-20sinde girip 5-10 yıl içinde milyoner olacağına inananlar, ya popüler kültür kölesi, ya da hayalperest.Konuyu hortlatıyorum, önüme çıktı. 5 sene de sadece köleliğe alışırsın. Parayı anca 40 yaşında kırarsın ki o da fifti fifti. Sana bunu söyleyen adama de hangi sanayideki usta parayı kırmış? Hangisi Rahmi Koç, Ali Koç, Bill Gates, Elon Musk ile kapışıyor? Oradaki ustada bile en fazla BMW vardır. Gençliğin sona erdikten sonra milyarder olsan ne yazar?
Sanayici adamların ezecek çırak bulması için söylediği yalanlardan ibaret. Ustana çay verip yerleri süpürüp bilmem kaç numaralı ingiliz anahtarını verip bırak parayı kırmayı işi nasıl öğreneceksin? Araba kullanmak değil ki sonuçta adama bakıp öğrenesin. Ayrıca artık elektrikli arabalar var ve kendi servislerine gidiyor şu an ki sanayideki ustaların hiçbiri belki de elektrikli araba tamir etmeyi bilmiyor. Hatta çalışma mantığını bile bilmiyor. Kaldı ki artık araba alanlar kendi servisine götürüyor. Sanayici adamlara en fazla eski kasa Ford, Tofaş falan geliyor. Benim bir Porsche'm olsa kalkıp elin adamına vermem yetkili servis kimse ona götürürüm. Bu yönden baktığımızda önü açık meslek bile değilKesinlikle size katılıyorum hocam, sanayiye gidersinde o bahsettiğimiz güzel miktarlar ancak 35-40'tan sonra eline geçer, artık ne anlamı kaldı ki, sanayiye 15-20sinde girip 5-10 yıl içinde milyoner olacağına inananlar, ya popüler kültür kölesi, ya da hayalperest.
Konuyu hortlatıyorum, önüme çıktı. 5 sene de sadece köleliğe alışırsın. Parayı anca 40 yaşında kırarsın ki o da fifti fifti. Sana bunu söyleyen adama de hangi sanayideki usta parayı kırmış? Hangisi rahmi koç, Ali koç, Bill Gates, Elon Musk ile kapışıyor? Oradaki ustada bile en fazla BMW vardır. Gençliğin sona erdikten sonra milyarder olsan ne yazar?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.