Sapphire R9 380 Kasma Sorunu

intel'legent

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar cuma günü vatandan oyun oynamak için sistem topladım. Fakat aldığıma pişman oldum. Hiç kasmamasi gereken bir sistem fakat cok kasıyor. Sebebi nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem:
Sapphire R9 380 4 gb ekran kartı
MSI H110M VD anakart(2133 mhz ddr4)
8 Gb kingston 2133 mhz ddr4 ram
Intel i5 6500 skylake islemci
Zalmab r1 600 w kasa
Seagate 7200 rpm 64 mb hdd.
Yardimlarınızı bekliyorum bugün vatana gideceğim konuşmaya.

Vatana gittim pc yi bir gün tuttular. Sorun yüklediğin işletim sisteminden dedi. Orjinal alma bosuna o kadar para verme kendin yükle dedi. Yükledim yine aynı şey. Arkadaşlar lütfen yardım edin aldığımdan beri birşey yapamıyorum. O kadar para verdik babamın yüzüne bakamıyorum.

Arkadaşlar total war atilla oyununda ultra ayarlarda 30-40 fps az değil mi ?

Total War Attila oyununda; R9 390 ve Fx 8350 sistemde ultra ayarlarda ve 1440p çözünürlükte 35-45 fps alıyorum. İşlemciye fazla yük bindiren bir oyun. Fakat Intel Skylake DDR4 bir işlemcide bu değerleri vermesi ilginç.

Tom Clancys Rainbow Six Siege yükledim. Vsync kapalıyken çok fazla tearing oluyor fakat fps 150 'yi geçiyor. 60 fps sabit oynarken oyunda ara ara takılmalar oluyor. Tam kasma denmese de akıcı olmuyor.

1- cpu ve ekran kartı için sistem kararlılık teslerini (3D Mark 11 ve furmark) yapın
2- monitörünüz için çözünürlülük ayarlarını kontrol edin.
3- anakartın ram slotlarını kontrol edin, bazı anakartlar ram slotu seçiyor
4- güç kaynağınız ekran kartınız için yeterli beslemeyi yapıyormu ?

birde ekran kartını başka bir arkadaşınızın bilgisayarında deneyebilirsiniz

@intel'legent Ben de benzer bileşenlerin olduğu bir sistem alacağım da acaba sorununuzu çözebildiniz mi merak ettim, 10 gün geçmiş aradan.
Sistemdeki kasma sorunları çözüldü fakat oyunlarda kasmalar ve ara ara duraksamalar devam ediyor ve garip olan görünürde hiçbir sorun olmaması.

1- cpu ve ekran kartı için sistem kararlılık teslerini (3D Mark 11 ve furmark) yapın
2- monitörünüz için çözünürlülük ayarlarını kontrol edin.
3- anakartın ram slotlarını kontrol edin, bazı anakartlar ram slotu seçiyor
4- güç kaynağınız ekran kartınız için yeterli beslemeyi yapıyormu ?

birde ekran kartını başka bir arkadaşınızın bilgisayarında deneyebilirsiniz
funmark testi yaptım şimdi. 2904 puan ve 48 fps max sıcaklık 76 derece.

Bilgisayarcı HDD'yi çakma olanıyla değiştirmiş olabilir mi? :) Belki anakarta macun akmıştır , ekran kartı devrelerinde yanık vardır. İçini açıp iyice bakın.
Sistemi yollamadan önce parçaların fotoğraflarını çekmiştim. Hdd 'nin üzerinde bir kod vardı. O koddan değiştirilmemiş olduğunu anladım. İlk defa bir masaüstü bilgisayar sahibi oldum. İçini açıyorum fakat pek bir şey anladığım söylenemez.

Ya ben Windows gelmiş geçmiş korsan kullanıyorum oyunlarda kasma falan yaratmadı. Yaratırsa tek bir sebebi var özelliklerin yetersiz olması. Arkadaşım BIOS ayarlarını sıfırla ya da Recep beyin toplama yaptığında BIOS ayarları yapıp bilgisayarı yeniden başlatıyor. Belki bazı ayarlar kısıtlanmış olabilir. Bazı anakartlar da böyle sorunlar yaratabiliyor. Yorumları okudum ekran kartınız da bir sorun olacağını sanmıyorum eğer olsa bile görüntü gelmez ve ekran kartın düzenli çalışmaz sen oyunlarda sıkıntı var diyorsun dediğim gibi BIOS ' a gel bir bak derim.

Saygılarımla...

aynı ekran kartını kullanıyorum. benzer bir sisteme sahibim. hiç bir şekilde kasma sorunu ile karşılaşmadım. windows'um orijinal win 10 64 bit. oyunları ultra seviyede oynayabiliyorum gayet stabil bir şekilde.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı