Sebastian Vettel Sezon Sonunda Ferrari'den Ayrılıyor

Yararsız Üye

Kilopat
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7.528
Makaleler
10
Çözümler
9
Ferrari ve Sebastian Vettel arasındaki sözleşme yenileme görüşmeleri olumlu sonuçlanmadı. Vettel'e ilk önce 1 yıllık ve 12 milyon Euro'luk sözleşme teklifi yapan Ferrari bazı söylentilere göre bu teklifi 2 yıla çıkarsa da Vettel ile anlaşma imzalayamadı. Geçen yıl genç takım arkadaşı, yetenekli ve geleceğin şampiyonlarından biri olarak görülen Charles Leclerc'in arkasında kalan ve bu durum yüzünden sık sık Ferrari ile arasında sorun çıkan eski Dünya şampiyonu Vettel'in bu sezonun sonunda Ferrari'den ayrılacağı açıklandı. Son sözleşmesindeki maaşının yaklaşık 3 kat daha azını kabul etmeyen Vettel için Ferrari günleri sona eriyor.

Vettel'in yerine gelmesi beklenen adaylar ise Daniel Ricciardo ve Carlos Sainz Jr. Daha önce Red Bull'dan ayrılma nedeni 2. pilot konumuna düşmek olan Ricciardo'nun hem yüksek maaşı hem de dominant karakter yapısı nedeniyle Leclerc'in arkasında 2. pilot olarak gelmesi zor görünüyor. Ferrari'nin ise geçen yılki performansından dolayı Leclerc'i 1. pilot olarak takımda görmesine kesin gözüyle bakılıyor. Vettel'in yerine Ferrari'ye gelme ihtimali daha yüksek olan pilot adayı ise Sainz olarak görülüyor. Geçen yıl McLaren takımıyla başarılı bir performansa imza atan Sainz hem Ricciardo kadar dominant olmayan uyumlu karakteri hem de daha düşük düzeydeki maaşıyla dikkat çekiyor. Vettel ve Leclerc gibi 2 dominant karakterin kontrolünde sorunlar yaşayan Ferrari'nin tekrar benzer durumu yaşamaktan kaçınmak için Sainz'ı birincil seçenek olarak gördüğü düşünülüyor. Takım içinden gelen bilgiler de bunu doğrular nitelikte.

Ferrari'nin sözleşme yenileyemediği Vettel'e en son 12 milyon Euro + 12 katır (Hail Bannerlord) teklif ettiği de Attack Troll haber servisi tarafından iddia ediliyor. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazık. Cidden yazık.

RedBull yıllarını sevmesem de Ferrari'deki zamanlarını seviyordum Vettel'in. Cidden takımla çok sıkı bağlar kurmuştu. Fakat son kontrat tekliflerinde cidden hoş davranmadılar.

02 ve 06'da Schumacher, 07'de bala (artık bala olduğuna eminim, önceden derlerdi de inanmazdım; Kimi'nin yeri başka tabii) gelen şampiyonluk sonrası 08 ve 09'da Massa, 10'dan 14'e aralıksız Alonso ve son olarak Vette'i yedi bitirdi Ferrari.

Ben şahsen Ferrari'nin iyiye gideceğini düşünmüyorum, yazık Lecrec'e. Tüm baskı birden üzerinde oalcak ve üstelik yanında tecrübeli birisi de olmayacak, yani tüm İtalya bir yarış olduğunda ilk Lecrec'e odaklanacak.

Yani, diyecek pek bir şey yok. Sainz'le de anlaşılmış zaten, 48 saat içinde açıklanacakmış sanırım.

Vettel'e gelince, emekli olur ya da Mclarren'e gider ki bence emekli olur. 4 kez dünya şampiyonu olmuş, şampiyon olamasa da hayali olan takımda yarıştı, mutlu bir ailesi var.

Ferrari'nin komik kontratını kabul etmeyerek zaten olayın para olmadığını gösterdi bence.

Ferrari yani, normal.
 
F1, Ferrari için en az yol otomobillerinin pazar payı kadar önemli. Bu yüzden Schumi gibi bir android olmadığı sürece Ferrari'deki psikolojik baskıya dayanmak kolay değil. Leclerc de duygusal yönden biraz hazırlıksız şu anda, muhtemelen duygusal tarafı da ağır basmaya devam edecek ama yeteneği ve hırsıyla yakın gelecekte Max karşısında tutunmayı başarırsa işi götürebilir.

Ayrıca Ferrari'nin bir huyu daha var, 1. pilotlarında bir zaafiyet görürse hemen yerini doldurmak için bir düello ortamını yaratma konusunda ısrarlılar. Schumi - Kimi, Regazzoni - Lauda dönemindeki durum şu anda Vettel - Leclerc arasında yapıldı ve Vettel de bu baskıya dayanamadı.
 
Son düzenleme:
Bilemiyorum, 2015'te de aynı şeyleri hatta daha fazlasını Vettel için hayal ediyorduk. Üstelik Malezya'da kazandıktan sonra...

2020'nin ilk yarışından itibaren baskı Lecrec'in üzerinde olacak. Bu durumda en mantıklı olan, Vettel'in ne olursa olsun takımda kalmasını sağlayıp, Lecrec'in 1 - 2 sene daha gelişmesini sağlamaktı.

Schumacher'e gelince, onun olayı daha farklı diye düşünüyorum; yani duygusallıktan da farklı. 96'da geldiği ve adeta katır gibi giden Ferrari'yi peş peşe şampiyonluk yaşayacakları bir Ferrari'ye dönüştürdüler.

Gerçi zamanında Todt'un başını yemek istedi Ferrari ama Schumacer rest çekmişti o zaman.
 
Leclerc'in omzunda önümüzdeki yıl için aşırı bir baskı olmaz çünkü destekçilerin ve takımın gözünde hâlâ gelişmesi için ihtiyacı olan zamanı var ancak Vettel'in Hamilton karşısındaki durumunu 2-3 sezon sonra Verstappen karşısında yaşarsa o zaman sorunlar çıkmaya başlar. Leclerc'i Hamilton ile kıyaslamayacaklardır, Ferrari yönetimi bile o kadar acımasız olamaz. :D

Yalnız çoğu kişinin aksine ben Vettel için üzülmüyorum. Ferrari'ye büyük umutlarla geldi, şampiyonluk kazanabileceği 2 sezonu da vardı ancak kendi hatalarıyla bu fırsatları tepti. Hamilton karşısında kaybettiği ortada, Vettel'in yerinde Alonso olsa durum belki de böyle olmazdı ama tabi bu da bir varsayım. Vettel hedefleri için geldi, hedeflerinden uzak kaldı ve sonuç olarak Ferrari gibi sonuç odaklı bir takımdaki varlığı bence iyi bile dayandı.
 
Son düzenleme:
şampiyonluk kazanabileceği 2 sezonu da vardı ancak kendi hatalarıyla bu fırsatları tepti.
2018 sezonu için bu geçerli. 2017 için geçerli değil. 2017 sezonunda Vettel muazzam bir performans sergiledi en iyi pilottu o sezon. Ferrari'nin motor gücü eksikliği ve dayanıklılık sorunları yüzünden Vettel şampiyon olamadı. 2019 aracı zaten başlı başına bir faciaydı. Kalan diğer yılların hepsinde de Vettel Ferrari de iyi bir yıl geçirdi.

Vettel'in Ferrari'den ayrılmasına üzüldüm. Vettel'in yerini doldurmak kolay olmayacak. Geçen sene formsuz denilen Vettel sadece Leclerc'in 24 puan gerisinde kaldı. Rusya yarışında liderken aracı bozuldu, Kanada yarışında da galibiyeti elinden alındı. SF90 modeli de Vettel'in sürüş tarzına uyan bir araç değildi.

Schumacher'dan sonra kimse Vettel kadar Ferrari'yi sahiplenmedi. Ferrari Vettel'e hak etmediği bir tavır sergiledi. Vettel için ayrılma sebebi bana göre de para değildi, Leclerc'i çıkıp birinci pilot yaparsanız, Leclerc ile şampiyon olmak istiyoruz derseniz elbette Vettel gibi birisi haklı olarak bu durumu kabullenmez, kabullenmemelidir.

Tüm baskı artık Leclerc'in üzerinde olacak bu baskıyı kaldırmak kolay değil, araç gelişimi için de Vettel'in gitmesi Ferrari için kötü oldu, Leclerc'in geri bildirimleri Vettel kadar normal olarak iyi değil.

İkinci koltuğa kim oturmalı derseniz benim gönlümde yatan kişi Alonso. İki lider sürücüyü aynı takıma almak isteyeceklerini sanmıyorum. Bu yüzden Carlos Sainz ile anlaştı haberleri var. Mercedes hegemonyasını yıkmak, uzun bir süreden sonra tekrar şampiyon olabilmek için her ne olursa olsun ben tercihimi Alonso'dan yana kullanırdım.

Sainz ve Riccardo hangisi gelmeli. Riccardo, Sainz'a göre Leclerc'e daha fazla sorun çıkaran bir sürücü, Red Bull da ne kadar hızlı olduğunu Verstappen ile baş başa mücadele ettiğini hatta puan olarak Verstappen'i geçtiğini de biliyoruz. Sainz iyi bir pilot, geçen sene de çok iyiydi. Çok çok iyi bir pilot mu bence hayır henüz değil, daha gelişmesi gerekiyor. Renault da yarışırken Hulkenberg'e yenildi, Verstappen'e de yenildi.

Riccardo daha agresif bir pilot ön tarafta Sainz'dan daha fazla hareketlilik getirirdi bana göre. Riccardo Mclaren'e gidecek bu gidişle. Vettel ve Alonso için Renault kapısı açılabilir. Renault'tan bir halt olacağını sanmıyorum. Vettel'in emekli olmasını istemiyorum, Alonso'nun da dönmesi istiyorum.

Ferrari Schumacher'i de harcadı, Vettel'i de harcadı. Ferrari de gözden düştün mü istediğin kadar başarlı ol, şampiyon bir sürücü ol gözünün yaşına bakmazlar.

Vettel'in Ferrari ile şampiyon olamadığı görmek çok üzücü. Güle güle büyük şampiyon, umarım yine yeniden şampiyon olursun.
 
Sainz'ın McLaren'dan ayrılmasına üzülüyorum ama geçen yıldan beri Vettel'in ayrılması durumunda Leclerc'in arkasındaki sürücü olarak Ferrari'ye gitmesi beklenen bir şeydi. Hatta daha önceki bir konuda bundan bahsetmiştim. Vettel bence iyi bile kalmayı başardı Ferrari'de, bu kadar sonuç odaklı bir takımda bu maaşları alıp arka arkaya kaybedince sonuç kaçınılmaz oluyor. Umarım McLaren'a gelmez, o düzeyde maaşı hak edecek bir iş yapacağına ihtimal vermiyorum. Alonso'daki durumu tekrar yaşamak istemez McLaren destekçisi olanlar.

@BERWAR Çok duygusal bir veda olmuş senin açından Vettel'in gidişi. Schumi'yi bile harcayan bir takımda Vettel paçayı iyi bile yırttı, işin bu tarafından bakıp mutlu olabilirsin. :D F1 sürücüsü olsam yarışmak isteyeceğim en son araba Ferrari olurdu herhalde, aşırı düzeyde bir baskı altında oluyorsun.

Ortaokuldayken McLaren polarımı yırtan Ferrari destekçisini dövdüğüm günden beri Ferrari'ye sempati besleyemiyorum. :D 😍 McLaren 😍 (Tarafım belli olsun) Leclerc gibi biraz dangalak olsa da sempatik bir sürücü bile Ferrari'ye karşı ısındıramadıysa bundan sonra olmaz öyle bir şey. :D
 
Son düzenleme:
Çok duygusal bir veda olmuş senin açından Vettel'in gidişi. Schumi'yi bile harcayan bir takımda Vettel paçayı iyi bile yırttı, işin bu tarafından bakıp mutlu olabilirsin.
Schumi harcadı aynısını Vettel'e de yaptı, Schumacher Ferrari de 5 defa şampiyon olmasına rağmen gözünün yaşına bakmadılar, Ferrari çok acımasız. Vettel'i seven biri olarak elbette gidişi duygusal olarak beni üzdü, Alonso Ferrari'den ayrılırken de böyle oldum, Vettel geldiği için yine sevindik. Umarım bu sezon Leclerc'i yener de Ferrari'ye bir ders verir.
 
Ferrari bu gün resmen sainz ile anlaştığını duyurdu. Ardından ricardo da mclaren'e geçtiğini duyurdu. Şimdi benim merak ettiğim renoya kim gelecek? Bana alonso gelecekmiş gibime geliyor eğer öyle olursa vettel'e ne olucak? Redbull kapıyı kapattı mercedes de pek ilgilenmiyor gibi. Şuan merak içindeyim.
 

Geri
Yukarı