Servisçi bizi azarladı

Ben biraz dar konuşmuşum bunun için özür dilerim.

Elbetki küfür etmeleri çekirdek yiyip yere atmaları (yapıyorlarsa) kötü bir şey.

Ama dövme, servisten atma gibi şeyler olmaz.
Hocam dövmekle ilgili birşey zaten yok ortada, neredeyse servisten atma kısmı için ise benim arkadaşın yazdıklarından anladığım adam kendisini uyardığında kendisi adamın üstüne gitmiş. Burada bile adam hakkında şizofren vs. dediğine göre adamın yüzüne karşı da sert konuştuğunu varsayıyorum. Yoksa sadece bir uyarı yüzünden sabahın köründe kimse kimseyle papaz olmaz. Önceden de yüksek sesle küfür ederek rahatsızlık vermişler zaten, adamın onlardan bilmesi de garip değil.

Kusura bakmayın ama niye kirletiyorsunuz adamın arabasını para veriyoruz diye kendinizi oranın sahibi sanıyorsunuz galiba temizlemek zorundamı sizin çöplerinizi.

Bu aralar çevremde bu şikayetler oldukça fazla yine :) hortlatılacak bir konu bence:

Öncelikle kendi arabana ne çöpü atarsan at, ama servise atamazsın. Atıyorsan da böyle azar yersin (siz atmadıysanız siz üzerinize alınmayın tabii).
Aradaki bir cümlenizde küfürlü konuşmamızdan dolayı arabadan indirmek gibi bir durum söylenmiş. Küfür toptan hoş bir şey değil ama kişinin kendi bileceği iş kullanıp kullanmamak. Ancak neden başka insanların olduğu bir ortamda küfürlü konuşasınız ki? O zaman herkes aklına geleni yapsın. Kimisi de çırılçıplak soyunsun. Başkası orta yere s.çsın mesela?
Bunlar genel görgü kurallarıdır. Küfür de bunlardan biri. Başkalarının duyacağı şekilde küfür etmekten kaçınmanızı öneririm.
Bunun haricinde gerçekten psikopatlık seviyesi yüksek olan servis şöförleri de var evet. Ancak anlattıklarınızdan anlaşılan burada öğrencilerin temel kurallara uymadığı. Servis, içerisine çöp atıp küfürler sallayıp gürültü yapacağınız bir yer değil. İlla ki eğlence anlayışınız buysa bunu yapmak isteyenler olarak başkalarına rahatsızlık vermeyecek bir yerde yapmaya çalışın.
28 yaşındayım, tüm ortaokul lise hayatım boyunca hiç böyle eğlence anlayışım olmadı. Bulunduğum ortamda da bunların yapılmasına asla izin vermedim. Ben de küfürlü konuşurdum özellikle lisede. Ama sadece yakın arkadaşlarımla kendi aramızda.

Ek olarak, burada faturanın size kesilmiş olmasına sinirliyseniz bunda hak verebilirim. Bunu yapan 10 kişiyse 10 kişiye tepki gösterecek, aralarından 2 kişi seçip onlara göstermeyecek sadece. Ancak neden ikinizi seçtiğini daha sakin bir anda sorabilirsiniz. Belki bilmediğiniz ya da fark etmediğiniz bir durumdan dolayı özellikle size sinirlenmiştir.

En dip not; yine de bağırması azarlaması bir çözüm değil. Doğrudan velilerinizle iletişime geçebilir. Bunu yapan kişileri belirleyip cezai işlem uygulatabilir. Bu cezai işlemi prosedür haline getirebilir vs vs. Bağırmayı/azarlamayı seçmesi bir çözüm değil buna katılıyorum.

Arkadaşlar bu sabah şoför bizi indirmeden önce bayağı konuştu işte temizlerken falan çekirdek kabukları bulmuşlar yerde onları anlatıyor. Sonra arkadaşımla bizi gösterdi özellikle size söylüyorum diye dedim biz bir şey yapmadık dinlemiyor adam. 1 hafta önce falan çekirdek yenmişti samimi söylüyorum arkadaşımla ben dışında herkes avuç avuç çekirdek yiyip attı yere (2-3 güzel insan var onlar atmadı tabii)bugün gelmiş bizi azarlıyor adam. Ne varsa bizden biliyor çok küfür ediyoruz diye bizi arabadan indirecekti bir ara (böyle bir hakkı var mı?). Sabah sabah papaz olduk herifle arka tarafdaki koltukların servis sephasında maske, çubuk kraker vb vardı onları da attık fark etmesin diye. Meclis bombalansa bizden bilecek şizofren. Aileme dedim alın beni servisten çok uzak yürüyemezsin dediler. Bu 3. şoför eskiden servisi bir yarım saat eğlenip gülebileceğimiz bir yer olarak görüyorduk şimdi bu adam geldi huzur yok ara tatilden sonra değişir yine umarım.
Neden insanların içinde küfür edip rahatsızlık veriyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı