Simulasyon Teorisine Farklı Açıdan Bir Bakış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1. teori cok guzel. Ehehsheh. Diger gezegenlere zaman yetmemis. Ahahahahhaahahahaha.

Bak 1. teorini çürütüyorum.
Tum galaksilere gidip bak oyle gel. Dunya gibi yasam ve akilli bir yasam tarzi olan canlilar var mi diye ogren. eger ki bualamazsan tamam teorine inanacagim. :)

Bak sana tanri veya Allah onun kaniti. Sen ne dersen de ama ben yobaz degilim.

Wifi sinyali dolaniyor her tarafimiz da ve biz onu goremiyoruz ogle degil mi? Ama telefon veya wifi ceken cihaz aldigimiz da wifinij var oldugunu biliyoruz. Wifi(Radyo frekansi) algilayan bir aletin yoksa wifi oldugunu bilemezsin ama modemi gorup wifi var dersin ama bu sinyali yakalayacak bir aleti olmayan bir insana kanitlayamazsin sana inanmaz ve inandiramazsin.
Iste bilincimizn(Ruhumuz) var olmasi Allah'in en buyuk kanitidir. Bilincimiz var ama nerede bilmiyoruz henuz TIP dunyasi bulamadi. Yine 1 ornek daha Allah'in var olduguna en buyuk kanit daha. Insanin varligi ruhla yine ilgilidir bu.

Daha fazla yazmak isterdim ama inan yazim hatalarini duzeltmekten ne yazacagimi unutuyorum. ;)

1. teori cok guzel. Ehehsheh. Diger gezegenlere zaman yetmemis. Ahahahahhaahahahaha.

Bak 1. teorini çürütüyorum.
Tum galaksilere gidip bak oyle gel. Dunya gibi yasam ve akilli bir yasam tarzi olan canlilar var mi diye ogren. eger ki bualamazsan tamam teorine inanacagim. :)

Bak sana tanri veya Allah onun kaniti. Sen ne dersen de ama ben yobaz degilim.

Wifi sinyali dolaniyor her tarafimiz da ve biz onu goremiyoruz ogle degil mi? Ama telefon veya wifi ceken cihaz aldigimiz da wifinij var oldugunu biliyoruz. Wifi(Radyo frekansi) algilayan bir aletin yoksa wifi oldugunu bilemezsin ama modemi gorup wifi var dersin ama bu sinyali yakalayacak bir aleti olmayan bir insana kanitlayamazsin sana inanmaz ve inandiramazsin.
Iste bilincimizn(Ruhumuz) var olmasi Allah'in en buyuk kanitidir. Bilincimiz var ama nerede bilmiyoruz henuz TIP dunyasi bulamadi. Yine 1 ornek daha Allah'in var olduguna en buyuk kanit daha. Insanin varligi ruhla yine ilgilidir bu.

Daha fazla yazmak isterdim ama inan yazim hatalarini duzeltmekten ne yazacagimi unutuyorum. ;)
Evet Wi-Fi sinyallerini tespit edebiliyoruz çeşitli cihazlar ile. Radyasyonu tespit edebiliyoruz çeşitli cihazlar ile. Allahı İbadethaneler ile mi tespit ediyoruz? Altını çizdiğim yeri söylüyorum kesinlikle kanıt yok. Kur-An dediğiniz kutsal kitaba saygım var. Ama ne yazık ki bir takım gerçekleri söylemek zorundayım, tonlarca birbiriyle çakışan ayetler ve yazım hataları var. 1 ayetten 2-3 tane mantık çıkarabiliyoruz ve üstelik çok insanlık dışı şeyler var. Bunu tek İslam için değil gerçek din olduğunu iddia eden tüm dinler içinde söylüyorum en iyisi hiçbirine inanmamak. En iyisi Agnostiklik gibi.
Ama Bana Wi-Fi örneğiyle Allahı kanıtlayamazsın. Ben sana ejderha var desem bizi izliyor desem ama cihaz yok desem inancak mısın?

Gezegen olayı ise tamamen fiyasko bir kaç kaynak ve tuzdan ibaret yuvarlaktır.
Nedemiş muhterem hocamız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şaka şaka. Ama şu bir gerçek ki gezegenlerde yaşam olduğunu zannetmiyorum olsaydı ortaya çıkardı zaten. Birkaç tuzlu su yaşam olduğunu kanıtlamaz. :D

Evet Wi-Fi sinyallerini tespit edebiliyoruz çeşitli cihazlar ile. Radyasyonu tespit edebiliyoruz çeşitli cihazlar ile. Allahı İbadethaneler ile mi tespit ediyoruz? Altını çizdiğim yeri söylüyorum kesinlikle kanıt yok. Kur-An dediğiniz kutsal kitaba saygım var. Ama ne yazık ki bir takım gerçekleri söylemek zorundayım, tonlarca birbiriyle çakışan ayetler ve yazım hataları var. 1 ayetten 2-3 tane mantık çıkarabiliyoruz ve üstelik çok insanlık dışı şeyler var. Bunu tek İslam için değil gerçek din olduğunu iddia eden tüm dinler içinde söylüyorum en iyisi hiçbirine inanmamak. En iyisi Agnostiklik gibi.
Ama Bana Wi-Fi örneğiyle Allahı kanıtlayamazsın. Ben sana ejderha var desem bizi izliyor desem ama cihaz yok desem inancak mısın?

Gezegen olayı ise tamamen fiyasko bir kaç kaynak ve tuzdan ibaret yuvarlaktır.
Nedemiş muhterem hocamız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şaka şaka. Ama şu bir gerçek ki gezegenlerde yaşam olduğunu zannetmiyorum olsaydı ortaya çıkardı zaten. Birkaç tuzlu su yaşam olduğunu kanıtlamaz. :D

Bak sana sunu soyleyeyim ben sadece senin 1.teorine yonelik cevap verdim ve anlayamamissin maalesef. Anlasan boyle cevap vermezdin. Ejderha ne yahu ben sana dinazor fosili gostereyim inan. Bu video ilk kez gordum gercekten guzel. hahahaa :) Iste boyle din adamlari sizin gibi daha yeni ergenlik cagina girmis kisileri dinden sogutuyor. Sıkıntı bundan ibaret onlari dinleyecegine ac kuran-i kerim oku.

Dunya disi kesinlikle yasam var kardesim bundan adim gibi eminim. Bununla ilgili bir hadise yasamistim ama soylemeyecegim cunku gerek yok ve yeri degil. :)

Bak sana sunu soyleyeyim ben sadece senin 1.teorine yonelik cevap verdim ve anlayamamissin maalesef. Anlasan boyle cevap vermezdin. Ejderha ne yahu ben sana dinazor fosili gostereyim inan. Bu video ilk kez gordum gercekten guzel. hahahaa :) Iste boyle din adamlari sizin gibi daha yeni ergenlik cagina girmis kisileri dinden sogutuyor. Sıkıntı bundan ibaret onlari dinleyecegine ac kuran-i kerim oku.

Dunya disi kesinlikle yasam var kardesim bundan adim gibi eminim. Bununla ilgili bir hadise yasamistim ama soylemeyecegim cunku gerek yok ve yeri degil.:)
Steam hesabınız varsa söyleyin detaylı olarak konuyla ilgili konuşalım. (Sosyal medya hesabım yok ondan steam :D) (Uzaylı meselesini aşırı ama aşırı merak ettim)

Ben seni şimdi anladım da Kur-an'ı kerim de bir takım ayetleri çok saçma buluyorum soğutuyor beni kendinden, bir takım haklı sebeplerimde var.

Arkadaşlar bende Artık bu Evrenin gerçek olmadığına inananlardanım.
Size İddialı ve Haklı Teoriler sunabilirim.
Arkadaşlar Bu Dünyada kaç tane şey varsa hiçbirini göremiyoruz. Örneğin; Allah/Tanrı, melek, şeytan gibi şeyler. Fakat bunlara inanmaya çalışıyoruz. Bu göremediğimiz şeylere inanmak istememizin sebebi tamamen, insan hormonu ve duygularıyla alakalı. Çünkü İnsanoğlu hep sığınmak istediği birisi olsun istemiştir ve en son olarak "Tanrı"'yı seçmiştir. Hani Yavru bir ceylan annesinin yanından ayrılmaz hep ona sığınır ya aynı onun gibi. Biz manevi duygularımızı beslemek için ise Dinlere inanıyoruz. Bana göre Tanrı var da olabilir, olmayadabilir. Bu hiç belli olmaz.
Ama bu Dünyanın Sahte bir Dünya ve simulasyon olduğuna eminim.

E şimdi diyeceksiniz koskoca Dünyayı, ayrıntıyı başka insanlar mı yaptı yani, bu dünyayı?
Evet onlar yaptı hiç bir şey imkansız değildir.

1. İddialı Teori
Bakın size daha beyin açıcı bir örnek göstereyim,
Bakın aşağıdaki resimlerde fark ettiyseniz bize bir alan veriliyor lakin bu alanın dışında kurmak için ekstra zaman ve uğraş istiyor. Şu beyaz-gri karışımı alandan bahsediyorum oralar ama hep boş oluyor. Sadece animasyon olarak bir ay ve güneş ekliyoruz.
Sizce bu Bizim dünyamız için de geçerli değil mi? Belki geliştiricilerimiz Dünyayı detaylandırmak için yıllarını vermiş lakin, gezegenlere ayırcak vakti olmamış olabilir mi?

Eki Görüntüle 315419Eki Görüntüle 315420

2.İddialı Teori
E kardeşim şimdi diyeceksiniz "Onca detayı nasıl insanlar detaylandırabilir?" Diyeceksiniz. Detaylandırırlar Hemde bal gibi detaylandırırlar.
Size örnek vereyim,
Gerçekçilik anlamında en gerçekçi olan yeni çıkmış bir Ortaçağ aksiyon, macera, Roleplay ve simulasyon oyunu "Kingdom Come Deliverance"'den bahsedeyim.
Arkadaşlar adamlar bu oyunu öyle bir yapmış ki kendimi cidden ortaçağdaymış gibi hissettim. Modeller, detaylandırmalar o kadar gerçekçi ki üstüne Üstün yapay zeka katsalar cidden Devrim olurdu. Börtü böcek, hayvan herşey var. İnsanlar gerçek hayattaki gibi davranıyorlar.
Beki bundan 100-200 Yıl sonrasını düşünün bu sahte dünyadaki insanlar şu anki oyunun 99999 Kat daha iyisini yapıp yeni bir sahte dünya oluşturamazlar mı?
Bal gibi oluştururlar.
Eki Görüntüle 315423Eki Görüntüle 315424Eki Görüntüle 315425

Ben buna İnanıyorum. Eğer Tanrı var olsaydı, insan dışı varlıklar olsaydı zaten görürdük. Ama göremediğimiz şeylere inanmak biraz saçma geliyor. Ben hissediyorum diyen varsada tamamen hormonları ve duygularıyla alakalı. Sadece içinde sığınma duygusunu gidermek içindir.

Konu Tartışmaya açıktır. Fikirlerinizi Bekliyorum.
Benim de aklıma şöyle bir şey geldi. Madem dünya bir simülasyon. Neden hiç "Bug" olmadı. Yani dünya yaratıldığından beri kusursuz bir şeklide işliyor ama en iyi oyunlarda bile yapım aşamasında buglar hatalar oluşuyor. En kusursuz sistemler bile hata verebiliyor. Milyarlarca yıl varolan bir evrende şu ana kadar hiçbir hata olmaması sizce de bir simülasyon için fazla mükemmel değil mi?

Benim de aklıma şöyle bir şey geldi. Madem dünya bir simülasyon. Neden hiç "Bug" olmadı. Yani dünya yaratıldığından beri kusursuz bir şeklide işliyor ama en iyi oyunlarda bile yapım aşamasında buglar hatalar oluşuyor. En kusursuz sistemler bile hata verebiliyor. Milyarlarca yıl varolan bir evrende şu ana kadar hiçbir hata olmaması sizce de bir simülasyon için fazla mükemmel değil mi?
O buglar sizce biz olabilir miyiz?
Belki kanser bile bir bugdur olamaz mı?

Ki ben bu zamandan bahsetmedim. Ben bu yıldan yaklaşık 100-200 Hatta 900 Yıl sonrasından bahsettim. Belki o zaman hata diye bir kavram dahi kalmayacak. Teknolojinin ne derece olacağını düşünebiliyor musunuz?

Fazla fantastiksiniz. Oyunlardan örnek verip dünyayı açıklamaya çalışıyorsunuz. Biraz gerçekçi olun, biraz ayaklarınız yere bassın. Bu teori komplo teorisinden ileri gidemez. Hiçbir dayanağı yok.

Steam hesabınız varsa söyleyin detaylı olarak konuyla ilgili konuşalım. (Uzaylı meselesini aşırı ama aşırı merak ettim)

Ben seni şimdi anladım da Kur-an'ı kerim de bir takım ayetleri çok saçma buluyorum soğutuyor beni kendinden, bir takım haklı sebeplerimde var.
Degerli kucuk kardesim tamamen asiri merakli olmandan dolayi buraya yazmaktan cekinmiyorum. Cunku ben de o mevzulari ciddiye almazdim ve olayi yasadiktan sonra ciddi bir merakim olsu her turlu arastirmayi yaptim ve benim soylediklerimin aynisini bir cok kisi soyluyor. Bundan dolayi merakini gidermek amaciyla yaziyorum.

8. sinif ya da lise 1 e gidiyordum evde tekim bizimkiler koy de. Yildizlari izlemeyi cok severim geceleri. Gece 1-2 olmus karadeniz de oluyor bu olay. Kocaman ampul gibi sari isik yildiz gibi daha dogrusu oyle duruyor gok yuzunde. Yahu dedim boylesini ilk kez goruyorum nasil gozden kaciririm bu yildizin adi ne acaba falan dedim. Aradan 2 DK gecti. Aman yarabbi o ne hizdi oyle dagin bir ucundan diger ucuna inanilmaz derece de hizli hareket etti birden. Ve bir anda 90 derece sag tarafa dogru harektet etti. Ve yon degistirirken hani ucaklar yon degistirirken viraj alirmis gibi doner ya o gordugum nesne bir anda 90 derece saga donu gitti gurcistana dogru. Bu seyi cok taktim kafaya ve 2 yil boyunca her gece ciktim baktim ve 2. kez daha gordum. Ayni guzergah ayni hiz. Bu ucak falan degil mumkun degil cunku ne ucak sesi ne baska bir sey. Bir de oyle hizli giden bir ucak dehset ses cikarir. Kaldi ki bazen yukari da ucan nokta gibi ucaklarin sesi gelir asagi ama ne ses ne de baska bir sey asiri sessizdi. Tabi bu UFO. Uzaylu oldugu anlamina gelmiyor dusunup kafayi yemeyin 5 yil cok dusundum simdi hic takmiyorum. Normal gibi geliyor. Ilk cok heycanlanip babami arayip durumu anlatmistim tabi o da beynimin oyunu oldugunu soylemisti. Ama ben gordugumden eminim. Bunu sadece merakini gidermek icin yaziyorum ve UFO gordugunu soyleyenlere ozellike buyuk sari isikli oldugunu anlatan oldugu zaman hemen inaniyorum.

Yok, bir konuda da dini karıştırmadan konuşulmaz mı arkadaş? Sen anlamamışsınlar, evren mükemmeller vesayre.

Evrenin mükemmel olduğunu nerden çıkarıyorsun? Bütün evreni gördün mü? Nasıl işlediği hakkında bir fikrin var mı? Bunu yapmaya çalışan bir dal biliyorum, kendisi bilim. Ve henüz hiçbir şey bilmediğimizi söyleyebilirim.

Bilmediğiniz bir şey hakkında mükemmel diye atıp tutmakta üstünüze yok.

Dunya da felaket bir kaos var maalesef. :) Celal ŞENGÖR'ü dinleyin.
Yok, bir konuda da dini karıştırmadan konuşulmaz mı arkadaş? Sen anlamamışsınlar, evren mükemmeller vesayre.

Evrenin mükemmel olduğunu nerden çıkarıyorsun? Bütün evreni gördün mü? Nasıl işlediği hakkında bir fikrin var mı? Bunu yapmaya çalışan bir dal biliyorum, kendisi bilim. Ve henüz hiçbir şey bilmediğimizi söyleyebilirim.

Bilmediğiniz bir şey hakkında mükemmel diye atıp tutmakta üstünüze yok.
Sakin ol şampiyon. :)

• Beğen
İfadeler: GKD
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı