Türkiye'de ne yapılıyor? Her sınıfta bu derslerden sınava giriyorsun. Diyelim her insanın baş belası olan matematikten hiç anlamıyorsun ve anlamadığın halde çalışıp yüksek not almak zorundasın aksi takdirde okuldan atılırsın işte en yanlış nokta burası. Daha sonra ortaokul 8. sınıfta LGS'ye girersin ve aldığın puana göre bir liseye gidersin. Diyelim ki 400 puan aldın, tercih yaparken 400 puana yakın bir puan isteyen okulları yazıyoruz değil mi? Fakat aralarında istemediğimiz okullar da oluyor her şey şansa bağlı. Diyelim ki senin ilgi alanın Türk edebiyatı, sen şiirler, makaleler yazmak, gazeteci olmak istiyorsun ama şansına çıkan okulun alanı fizik. İşte gıcık bir nokta daha sen uzaktan yakından alakan olmadığı dersle 4 yıl yaşamak zorundasın, ne kadar çalışırsan çalış anlamıyorsun, sınavlardan düşük alıyorsun ve sonucunda okuldan atılıyorsun. Sonra o gitmek istediğin liseye gidiyorsun söylüyorsun benim ilgi alanım bu dersler falan. Sana soruyorlar daha önce bir liseye gittin mi? Sen de diyorsun gittim ve ilgi alanım olmadığı için, yapamadığım için atıldım. Sonrasında seni başka bir okuldan atıldığın için o okula da almıyorlar. Sonucunda ne oluyor? Okuyamıyorsun ve işsiz kalıyorsun. İşte Türkiye'nin eğitim sistemi bu şekilde.