Sınavlar İptal Olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki sınav olmadan nasıl olmalı sizce? Yani sınav olmadan öğrencileri nasıl ayırabilirsiniz? Madem uzaktam eğitim bu kadar verimsiz nasıl bir eğitim verebilirsiniz yüz yüze olmadan?

bu arada agresif değilim de bu aralar çok görüyorum bu konuları ve biraz canım sıkılıyor sürekli "sınav olmasın " deyip sonra kabuklarına çekilen insanlara. Öyle gözüktüysem özür dilerim.

Olduk zaten 1 sınav, gerek var mı daha olmamıza?

Arkadaşlar olay çok basit sınavların iptal olması için öncelikle sene başından beri eğitimin olmaması lazım yani iptal olması lazım sen şimdi eğitime başladıysan ve hatrı sayılır bir süre okulu açık tuttuysan/canlı ders yaptıysan sınav da yapman lazım öbür türlü nasıl olacak öğrenciler birbirinden nasıl ayrılacak LGS sınavı olmazsa okullar nasıl öğrenci alacak(diğer sınavlar için de geçerli)kısacası sınavların iptal olması şu anda mümkün değil siz tweet atarak/konu açarak sadece kendinizi yoruyorsunuz kusura bakmayın siz pandemide yan gelip yattığınız canlı dersi dinlemeyip oyun oynadığınız için çalışanların emekleri boşa gidemez.

Geçen sene nasıl ilk dönem notlarıyla bıraktılarsa aynen öyle, ama LGS ve YKS'ye bir şey diyemem, onların yapılması şart, benim dediğim lise sınavları, adam akıllı bir şey öğrenemeden sınavlara sokuluyoruz. 9-10-11 de kim kimden iyi diye ayırmaya gerek olduğunu sanmıyorum. LGS ve YKS tam kapanmalarla ve o sınav günlerinde yasaklarla ve hiç yapılmayan şu 'ek önlemler' ile yapılabilir.

Evet katılıyorum buna, sınav yaptılar zaten 2.sınavlara gerek yok. LGS ve YKS olmak zorunda ve en azından o günler tam kapanma yapılabilir. Fakat hâlen anlamadığım; insanlar madem uzaktan eğitimden verim alamıyorlar, neden yüzyüze eğitime bu kadar karşılar? Sınavlar tamam 2.sınavlar saçma ama ders konusunda nereden almayı bekliyorlar? Şu an aileleri tarafından zorunlu yüz yüze eğitime gönderilenler var ve istemiyorlar. Ama evde uzaktan eğitim de almak istemiyorlar. E eğitim-öğretim yılı ise bu yıl nereden eğitim alacak öğrenciler?

Dünyanın sonu değil sınavlar. Sağlık umurunuzda olsa dışarıda dolaşmazdınız. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalksın derken iyi ama sınavlar gelince iptal olsun diyorsunuz. Oldu paşam başka bir arzunuz?
Tabii sokakta 2 tane genç görünce "yaw yeni nesil bitmüş sınav olmayak diye ağlıyo bide bunlar yaw" diyorsunuz ya, komik duruma düşüyorsunuz.

Dünyanın sonu değil ama kendi hayatının sonu olabilir maalesef. Gözünüzü biraz açın, geniş bakın. Türkiye'de yaşıyoruz.

Kusura bakmayın siz pandemide yan gelip yattığınız canlı dersi dinlemeyip oyun oynadığınız için çalışanların emekleri boşa gidemez.
Kardeşim bak, ilk sınavlara da itiraz ettik paşalar yaptı 89 ortalamam var. Şimdi 5 katı vaka var. Derslerime çalışıyorum pazar günleri dershaneye de gidiyorum ama sınavların olmasına karşıyım, uzaktan herkes eşit eğitim alamıyor, aynı anda milyonlarca öğrenci sınav için okula gidicek, korona olmayı kıyrıtık bir şey sanıyosunuz galiba ama kalıcı hasarla atlatanlar var. LGS ve YKS illaki yapılacak ama lise sınavlarının gereksiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Mantığa bak, sınavlar olmasın, okul kapatılsın, hayat günlük güneşlik olsun. Yok öyle bir dünya. Biz çalışıyorsak üşenmeden sen de çalışacaksın.

Kardeşim bak, ilk sınavlara da itiraz ettik paşalar yaptı 89 ortalamam var. Şimdi 5 katı vaka var. Derslerime çalışıyorum pazar günleri dershaneye de gidiyorum ama sınavların olmasına karşıyım, uzaktan herkes eşit eğitim alamıyor, aynı anda milyonlarca öğrenci sınav için okula gidecek, korona olmayı kıyrıtık bir şey sanıyosunuz galiba ama kalıcı hasarla atlatanlar var. LGS ve YKS illaki yapılacak ama lise sınavlarının gereksiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

LGS ve YKS illaki yapılacak demişsin fakat kendinle çelişmişsin bir öğrenci adrese dayalı liseye giderse hangi ortalamaya bakacaklar tamam sen çok çalışmış olabilirsin çalışanlar da olabilir ama geldiğimiz bu durumda sınavlar yapılmak zorunda ki bana kalırsa senenin başında eğitime 1 yıl/1 dönem ara verilmeliydi fakat okul açık eğitim görüyorsun fakat sınav olmuyorsun geçeceksiniz o işleri.
Türkiye'de ne yapılıyor? Her sınıfta bu derslerden sınava giriyorsun. Diyelim her insanın baş belası olan matematikten hiç anlamıyorsun ve anlamadığın halde çalışıp yüksek not almak zorundasın aksi takdirde okuldan atılırsın işte en yanlış nokta burası. Daha sonra ortaokul 8. sınıfta LGS'ye girersin ve aldığın puana göre bir liseye gidersin. Diyelim ki 400 puan aldın, tercih yaparken 400 puana yakın bir puan isteyen okulları yazıyoruz değil mi? Fakat aralarında istemediğimiz okullar da oluyor her şey şansa bağlı. Diyelim ki senin ilgi alanın Türk edebiyatı, sen şiirler, makaleler yazmak, gazeteci olmak istiyorsun ama şansına çıkan okulun alanı fizik. İşte gıcık bir nokta daha sen uzaktan yakından alakan olmadığı dersle 4 yıl yaşamak zorundasın, ne kadar çalışırsan çalış anlamıyorsun, sınavlardan düşük alıyorsun ve sonucunda okuldan atılıyorsun. Sonra o gitmek istediğin liseye gidiyorsun söylüyorsun benim ilgi alanım bu dersler falan. Sana soruyorlar daha önce bir liseye gittin mi? Sen de diyorsun gittim ve ilgi alanım olmadığı için, yapamadığım için atıldım. Sonrasında seni başka bir okuldan atıldığın için o okula da almıyorlar. Sonucunda ne oluyor? Okuyamıyorsun ve işsiz kalıyorsun. İşte Türkiye'nin eğitim sistemi bu şekilde.

Kim seni düşük not aldığın için okuldan atabilir kardeşim ismini söyle şikayet edelim istersen tüm sınavlardan 10 al maksimum sınıfta kalırsın eğitim/yönetim alanında hiçbir bilgisi olmayanlar konuşuyor işte gerçi ben senin Ziya'nın hedefleri başlığı altında yazdıklarından troll olduğunu anlamıştım zaten.

Çoğu kişi sınavlara çalışmadığı için sınavların iptal olmasını istiyor, sağlık falan yalan dolan.

Bizim okuldaki hocalarda virüs var, okul karantinaya alındı. Sence ben sınava gitmek ister miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı