Sinerji Bilgisayar Açtığı Davayı Kaybetti

Kranovar

Kilopat
Katılım
5 Ocak 2018
Mesajlar
1.637
Çözümler
1
Yer
Antartika



6 ay civarı süren THH sonucu (Ben kazandım.) + 1 yıl 3 aylık mahkeme süreci.
(Yine ben kazanmış bulunmaktayım.) Mahkeme, THH kararının uygulanmasını hükmetmiş. Para iademi artık sonunda alabileceğim. Zamanında 3876 TL'ye aldığım hazır sistem yerine (Ryzen 1500X ve RX 570'li) artık tek 1 adet RX 570 alabilirim çünkü RX 570, 4000 lira civarı oldu. :) Beni süründürdükleri için Sinerji Bilgisayar'a buradan teşekkürlerimi sunarım (!) En azından adalet yerini buldu, buna seviniyorum. Konumu takip eden ve destekleyen arkadaşlarımın bilgisine sunarım.
 
6 ay civarı süren THH sonucu (ben kazandım.) + 1 yıl 3 aylık mahkeme süreci.
(Yine ben kazanmış bulunmaktayım.) Mahkeme, THH kararının uygulanmasını hükmetmiş. Para iademi artık sonunda alabileceğim. Zamanında 3876 TL'ye aldığım hazır sistem yerine (Ryzen 1500X ve RX 570'li) artık tek 1 adet RX 570 alabilirim çünkü RX 570, 4000 lira civarı oldu. :) beni süründürdükleri için Sinerji Bilgisayar'a buradan teşekkürlerimi sunarım (!) en azından adalet yerini buldu, buna seviniyorum. Konumu takip eden ve destekleyen arkadaşlarıma teşekkürler.

Haklı olan her zaman geç de olsa kazanır :).
 
Adamlar zaten paranın faizini yemiş. Bence burada kayıp büyük.
Yeni bir bilgisayar alamayacağım sayelerinde. Davayı kaybetsem asıl eğlence o zaman çıkardı harç avukat parası bilirkişi derken. En azından adalet yerini buldu onu kar sayarım artık:)
Konuya forum yetkililerini etiketliyorum konunun dikkat çekip daha çok kişiye ulaşabilmesi için. @Recep Baltaş @MF @Ali Güngör ...
 
Konu dışı bir sorum var size, THH başvurusu yapılırsa THH mahkeme mi açıyor yoksa sadece bilirkişi mi olaya müdahale ediyor?
 
Konu dışı bir sorum var size, THH başvurusu yapılırsa THH mahkeme mi açıyor yoksa sadece bilirkişi mi olaya müdahale ediyor?
Mahkeme çok ayrı THH'nin kararına itiraz sonrasısı için. Genelde THH'ye firmalar uymakta mahkeme olayları pek sık yaşanmıyor. Kendimden örnek verirsek mahkemeyi kaybetseydim 250 TL bilirkişi parası avukat parası (avukat ücreti cihaz fiyatının %20sine tekabül etmekteymiş benim için kaybetseydim 700-800 tl civarı sadece avukat parası verecektim.) harç dosya vb. paralarıda dahil edersek çok masraflı firmalar ve tüketiciler küçük meblağlar tercih etmemekte.
 
Hayırlı uğurlu olsun, tüketici lehine sonuçlanmış. THH'de çözülüyor genellikle ama istisnalar var. Türkiye'de hızlı USD/TL kur değişiklikleri aslında alanın da satanın da genellikle zararına, stresine, kavgasına ve mahkemesine sebep oluyor. Ekonomi istikrarlı olsa bu kadar ortalık karışmadan hızlı çözülecek konular.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı