Sinerji Bilgisayar'dan alışveriş yapmayın

İşlemci modeli neydi? Otomatik voltaj ve -MSI kullanıyorsunuz büyük ihtimal- Core Performance falan o ayarlar işlemci ısısını yükseltiyor. Performance ayarını kapatıp el ile voltaj verebilirsiniz.

Söyledikleri gibi BIOS'a gir bak bakalım sıcaklık kaç derece olacak. Eğer BIOS'da sorun yok gözüküyorsa programların yanlış gösterme ihtimali yüksek. Eğer BIOS'da da sıcaklık çok artıyorsa tekrardan yolla servisine. Mümkün mertebe tatlı dille olayı detaylı bir şekilde açıkla. Mecbur yardımcı olacaklar, olmak zorundalar.
Sabit 42 derece BIOS ekranında, kasayı elime tuttuğumda sıcak değil. Fakat 80 derece gösterdiğinde elimi tuttuğumda kaynar suya elimi sokarmış gibi oluyor.

Eğer ki programlar yanlış gösteriyorsa, neden yanlış gösterir? Ne yaparak çözebilirim?
İşlemci modeli neydi? Otomatik voltaj ve -MSI kullanıyorsunuz büyük ihtimal- Core Performance falan o ayarlar işlemci ısısını yükseltiyor. Performance ayarını kapatıp el ile voltaj verebilirsiniz.
Ryzen 5 2600X.
Onu da denemiştim hocam pek bir fark olmamıştı.

Sabit 42 derece BIOS ekranında, kasayı elime tuttuğumda sıcak değil. Fakat 80 derece gösterdiğinde elimi tuttuğumda kaynar suya elimi sokarmış gibi oluyor.

Eğer ki programlar yanlış gösteriyorsa, neden yanlış gösterir? Ne yaparak çözebilirim?

Ryzen 5 2600X.
Onu da denemiştim hocam pek bir fark olmamıştı.
BIOS da yaklaşık 10-15 dakika kadar bekledin mi? Eğer beklemene rağmen 42 derece ise sorun yok gibi. Programların doğru gösterdiğini nasıl anlarız bilmiyorum ama programların son sürümünü kullandığına emin ol. Onun dışında aklıma pek bir şey gelmiyor. Hadi ekran kartı olsa ekran kartı sürücününde son sürümünü de kur derdim ama işlemci için sürücü gerekmiyor diye biliyorum. En azından ben hiç kurmadım. 🙂

Bu arada kasanın neresine elinizi koyuyorsunuz onu merak ettim? Benim işlemcim ısınsa bile kasa bundan etkilenmiyor da onun için soruyorum. Laptop mu kullanıyorsunuz?

BIOS da yaklaşık 10-15 dakika kadar bekledin mi? Eğer beklemene rağmen 42 derece ise sorun yok gibi. Programların doğru gösterdiğini nasıl anlarız bilmiyorum ama programların son sürümünü kullandığına emin ol. Onun dışında aklıma pek bir şey gelmiyor. Hadi ekran kartı olsa ekran kartı sürücününde son sürümünü de kur derdim ama işlemci için sürücü gerekmiyor diye biliyorum. En azından ben hiç kurmadım. 🙂

Bu arada kasanın neresine elinizi koyuyorsunuz onu merak ettim? Benim işlemcim ısınsa bile kasa bundan etkilenmiyor da onun için soruyorum. Laptop mu kullanıyorsunuz?
P350X kasamın üst tarafına veya yan tarafına, cam tarafına. Fark etmiyor.
Eğer ki gerçekten sorun yoksa bile yanlış göstermesi benim için başlı başına bir sorun. Sıvı soğutma aldığımda mesela nasıl yükteyken sıcaklığını anlayacağım? Yani ben kafama takarım bu tarz şeyleri, engellemenin bir yolu yok mudur ki.
Son sürüm programlarımın hepsi.
Ben birkaç kere alışveriş yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Size böyle bilgisiz insanlar denk gelmiş olabilir. İşlemci ısısını başka programlar ile kontrol edin. BIOS'a girip ordan bakın boşta kaç derece görürsünüz. Ben de ilk aldığımda 90 derece gösteriyordu ama program hatasıydı. HW Info güncelleyince düzeldi.
Bahsettiğiniz HW Info güncellemesi nedir?
Nasıl yapılıyor?
@Pantheon

P350X kasamın üst tarafına veya yan tarafına, cam tarafına. Fark etmiyor.
Eğer ki gerçekten sorun yoksa bile yanlış göstermesi benim için başlı başına bir sorun. Sıvı soğutma aldığımda mesela nasıl yükteyken sıcaklığını anlayacağım? Yani ben kafama takarım bu tarz şeyleri, engellemenin bir yolu yok mudur ki.
Son sürüm programlarımın hepsi.
Valla dostum bendeki çözüm kasanın ısınmasına kadardı. Bundan sonrası benim gibi cahili aşar. Hani başka aklıma çözüm de gelmiyor, bakalım diğerleri yardımcı olur belki.

Linkten indirebilirsin.
RAM'leri de 3200'e alabilirsin almadıysan. :)
G.Skill Aegis 8x2 16 GB DDR4 CL16 3000MHz RAM’lerim. 3200MHz’ye çıkartırsam sıkıntı olmaz mı?

Teşekkür ederim deneyeceğim biraz sonra.
Büyük ihtimalle anakart işlemciye yüksek voltaj veriyor. Voltajlara bakın bir de.
Voltajı ayarladığımda da sıkıntı yaşıyordum.
Linkten indirebilirsin.
RAM'leri de 3200'e alabilirsin almadıysan. :)
Driver sanmıştım ben Hwinfo'yu. :D
2 saniyelik stres testine sokayım dedim sokmaz olsaydım :D

369221

Eğer ki sensörlerinde bozukluk varsa veya program yanlış ölçüyorsa ne yapmalıyım?
BIOS'ta 42 derece gösteriyorken, programda 55-60-70-80 derece gösteriyor.
İşlemcim 90 derecelere ulaştığında kasaya elimi dokunduruyorum, kalorifer peteği gibi oluyor.
Bu konu hakkında ne yapabilirim bilgisi olan var mı?
İşlemcimde sıkıntı yoksa anakartımda mı sıkıntı vardır?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı