Sınıftakiler canımı sıkıyor

Hocam kavga etmeyi hiç düşünmeyin, saçmalık. Adamı döversiniz iki tane roman gelir bıçaklanırsınız hayatınız kararır. Yaptıkları davranışlar çok çocukça gözüküyor, kaç yaşındasınız?
 
@Ahmet Kerem Yücel Hocam kafana bile takma. Öyleleri liselerin ilk yıllarında çok olur. Bazı ergenlik yaşamamış çocukların tüm ilişkileri çıkar, ego tatmin etme üzerine kurulu olduğu için aslında hiçbiri birbirine değer vermez. İnan ki içten içe belirtmesen de keşke ben de o grubun içinde olsam diyorsundur fakat 9. sınıfta böyle aptal aptal ortamlar çok olur hiç uğraşma bile. Sadece seninle uğraştıklarında sesini çıkar kendini ezdirme yeter. Her sana çıkıştıklarında medenice ve mantıklı bir şekilde sen de karşı çıkarsan muhtemelen durup kalırlar öyle medeniyet ve saygı görmemişin oğulları gibi. İnan zamanla hepsi birbirlerinin arkasından sövücek konuşacak ama hepsi tükürdüğünü yalayıp birşey olmamış gibi devam edecek hiç bulaşma.
 
Ben sana arkadaş edinme demedim sana kötü davrananlar ile konuşma arkadaş olma dedim sana zararı olmayan bir insanla tabii ki arkadaş olabilirsin ne sakıncası olabilir ki bu durumun.

Yok hocam söyleyeyim dedim.

Hocam kavga etmeyi hiç düşünmeyin, saçmalık. Adamı döversiniz iki tane roman gelir bıçaklanırsınız hayatınız kararır. Yaptıkları davranışlar çok çocukça gözüküyor, kaç yaşındasınız?

14 9.sınıfa gidiyoruz.
 
Sınıftakiler canımı çok sıkıyor birkaç arkadaşım var sınıfta bir tanesi ile anlaşıyoruz ve sınıfta ki çoğu kişiyi de sevmiyoruz ama sınıftakiler sırf bana yaptıklarından canımı sıkmıyorlar arkadaşım olmayan kişilere yaptıklarında da.
Sinirleniyorum.

Korku evine gidecektik sınıfça benimle beraber 3 kişi gelmesin diye dediler ki vay efendim kontenjan yokmuş ta gıcık oldum iyice en sonunda hocanın ısrarı ile gittik dışlanan kişiler olarak yoksa gurur yaptık ayrı olarak gidecektik hep beraber neyse bir kişi gezi duyurulduğu gün gelmemişti ertesi gün geldiğinde çocuğa hemen yetiştirdiler sonra da ben gelmedim ama arkadaşım o gün gitmiş eve geldiğinde yazdım ona çocuğa söyleme zahmetine girmemişler.

Gezi olacağı zaman sınıftaki bir kız için yok o gelirse ben gelmem onlara söylemeyelim okul tatil oldu diyelim dediler kendiler sanki çok önemli bulunmaz insanlar başka bir kıza da burada söylersem muhtemelen yasaklanacağım bir şey söylediler küfür değil ama ağır bir iftira.

Erkeklerle biraz anlaşsam da bazı kızlara daha kibar davranmaya çalışıyorum belki anlarlar diye ama yok hocaların çoğu sever beni hoca beni şakasına hafifçe tokatlarken arkadan benim duyabileceğim şekilde hocam tiksindiniz değil mi? Diye soran kıza bile kibar davranıyorum arkadaşlarım beni taşırken başka kıza yanlışlıkla hafifçe tekme attım derste özür diliyorum bağırıyor bana.

Bir arkadaşımın yaptığı el şakaları ayrıca başka bir kişi de benim yüzüme baka baka Discord'da beni arkadaş eklediğine pişman olduğunu söylüyor sanki silah dayadım kafasına aynı kişi beni bir iki kere korusa da koruduğu şeyleri kendisi yapıyor ve sınıftakiler beni sınıf grubuna da almıyor ama o kadar umursamıyorum çünkü tek alınmayan kişi ben değilim.

Hepsini okumak zorunda değilsiniz tabii ki korku evi hikayesinde bahsettiğim hoca da bunlar başkalarına iftira attıkları zaman hafifçe kızmaktan başka bir şey yapmıyor gördüğüm kadarı ile bağırasım geliyor yeter diye okulda evde hep düşünüyorum ne desem diye durup durum aklıma geliyor sinirleniyorum sırf bu yüzden spora gidip sağlam bir dövmek istiyorum onları okuldan ayrılmak istemiyorum zaten öneri için açmadım bu konuyu dert anlatmak istedim iyi Sosyaller.
9.sınıfta ben de zorbalık yaşadım, ağır bir zorbalık hem de. Sizin ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Sesinizi çıkarın, sessiz kalmayın. Kibar olmayın herkese karşı.
 
14 9.sınıfa gidiyoruz.
Büyüyememiş insanlar için kendinizi bu kadar yormayın. Yaptıkları yorumlara karşı çıkın, sessiz kalmayın, fakat kavga da etmeyin. Eğer spora başlayacaksanız onları dövmek için değil, sağlıklı, iyi bir yaşam için spor yapın.
 
Aslında çok da takmıyorum sadece anlatmak istedim.
 
Aslında çok da takmıyorum sadece anlatmak istedim.
Anlatabilirsiniz, bu iyi bir şey. Fakat "Şunları döveyim" düşüncesinden kurtulun. Sinirli olduğunuz durumlarda böyle düşünmeniz normal, ama kavga çok aptalca bir şey, gereksiz, kendine zarar verirsin.
 
Arkadaşlar sinir olduklarım'dan birinde hatam varmış hani şu bisküvi'yi kusuyor gibi yapan özür dilemek istesem de zaman bulamadım henüz herkese teşekkürler.

Arkadaşlar çözüm açığa geçmekmiş geçeceğim inşAllah.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı