Sistemde RAT şüphesi

UmutCanD

Hectopat
Arkadaşlarım bilgisayarımda gezerken aniden bir şey oldu ve ekran kitlendi ve "piano tuş seleri geldi" mouse kafasına göre hareket etti, o an anladım RAT yediğimi.
Direkt bilgisayarı güvenli modda başlattım diğer cihazlarımdan şifrelerimin çoğunu değiştirdim ve Kaspersky virüs silme aracını indirip güveli modda tarattım ama bir şey çıkmadı. Ve CCleaner ile başlangıçta garip bir program vardı, konumu appdata\local gerisini hatırlamıyorum. Direkt sildim sizce ne yapmam gerekiyor virüs hala duruyorsa?

:)
Çünkü AV ile taratmamış araçla taratmış.

Sistem tarama 1 ve 2 sonuçlarını paylaşın.
Sadece girdiyi sildiysen istenenleri paylaşın.
Dostum... O araçlar, kullanıcılar ürünleri satın alsınlar diye "özellikle" her zaman güncel ve güçlü tutuluyor. İki yazılım da aynı algoritma üzerinden, aynı zararlı kodu-kod parçasını arıyor. Ruslar size sponsor olduysa bileyim :)

Arkadaşlarım bilgisayarımda gezerken aniden bir şey oldu ve ekran kitlendi ve "piano tuş seleri geldi" mouse kafasına göre hareket etti, o an anladım RAT yediğimi.
Direkt bilgisayarı güvenli modda başlattım diğer cihazlarımdan şifrelerimin çoğunu değiştirdim ve Kaspersky virüs silme aracını indirip güveli modda tarattım ama bir şey çıkmadı. Ve CCleaner ile başlangıçta garip bir program vardı, konumu appdata\local gerisini hatırlamıyorum. Direkt sildim sizce ne yapmam gerekiyor virüs hala duruyorsa?
Aracın zararlı yazılım tespit etmemesinin sebebi, zararlı yazılımın herhangi bir programın içine gömülmüş olması olabilir. Gömülü yazılımları monitoring etmek daha zordur. Bahsettiğiniz şekildeki piyano sesleri vb. eğlence araçları DarkComet isimli RAT üzerinde bulunuyor. Yukarıda DarkComet'i oluşturan Hacker'ın sunduğu Remover yazılımı zaten verilmiş, onu deneyebilirsin.

Bilgisayarını güvenli modda başlatmana gerek yok, ilk başta bunu söylemeliyim. İnternet bağlantısını kes ve başka bir cihazdan Eset ya da Avast ürünlerinden birisinin "offline" setup'ını indir. Harici bellek ile sıkıntılı olan bilgisayarına yükle. Offline olması önemli çünkü "online" setup internet bağlantısı isteyecektir. Anti-virüsü kur ve taramanı yap.

Eğer başka bir cihazın yok ise "ağ ile güvenli mod" seçerek offline setup indirebilirsin. Saldırgan sisteme erişim sağlar ve indirme yapamazsan, internet bağlantını tekrar kes ve başlat menüsüne "msconfig" yaz ve çıkan simgeye tıkla. Başlatma sekmesinde bulunan, bilmediğin tüm programların tikini kaldır. Buradan zararlı yazılımın ismini ve konumunu büyük ihtimalle göreceksin. Eğer zararlı yazılım cihaz içerisinde yüksek derecede root yetkisi almadıysa, zararlı yazılımın konumunu dosya gezginine kopyalayarak, bulunduğu klasöre ulaşıp silebilirsin.

Not: Offline setup indir ve tarama yap. Teferruatlı kısmı, denemek istersin diye anlattım. Hem bir şeyler öğrenmiş oldun dostum. Kolay gelsin Umutcan..

Download RKill

Bununla zararlıyı durdurun.

Bununla tarama yapın. Altta deneme seçeneği var.

Olmazsa bu konuya bak.

Bir daha RAT olmasını istiyorsanız deneyin.😡
Jean-Pierre Lesueur isimli bilgisayar korsanı DarkCometRat'ın yaratıcısıdır. Program Dünya'da çok ses getirdi ve bir çok bilgisayara sızdı. Zararlıyı yazan kişi tarafından, yıllar önce remover yazılımı yayınlandı ve bu yazılım, güvenlik şirketlerinin onayından geçti. Araştırırsan bir çok bilgi görürsün.

Dostum... O araçlar, kullanıcılar ürünleri satın alsınlar diye "özellikle" her zaman güncel ve güçlü tutuluyor. İki yazılım da aynı algoritma üzerinden, aynı zararlı kodu-kod parçasını arıyor. Ruslar size sponsor olduysa bileyim.
FRST ve GSI raporlarını kastediyorsanız yanlışınız var. Kullanmadığınız yazılımlar hakkında yorum yapmayın.

İki yazılım da zararlı kod parçası aramıyor, işimize yarayacak raporları bize sunuyor. Uluslararası camiada oldukça sık kullanılır ikisi de. Rusların sponsorluğuyla falan alakası yok :)
Eğer zararlı yazılım cihaz içerisinde yüksek derecede root yetkisi almadıysa, zararlı yazılımın konumunu dosya gezginine kopyalayarak, bulunduğu klasöre ulaşıp silebilirsin.
Windows'ta root yetkisi olmaz. Onun yerine NT/AUTHORITY vardır.

Ek olarak zararlıları elle temizlemek mantıklı bir yol değildir.

FRST ve GSI raporlarını kastediyorsanız yanlışınız var. Kullanmadığınız yazılımlar hakkında yorum yapmayın.

İki yazılım da zararlı kod parçası aramıyor, işimize yarayacak raporları bize sunuyor. Uluslararası camiada oldukça sık kullanılır ikisi de. Rus'ların sponsorluğuyla falan alakası yok :)

Windows'ta root yetkisi olmaz. Onun yerine NT/AUTHORITY vardır.

Ek olarak zararlıları elle temizlemek mantıklı bir yol değildir.

İki rapordan(FRST-GSI) da bahsetmiyorum, dolayısıyla yanlışım yok sanırım :)

Burada Root'tan kasıt, yetkinin derecesini belirtmekti. Sadece kişisel işlerimde Windows makinemi kullanıyorum, çoğunlukla Linux tabanlı çalışıyorum. Bu sebepten, yanlış telafuz etmişim :)

Zararlı yazılımın manuel tespit edilip-temizlenmesi durumu için mantıklı değil demek, bana göre mantıklı değil. Böyle bir seçenek mevcut,"tüm zararlılar manuel işlemler ile durdurulabilir" cümlesini kurmuşum gibi yazıyorsunuz. Önceki yazıda yaptığım yoruma verdiğiniz cevap için de geçerli bu tavrınız, fakat sorun değil.

Not: Her durumda Kaspersky öneriliyor, buna ek olarak ironi yapmak istedim :) Devlet kurumlarında özellikle SGK gibi kişisel verilerin tutulduğu bilgisayarlarda yıllarca Kaspersky kullanıldı. USOM'dan konu ile alakalı bir rapor istenmişti. Kaspersky'ın birçok kişisel veriyi sistemden kaçırdığı görüldü ve şu an hiçbir devlet kurumunda Kaspersky kullanılmıyor(birkaç müdürlükte görmüştüm fakat kritik merkezler değillerdi).

**NT AUTHORITY\SYSTEM** NT/AUTHORITY :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı