Siteye müzik eklenmeli mi?

Bence ekleme, kendimden örnek veriyorum bir siteye girdiğimde pat diyece çalan şeylere ayar oluyorum hoparlörde açıksa vay haline sağır eder adamı o yüzden gerek yok bunun yerine music player eklersin kişi isterse oynatır.

Müzik performansı çok fazla etkilemez, zaten boyut olarak 2-3 mb üstü olacağını sanmıyorum ama arkadaşlarında dediği gibi web sitelerde müzik olayı pek sevilen birşey değildir. Bunun birkaç sebebi var.

1- Genelde sitelerde müzik olmadığı için kullanıcı siteye girdiğinde aniden çalan bir müzikten korkabilir.
2- Müziğin sizin siteden geldiğini anlamayıp onun sesini kısmak için tüm sekmeleri ve arkaplanda duran uygulamaları karıştırmak zorunda kalabilir.
3- Zaten müzik dinlerken araya başka bir müzik girdiğinde sinir olabilir.
4- Metin okurken, dikkati dağıldığı için içeriğe önem vermeyebilir.

Ama müzik çal gibi bir buton koyarsan kullanıcı isteğe bağlı onu açabilir.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi web sayfalarında otomatik ses dosyaları tercih etmekten kaçının.
Ses dosyası sitenizi yavaşlatmaz ancak kişi sitenizdeyken her başka sayfaya geçişte sesin yeniden başlaması da sıkıcı olur.
İlla eklemek istiyorsanız eski marş ve müziklerin bit kalitesini düşürürseniz bence daha eski bir hava yakalamış olursunuz.

Dostum bak şöyle bir şey yap.

MP3 dosyasının sesini baya bi' düşür. Yani ben sesi %100 unutmuşken bir anda siteye girdiğimde "Ceddin Deden Neslin Baban" diye girmek istemem.

Sesi o yüzden kıs. Daha sonra sitenin en alt, sağ yada sol köşesine bir tane MP3 player scripti yap. Yada hazır al. Orası sana kalmış. İsteyen müziği kapatsın diye.

Bence beni dinle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı