Sizce Amerika Aya Gitti mi?

  • Konuyu başlatan otm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 106
  • Görüntüleme 8B

Amerika Aya Gitti Mi?

  • Gitti

    Oy: 97 63,8%
  • Gitmedi

    Oy: 24 15,8%
  • Bilemiyorum. Senaryo olabilir.

    Oy: 35 23,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    152
Şimdi de Amerika'yı savunur oldum galiba. Konuyu nasıl oraya çektiniz ? Amerika'nın Kızılderililere yaptığı soykırımlara laf attım sanki.
Amerika'yı savunuyorsunuz demedim. Etrafta lüzumsuz bir Amerika duyarı var. Uzaya gitmesi gitmiş olsa dahi tartışılacak bir konudur. Tabii analizler ve tespitlerle yaklaşılırsa. Gereksiz Amerika duyarından kurtulalım.
 
In Pictures: Top 10 Apollo hoax claims

Bizler bilim insanı değiliz. Bir çırpıda ya da bir şüpheden dolayı direkt olarak, sözüm ona "Amerika aya gitmedi." diyemeyiz. Biraz detayına inmemiz ve araştırmamız gerekli. Linke tıkladığınızda fotoğrafları ve sol taraflarındaki açıklamaları okuyabilirsiniz. Bayrak iddiasını falan açıklıyor.

Örnekteki gibi bu tür temelsiz iddialara, sorulara verilen birçok akademik makale ve tonlarca açıklamalar var. Benim attığım sadece 10 asılsız iddiayı cevaplıyordu. Küçük araştırmalar ile daha onlarcasını bulabilirsiniz. Bilim yapmıyoruz bari bilim yapanların işini baltalamayalım. Böyle ciddi konularda eğer bilgimiz yoksa sormak yerine direkt bir sonuca vardığımız için zararlı biz çıkıyoruz.

Hayal etmek, sorgulamak, düşünmek güzel bir şey ancak bir gerçeği reddediyorsak karşı, esas gerçek gerekli. Yani temelimizin olması gerekli. Bakıyoruz Türkiye'ye, hep uzaylılar vesaire konuşuluyor ancak çoğu kişi uzaylının ne olduğunu bile bilmiyor olabilir. En büyük sorun maalesef burada başlıyor. Önce bilim hakkında sonra da o konu hakkında bilgi sahibi olmalıyız ki ölçebilelim, tartabilelim. Maalesef bazı şeylere çok takılıyoruz ve kendi kafamızda temelsiz ve bilim dışı bir sonuca vardıktan sonra devamını getirmiyoruz. Büyük problem.

Eminim onu okumayacaklar da olacaktır. İçinden en basitinden, bir tanesini göstereyim. Bunu okumak bile birazcıkta olsa yeterli olacaktır.

1d8983d116a1d992fb913635f0e835d7.png
 
Son düzenleme:
Onun ve bir sürü teorinin Ruhi Çenet adlı kanalda savunması ve anti savunması var. O bayrak astronotların bayrağı düzeltirken yaptıkları şey. Dalgalanmıyor normalde.

Kurabilecek teknoloji zaten var. Ama Aydaki koloninin insanlığa ne yararı var? Gereksiz masraf. Mars gibi su kaynakları falan yok ki. Orada kolonileşmek için sürekli dünyadan besin falan getirilmeli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ciddi misiniz ya? Adamlar Mars'a araba gönderiyor bizimkiler hala aya gitti mi sizce diyor. Şaka gibisiniz valla ciddi ciddi düşünüyorsunuz bunları oturup.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı