Sizce En İyi Linux Dağıtımı

Nasıl anlatsam ki. Şifrenizi girip giriş yaptıktan sonra bütün pencerelerin görüntüsünü sağlayan yazılım gibi. Tam olarak doğru anlatamamış olabilirim. Normalde kullanılan X11'dir. Wayland daha yenidir ve daha iyidir fakat NVIDIA GPU'lar ile ya hiç çalışmaz ya da düzgün çalışmaz. Wayland olduğunda Firefox ile donanım hızlandırma kullanılabiliyor.
Windows'taki explorer.exe gibi mi?

Linux Mint ISO'sunu yükledim. Unetbootin de kurmak pek zor olmadı. Bir kere Unetbootin kurmaya çalışıp kuramamıştım. Eskiden çok önyargım vardı ama bu önyargıyı kırabildim. Şimdi yazdırmaya başlayacağım.
Wayland, bir görüntü sunucusu ile bunun istemcileri arasındaki iletişimi belirten bir bilgisayar protokolüymüş.
Windows'tan örnek vermek pek doğru olmaz.
"Unetbootin'de yeniden başlatmalarda dosyaları korumak için kullanılan alan" yazıyor. O nedir?

Son düzenleme:
Unetbootin de kurmak pek zor olmadı. Bir kere Unetbootin kurmaya çalışıp kuramamıştım.
Benim önceki konularda söylediğim taktik ile çoğu programı açabilirsiniz.

FAT32'ye nasıl biçimlendirebilirim?
GParted'dan olur. Normal dosya yöneticisinden yapamıyor musunuz?

GParted kurmak için:
sudo apt install gparted

GParted kurmak için:
sudo apt install gparted
Hayır, sadece "Çıkar" var.

GParted kurmak için:
sudo apt install gparted
Bir şey soracağım. Bu "sudo" komutu nedir ve neden "sudo" komutunu yazdığımızda hep şifre girmemiz gerekiyor?

Hayır, sadece "Çıkar" var.
Sağ klikte falan vardır diyeceğim de bir sürü dosya yöneticisi var...

Neyse siz GParted ile deneyin. GParted'da sağ üstten USB'nizi seçip çıkan tablodaki bölümü FAT32 olarak biçimlendirirsiniz. Boyuttan zaten USB'nizin hangisi olduğu anlaşılır.

Sağ klikte falan vardır dieyeceğim de bir sürü dosya yöneticisi var...

Neyse siz GParted ile deneyin. GParted'da sağ üstten USB'nizi seçip çıkan tablodaki bölümü FAT32 olaral biçimlendirirsiniz. Boyuttan zaten USB'nizin hangisi olduğu anlaşılır.
Sağ klikte de yok.
Sağ klikte de yok.
"Format to" seçeneği seçilmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı