Sizce En İyi Linux Dağıtımı

Kubuntu yu görsel olarak doyuruculuk isteyen kullanıcılar kullanıyor genelde. Bende KDE plasma kullanmıştım bir aralar. Ama artık görsellik falan umrumda değil. Stabil çalışsın, bir program yükleyeceğim zaman beni abuk sabuk ugrastirmasin yeter kafasındayım. (Manjaro nun verdiği bıkkınlıktan sonra ben.)

Kubuntu yu görsel olarak doyuruculuk isteyen kullanıcılar kullanıyor genelde. Bende KDE plasma kullanmıştım bir aralar. Ama artık görsellik falan umrumda değil. Stabil çalışsın, bir program yükleyeceğim zaman beni abuk sabuk ugrastirmasin yeter kafasındayım. (Manjaro'nun verdiği bıkkınlıktan sonra ben.)
Görsellik umurunuzda değilse tiling window manager kullanıyorsunuz sanırım masaüstü ortamı yerine. 😂

Favori masaüstü ortamım GNOME. AMD ekran kartım olsa Wayland ile GNOME kullanırım tadından yenmez.

Görsellik umurunuzda değilse tiling window manager kullanıyorsunuz sanırım masaüstü ortamı yerine. 😂
Arada run level i 3 e çekiyorum. Orada takılıyorum. Bazen daha çok rahat ediyorum. Ve yönümü orada daha kolay buluyorum. Eğer görsel olarak bir işim var ise sanaldan debian kuruyorum. SSH ile ona bağlanarak çalışıyorum. (Kendi makinemi bozmak istemediğim için 😄)

Nasıl anlatsam ki. Şifrenizi girip giriş yaptıktan sonra bütün pencerelerin görüntüsünü sağlayan yazılım gibi. Tam olarak doğru anlatamamış olabilirim. Normalde kullanılan X11'dir. Wayland daha yenidir ve daha iyidir fakat NVIDIA GPU'lar ile ya hiç çalışmaz ya da düzgün çalışmaz. Wayland olduğunda Firefox ile donanım hızlandırma kullanılabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı