Sizce Messi mi Ronaldo mu?

Hangisi?

• Ronaldo

Oy: 102 55,4%
  • Messi

Oy: 82 44,6%

• Oy verenlerin toplamı
    184
Allah aşkına ironi miydi bu? İroni değilse zerre RM yada FCB maçlarını izlememiş birisisin. Ronaldo'nun takımındakiler Mustafa Yumlu mu Allah aşkına?? Bu dediğini yıllar önce söylediler o maestroların hepsi gitti ve adam hala iyi.
Iniesta daha yeni gitti. Ayrıca Barça orta sahası hala çok iyi. Messi hiçbir şey yapmıyor demiyorum. RM-FCB maçlarının sadece özetini izlerim. Ama gerek ŞL'de gerek Dünya Kupası'nda Ronaldo dahi iyiydi.

Ben Ronaldo diyorum. Azim ve insani duygu olarak öne çıkıyor bende. Peki Ronaldo'ya futbolu kim öğretti? Hoyyy adamsııın Kuaaaareeeejjmaaaa...

Bu tartışmanın sonu gelmez. Nasıl halen daha gelmiş geçmiş en iyi futbolcu şudur diyemiyorsak ileride de diyemeyeceğiz. Bana göre en iyisi Pele'dir. Adam 93 tane hat-trick, 1281 tane gol atmış kariyerinde. Ama karakter olarak kimseyi Kolombiyalı stoper Socrates'ten üstün görmem. Adamın ölüm sebebi aklıma geldikçe duygulanıyorum :(

Ben Ronaldo diyorum. Azim ve insani duygu olarak öne çıkıyor bende. Peki Ronaldo'ya futbolu kim öğretti? Hoyyy adamsııın Kuaaaareeeejjmaaaa...

Bu tartışmanın sonu gelmez. Nasıl halen daha gelmiş geçmiş en iyi futbolcu şudur diyemiyorsak ileride de diyemeyeceğiz. Bana göre en iyisi Pele'dir. Adam 93 tane hat-trick, 1281 tane gol atmış kariyerinde. Ama karakter olarak kimseyi Kolombiyalı stoper Socrates'ten üstün görmem. Adamın ölüm sebebi aklıma geldikçe duygulanıyorum :(
Pele gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasında ama sadece Brezilya Ligin'de oynama sebebiyle bazıları tanımıyor bile. Ahmet Çakar bile ne diyor Pele kim yahu? Maradona varken. Bir de futbol biliyor diye geçiniyor kendi kendine.

Ronaldo belki doğuştan Messi kadar yetenekli değil ancak kendine çok iyi bakıyor, çok çalışıyor ve en önemlisi onu Messiden öne çıkaran kendine güvenmesi. Ronaldo Milli takımını da taşıyor, Manu'da da büyük işler yaptı, Real Madrid'i de sırtladı ve şimdi Seri A macerası için Juventus'a gitti. Juventus'a gittiğinde "geliş sebebim burada da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak." dedi, Messi'den böyle bir hareket göremeyeceğiz ve kendini başka hiçbir Lig'de kanıtlamayacak. Bana göre hem futbolcu olarak hem de kişilik olarak Ronaldo 1 adım önde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı