Sizce ölümsüzlüğün sırrı bulundu mu?

kritewonwon

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2015
Mesajlar
147
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenciydim bir zamanlar.
Bu benim kendi teorim. Bana göre ölümsüzlüğün formülü bulundu. Tabi bu insanlıktan saklanıyor. Ölümsüzlükten kastım yaşlanmanın durdurulması. Eğer ölümsüzlüğün formülü bulunmuş olup, açıklansaydı neler olacaktı?
  • Bu formül pahalı olacağı için az sayıda insan yararlanacak.
  • Nüfus artışı az da olsa artacak. Yaşlılıktan gerçekleşen hastalıklar artık tarihe karışacak.
  • İlaç sektörü inanılmaz bir çöküş yaşayacak.
Sizinde fikirlerinizi merak ediyorum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olumsuzluk bugun baslasa 99 sene sonra dipdiri 3. kusak torunlarimiz kanser hucresi gibi cogalarak dunyanin kaynaklarini tuketmekle kalmaz, dunyanin dengesini de saglamamiz gerekir. Yani guc kimde ise baska irklari surekli azaltma telasi basgosterir. Suni bahanelerle surekli soykirim yaparak dogal kaynaklari kendimize yontmamiz gerekir.

Nufus artisi bile dunya siyasetinin onemli bir kriteri iken olumsuzluk olsa dunya zivanadan ciktigini acik acik ilan eder.
 
Son düzenleme:
Bu teknolojide imkansız. Anca birkaç yüzyıl sonra. Ona da ihtimal vermiyorum ya. Çünkü biz insanların önümüzdeki 1000 seneyi görüp göremeyeceği bile belli değil.
 
Olumsuz canlilar var, yasliliktan dolayi olmuyorlar en azindan.

Insanlar icinse su anda hayal. Neden yaslandigimizi dahi tam olarak bilmiyoruz.
 
Bilimsel bir buluş bastırılabilir fakat kafeslenemez. Formül kimyasal bir şey olacağı için bilirsiniz ki bilim bir açık kaynak meselesidir aynı zamanda, bağımsız kimyacılar, zenginleri gözeten mega şirketlerin aksine bu yeniliği halka servis etmek isteyebilirler. Tabii bu sizin varsayımınız doğrultusunda tahmin ettiğim bir şey. Şahsen herkesin öleceğine inanıyorum. Hep böyle oldu.
 
Zevk aldığın her türlü aktivite bitince ölmek isteyeceksin.
Ölümsüzlüğün iki yöntemin birinden geleceğine inanıyorum.
Kompütasyonal teori doğru ise, biyolojik olarak ölümsüz olmak yerine bilgisayar üzerinde bir program olarak yaşanacak. Fakat barsak mikrobiyotası veya diğer vücut hücreleri ile beynin girdiği etkileşimi bir donanıma aktarmak bana hayal gibi geliyor. Hatta beyin binyıllardır kendi yaşam ortamına göre gelişmiş bir organ, başarılı bir nakil gerçekleştirseniz dahi deneğin akıl sağlığı nasıl olacak kesin değil.

"Black Mirror" San Junipero (TV Episode 2016) - IMDb

Buna bakmayın siz :)

Diğeri de genetik materyali koruyup hücreleri sağlıklı biçimde çoğalmasını sağlayarak teoride ölümsüzlüğü getirmek. Hangisi mantıklı size kalmış.
 
Okudugunu anlama problemin var gibi.
Tam olarak bilmiyoruz, neden hucrelerin surekli prolifere olmadigini.
Why do cells age? Discovery of extremely long-lived proteins may provide insight into cell aging and neurodegenerative diseases
Bazi canli hucreleri herhangi bir degredasyon olmaksizin surekli bolunmeye devam edebiliyor, bazilari edemiyor ve biz bunun sebebini net olarak aciklayamiyoruz.
Neden Yaslandigimiza dair bir suru teori var, hala bilinmezligini koruyor.
Theories of Aging
Aksini iddia ediyorsan kaynak goster lutfen.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı