Yakıt depolarını büyütüldüğü takdirde uzaya çıkmamız bile sıkıntı oluyor. Bu yüzden yakıt yetersiz kalıyor. Yanlış anlaşılmasın. Sıcaklık konusu ise sorun değil. Çalışan motorların soğutma sistemleri mutlaka oluyor. Tıpkı arabanızın motoru gibi düşünün. Eğer ışık hızı için düşünürseniz bu imkansız klasik içten yanmalı veya elektronik motorla bu hızlara ulaşamazsınız.Bunları biliyorum hocam, yakıt dayanmaz ki, zaten 100.000 km/sn hıza çıksa olağanüstü sıcaklığa çıkar erir bence araç, teknoloji yetersiz.
Teknoloji çok hızlı gelişiyor, yapay zeka bizden de zeki olunca insanlığın olağanüstü bir hızda ilerleyeceğini ve yapay zekaların kendilerinden zeki yapay zekalar yapacağını düşünüyorum. Biz kendimizden zekileri yaptıysak onlar da yapabilecektir. Tabii bir çöküşü de olacak bence bu gelişimin sonunda dünyanın.
Hocam şimdi diyelim teknolojisi yapıldı motorun, motor hazır ama soğutma sistemi ile sogutulabilir mi? Bence güneş yüzeyine yakın sıcaklıklara bile çıkabilir. 5.000 derece gibi sıcaklıklara.Yakıt depolarını büyütüldüğü takdirde uzaya çıkmamız bile sıkıntı oluyor. Bu yüzden yakıt yetersiz kalıyor. Yanlış anlaşılmasın. Sıcaklık konusu ise sorun değil. Çalışan motorların soğutma sistemleri mutlaka oluyor. Tıpkı arabanızın motoru gibi düşünün. Eğer ışık hızı için düşünürseniz bu imkansız klasik içten yanmalı veya elektronik motorla bu hızlara ulaşamazsınız.
Yapay zekalar o kadar gelişebilir belki ama sınırlama olacağını düşünüyorum. Mesela kendi yazılımını yazamaması, değiştirememesi gibi. Bunlarıda yaparsa zaten Terminatör filmi gerçek olur.![]()
Yeni yapılan motorun içten yanmalı motor olmayacağı kesin. Eğer öyle birşey olursa o motorun o hıza ulaşmadan patlayacağını söylebilirim. O hıza ulaştırmak için mutlaka soğutulması lazım. Atıyorum yıldız gemisindeki warp motoru gibi birşeyde olabilir.Hocam şimdi diyelim teknolojisi yapıldı motorun, motor hazır ama soğutma sistemi ile sogutulabilir mi? Bence güneş yüzeyine yakın sıcaklıklara bile çıkabilir. 5.000 derece gibi sıcaklıklara.
Yapay zeka konusunda kendisini değil de yeni bir yapay zeka baştan yapabilir belki diyorum.
Bu noktada şöyle bir soru sorarsanız bu ikilemi ortadan kaldırabilirsiniz. Biz galaksiler arası yolculuk yapabiliyor olsaydık başka gezegendeki canlılara gidip onlara güvenip onlarla konuşurmuydunuz güvenebilirmiydiniz? Bambaşka bir galaksi bambaşka bir yaşam formu. Belki de bu yüzden irtibata geçmiyorlar. Belkide insanoğlunu gözleyip bunlar gezegenlerini kendileri öldürüyor diyip bizimle irtibata geçmeye laik bulmuyorlar. Bunlarıda göz önünde bulundurun. Koskoca evrende yaşayan en zeki varlıkların insanlar olduğuna inanmak saçma. Şahsen böyle düşünüyorum.Bizden zeki ve üstün bir ırk olsaydı galaksiler arası seyahat yapılabilirdi kanaatindeyim. Yani elbet görülür, konuşulurdu. Çünkü son 30 yıldaki gelişmelerimize göre 30 sene sonra olmayacak, olamaz dediğimiz şeyleri görebiliriz. Mesela teleport, hızlı seyahat gibi. İmkansız geliyor biliyorum ama bundan 1000 sene önce birine telefonun özelliklerini anlatsan görüntülü konuşulabiliyor falan içerlerdi.
Velhasıl teknolojik olarak bizden çok çok geride zekası hayvanlarla eşit canlıların bizim yaşayamayacağımız gezegenlerde olduğuna inanmak çok zor değil. Şekil olarak şekilsiz de olabilir.
Akıllı varlık? Hani, nerede?Var. Samanyolu galaksisinde Güneş isimli bir yıldızın etrafında dönen Dünya diye bir gezegen varmış. Bu gezegende medeniyet oluşturmayı başarmış akıllı varlıklar olduğu söyleniyor. Hatta o kadar ilerlemişler ki, yakın gezegenleri kolonileştirmeye başlayacaklarmış 100 yıl içinde. 1969'da gezegenelerinin uydusunu bile ziyaret etmişler!
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.