Sizin için cehalet nedir?

• Konuyu başlatan Ctvxn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 6.748
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgisiz sadece bu.
Herşeyi biliyormuş gibi davranan insan egoist, ukaladır. Ama Cahil değildir.
Okuma yazma bilmeyen insan cahildir. Okuma yazma bilmeyen insanın cahil olması bilge olmasına engel değildir.
1073 Kutadgu Bilig;
Ukuşlug kıymetin biliglig bilir
Güher kıymetin nâdan ne bilir.
Aklın kıymetini bilgili bilir.
Cevher (gibi)
kıymetindeki (bu şeyi) cahil ne bilir.

Kendisinin cahil olduğunu reddeden kişi veya kişiler.

Bence cehalet, bir konuyu yanlış bilmesi ve doğru sanarak savunurken birden fazla kişinin dost canlısı tutum sergileyerek kesinlikle rencide etme derecesine getirmeden uyarmasına rağmen hala o konuda doğru bildiğini iddia etmek ve başka insanlara da bunu aşılamaya çalışmak. Ben belkide bir çok kez yapmış olabilirim bunu ama insan öğreniyor bir süreden sonra.

Cehalet, insanlıktan çıkmaktır. Bir cahil ile tartışırken genellikle "Bunun hakkında hiç kitap okudun mu veya araştırmada bulundun mu?" sorusuna benzer bir soru sorun. Alacağınız cevaplar klasiktir zaten o yüzden o kısma hiç girmiyorum.

Doğuştan edindiği bilgileri kutsal olarak sayıp başka bilginin onun yerine geçemeyeceğine inanmaktır benim için cehalet.

Din ve bilimi karşılaştıran, sürekli siyasetle ilgili konuşan kendi ülkesini başarılı olmadığı konuda övenler.
Sizin verdiğiniz şey sadece bir örnek. Biz, cehalet kelimesinin tanımı istiyoruz size göre.

Cehalet aslında bilmemektir. Ama gerçekten bilmemektir. Yani bilmiyor ve bilgisizliktir. Cehalet çözülebilir mi dersen eğer evet çözülebilir. Tabii ne kadar açık olduğuna bağlıdır kişinin. Eğer cehaletten kurtulmaya açık değilse bir sonraki ve çoğunlukla geri dönülmez aşama olan bağnazlığa geçiş yapmak üzeredir. O zaman vay haline işte:)

Cehalette en komiğime giden nokta ise bilmediği konu hakkında kabul etmeyen ve itiraz eden kişilerdir:) İşte o zaman topun ağzına gelirler maalesef:) Bilmiyorum demek o kadar da zor veya kötü bir şey değildir arkadaşlar. Bunu kimse unutmasın:)

Cehalet aslında bilmemektir. Ama gerçekten bilmemektir. Yani bilmiyor ve bilgisizliktir. Cehalet çözülebilir mi dersen eğer evet çözülebilir. Tabii ne kadar açık olduğuna bağlıdır kişinin. Eğer cehaletten kurtulmaya açık değilse bir sonraki ve çoğunlukla geri dönülmez aşama olan bağnazlığa geçiş yapmak üzeredir. O zaman vay haline işte:)

Cehalette en komiğime giden nokta ise bilmediği konu hakkında kabul etmeyen ve itiraz eden kişilerdir:) İşte o zaman topun ağzına gelirler maalesef:) Bilmiyorum demek o kadar da zor veya kötü bir şey değildir arkadaşlar. Bunu kimse unutmasın:)
Cahil dediğimiz kişilerin "bilmiyorum" ve "hayır" kelimelerini acilen öğrenmeleri lazım.

Cahil dediğimiz kişilerin "bilmiyorum" ve "hayır" kelimelerini acilen öğrenmeleri lazım.
Ah keşke ah:) Yani bu kadar zor olmamalı. Bu forumda bile illa yaşı büyük olan veya moderatör olan veya yönetici olan mı her şeyi bilecek? Neden bana 14-15 yaşlarındaki bir dostum bir şey öğretmesin ki? Molla değilim mesela İslam inancına göre her şeyi bileyim değil mi:)
Bana göre bilgisi olmamasına rağmen o konuda çaba göstermeyip bilgisiz kalmasıdır.
Ve cahil kimseler bilmediğini bildiği halde karşı taraf ile tartışmaya yine de girerler.
İnat eder gibi aynen:) Ya söyle ne olacak. "Aaa öyle miymiş?" dediğin zaman burda kimse "Mala bak" demeyecek sonuçta🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı