Sizin için cehalet nedir?

• Konuyu başlatan Ctvxn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 6.750
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kasıtlı ve istendik değişim sürecinde kendine bir fırsat vermeyendir, sorgulamayandır, çevresine olduğu gibi inanan, basının pompaladıklarına anında kanandır. Fikri olmadan zikri vardır. Bunu yapana cahil, içinde bulunduğu duruma da cehalet denir.

Bazı şeyleri bilmemek değil öğrenmeyip bilgisiz kalmakdır.

Sorgulamamaktır. İnsan bir şeyi bilmese dahi bir akla ve de vicdana sahiptir. Düşünebilir. Doğru yolu seçebilir. Ama -özellikle ülkemizde- sorgulamayan insanlar çok fazla. Düşünmüyorlar. İstemiyorlar. Sadece gördükleri ile hareket ediyorlar.
Bu söylediklerim teknik bilgiler için dahil değildir.

İnsanlara, hayvanlara, bitkilere, canlılara bakıp bunlar kendi kendine oldu demektir.
Konuyu açan kişinin sorduğu soru için canlı birer örneksin. Tam da James Brown'un dediği gibi "En koyu cehalet, hakkında hiçbir şey bilmediğin bir şeyi reddetmektir" bu cümle tam senin gibiler için söylenmiş bir söz.

Konuyu açan kişinin sorduğu soru için canlı birer örneksin. Tam da James Brown'un dediği gibi "En koyu cehalet, hakkında hiçbir şey bilmediğin bir şeyi reddetmektir" bu cümle tam senin gibiler için söylenmiş bir söz.
Dostum önceki konulardaki mesajlarına da baktım. Bildiğim kadarıyla ateist bir inanca sahipsin veya daha farklı. Arkadaşın yorumu için değil de genel olarak konuşacağım. Düzgün bir üslubiyet kullanmaya çalışarak örnekler vermeye çalışacağım. Amacım düzgün bir şekilde konuşmak, fikir alışverişi yapmak.
Allah'ın var ve tek olduğuna en büyük kanıtım, yaşanan mucizeler. Yaşanan mucizelere baktığımızda bunların peygamberlerin kendi kendilerine bunu yapamayacak olması. Bunca mucizenin olduğu yerde, ki peygamberler "asla" ben yaptım da demiyor, insan bunun başka bir şekilde yapıldığını düşünüyor. Yani Allah'ı. Buradan da Allah'ın var olduğunu anlayabiliriz.
Hatta Hz.İbrahim'in (aleyhisselam ) Allah'ı nasıl bulduğuna bakabilirsin. Kısaca özet geçmek gerekirse ( Dünyayı gezmesi haricinde ) , kendisine önce bir yıldızı tanrı ilan ediyor. Sonra yıldız sabahları yok oluyor. Bu sefer de gökteki ayı. Gündüzleri yine yok oluyor. Güneş'i tanrı ilan ediyor. Güneş de geceleyin kayboluyor. Şunu diyebilirsin:" Hz. İbrahim (aleyhisselam ) hâlihâzırda bir tanrıya inanıyormuş. Sadece nerede olduğunu merak ediyormuş." ( Demeyedebilirsin. Ayrı konudur :) ) Buradan şu sonucu çıkartırsak bence daha doğru bir sonuç olabilir: Demek ki bir tanrı ihtiyacı olmuş. Bunca olayın ( mucizeler de dahil edilebilir belki ) bir var edeni "olmalı" demiş.
Genelde mucizeler üzerinden konuştum. Çünkü , bana göre, en büyük kanıtlardan birisidir. Belki evrendeki düzen yeterli bir sebep gelmeyebilir.
Somut örnekler üzerinde de durmaya çalıştım. Senin fikrin nedir bu konuda ? Uzun yazmış olabilirim. Kusuruma bakma. Yazımda, üslubumda bir hatam varsa affola herkesten.

Allah'ın var ve tek olduğuna en büyük kanıtım, yaşanan mucizeler. Yaşanan mucizelere baktığımızda bunların peygamberlerin kendi kendilerine bunu yapamayacak olması. Bunca mucizenin olduğu yerde, ki peygamberler "asla" ben yaptım da demiyor, insan bunun başka bir şekilde yapıldığını düşünüyor. Yani Allah'ı. Buradan da Allah'ın var olduğunu anlayabiliriz
Bu konu bunu tartışmak için doğru bir yer değil.

Genelde mucizeler üzerinden konuştum. Çünkü , bana göre, en büyük kanıtlardan birisidir. Belki evrendeki düzen yeterli bir sebep gelmeyebilir.
Ortada bir mucize olmadığı gibi, evrende de bir düzen yok. Bahsettiğin şeyler mitolojidir. Evrimi bile tek başına anlamanız bile hayata olan bakış açısınızı tamamen değiştirecek. Sümer mitolojisini okumanı tavsiye ederim. Adem ve Havva, Nuh Tufanı Sümer metinlerinde farklı isimlerle geçiyor bu bile yeterli kanıttır dinleri çürütmek için. Bu konu bu tartışmaları yapmak içinde açılmadı, konuyu saptırmayalım yoksa ceza alırız.

@BERWAR Sizin karşı fikre hiç saygınız yok. Sizden olmayan herkes cahil ve hiçbir şey bilmez. Bana göre cehalet ateizmdir. İslam'ı ben öğrendikçe hayran kalıyorum.
evrende de bir düzen yok
Öyle mi? Dünyanın güneşin etrafında dönmesi bir düzendir. Bir tohumun bitki olabilmesi bir düzendir. Yumurtadan bir civcivin çıkması bir düzendir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı