- Makaleler
- 1
Öğrenmeyi, dinlemeyi ve düşünmeyi bilmeyen ancak bunları yapabildiğini savunan kişidir.
Konuyu açan kişinin sorduğu soru için canlı birer örneksin. Tam da James Brown'un dediği gibi "En koyu cehalet, hakkında hiçbir şey bilmediğin bir şeyi reddetmektir" bu cümle tam senin gibiler için söylenmiş bir söz.İnsanlara, hayvanlara, bitkilere, canlılara bakıp bunlar kendi kendine oldu demektir.
Dostum önceki konulardaki mesajlarına da baktım. Bildiğim kadarıyla ateist bir inanca sahipsin veya daha farklı. Arkadaşın yorumu için değil de genel olarak konuşacağım. Düzgün bir üslubiyet kullanmaya çalışarak örnekler vermeye çalışacağım. Amacım düzgün bir şekilde konuşmak, fikir alışverişi yapmak.Konuyu açan kişinin sorduğu soru için canlı birer örneksin. Tam da James Brown'un dediği gibi "En koyu cehalet, hakkında hiçbir şey bilmediğin bir şeyi reddetmektir" bu cümle tam senin gibiler için söylenmiş bir söz.
Bu konu bunu tartışmak için doğru bir yer değil.Allah'ın var ve tek olduğuna en büyük kanıtım, yaşanan mucizeler. Yaşanan mucizelere baktığımızda bunların peygamberlerin kendi kendilerine bunu yapamayacak olması. Bunca mucizenin olduğu yerde, ki peygamberler "asla" ben yaptım da demiyor, insan bunun başka bir şekilde yapıldığını düşünüyor. Yani Allah'ı. Buradan da Allah'ın var olduğunu anlayabiliriz
Ortada bir mucize olmadığı gibi, evrende de bir düzen yok. Bahsettiğin şeyler mitolojidir. Evrimi bile tek başına anlamanız bile hayata olan bakış açısınızı tamamen değiştirecek. Sümer mitolojisini okumanı tavsiye ederim. Adem ve Havva, Nuh Tufanı Sümer metinlerinde farklı isimlerle geçiyor bu bile yeterli kanıttır dinleri çürütmek için. Bu konu bu tartışmaları yapmak içinde açılmadı, konuyu saptırmayalım yoksa ceza alırız.Genelde mucizeler üzerinden konuştum. Çünkü , bana göre, en büyük kanıtlardan birisidir. Belki evrendeki düzen yeterli bir sebep gelmeyebilir.
Öyle mi? Dünyanın güneşin etrafında dönmesi bir düzendir. Bir tohumun bitki olabilmesi bir düzendir. Yumurtadan bir civcivin çıkması bir düzendir.evrende de bir düzen yok
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.