Sonradan şekersiz çay içmeye alışan var mı?

Ben 12-13 yaşındayken annem 21 gün şekersiz diyetini yapmaya başlamıştı dolayısıyla çayı da şekersiz içmeye başladı. O günden beri ben de şekersiz içiyorum çayı da kahveyi de. Hatta çaya yarım şeker atsam bile şerbet gibi geliyor içemiyorum.
 
1 küçük bardak çaya 4 şeker atan biriyken yıllar içinde 1 şekere kadar düştüm. Artık sıfır şekere alıştım. Bazen sabahları canım çekerse büyük bardağa 1 küp şeker atıyorum yine de.
 
6 yıl 3 çay kaşığı şekerli çay içtim, 2-3 sene bıraktım ama çaydan ahım şahım zevk alamadım. Yine şekere başladım ama bu sefer 1 kaşık yetiyor da artıyor bile.

Öneri: Bu ara iyice demlenmiş Kuşburnu çayı yapıyorum, şekersiz içmeme rağmen çok leziz bir tadı var. Fiyatı normal çaya göre pahalı ama denemenizi tavsiye ederim.

Sallama çayla falan karıştırmayın, doğrudan Kuşburnunun kendisini Kaynatıp uzun süre demletin.
 
Yakın zamanda çayı şekerli içmeyi bırakmış biri olarak kesin çözümü söylüyorum: Şekersiz filtre kahve içmek. Bir kere filtre kahvenin acılığına alıştın mı şekersiz çayın tadı normal geliyor.
 
Aliskanligi kirmak her zaman zordur seker beynin uyusturucusu gibi bir sey. Bu yuzden zor. Ama aslinda ihtiyacin yok birakabiliyorsun ben de sonradan biraktim hocam.
 

Geri
Yukarı