Sosyal ilişkilerden tamamen soyutlanmış bir hayat yaşamaya değer mi?

Anlıyorum. Bu arada, konuyu açarken belirtmem gereken bir şey daha olduğunu fark ettim. Sosyal ilişkilerden soyutlanmaktan kasıt yalnızca dışarıya çıkıp gezip tozmak vesaire değil. İnternet üzerinde herhangi bir kimseyle ilişki kurmamak da buna dahil olacaktı. Cevabı evet olanların bunu da göz önünde bulundurmasını rica edeceğim.
Anlıyorum. Ben şu an kız arkadaş vs işlerinden uzak durmaya çalışıyorum. Kendimi karşı cinse karşı güzelce soyutlamış durumdayım. Herkes friendzoned 😂.

Anlıyorum. Bu arada, konuyu açarken belirtmem gereken bir şey daha olduğunu fark ettim. Sosyal ilişkilerden soyutlanmaktan kasıt yalnızca dışarıya çıkıp gezip tozmak vesaire değil. İnternet üzerinde herhangi bir kimseyle arkadaşlık ilişkisi kurmamak da buna dahil olacaktı. Cevabı evet olanların bunu da göz önünde bulundurmasını rica edeceğim.
Bunu diyorsanız cevap olarak, insanlarla sosyalleşmeden iletişim kuruyorum kendim. Siz bunları da kesmek anlamında diyorsanız doğru olmaz. Asosyal da olsa insan iletişim kurmalıdır.

Sosyal ilişkilerden kendinizi tamamen soyutlayamazsınız. Bir şey satın alırken bile bir sosyal ilişki içerisinde oluyorsunuz. Kısıtlarsınız, orası ayrı. Bu da kişinin kendi tercihi.

Anlıyorum. Bu arada, konuyu açarken belirtmem gereken bir şey daha olduğunu fark ettim. Sosyal ilişkilerden soyutlanmaktan kasıt yalnızca dışarıya çıkıp gezip tozmak vesaire değil. İnternet üzerinde herhangi bir kimseyle arkadaşlık ilişkisi kurmamak da buna dahil olacaktı. Cevabı evet olanların bunu da göz önünde bulundurmasını rica edeceğim.
Öyle yaşarım diyorsan neden olmasın? Çok sosyal bir hayatı olmayan ben bu tarz şeylere kolaylıkla uyum sağlayabilirim. Sırf kendimi test etmek için bir hafta boyunca tek kelime konuşmadan evde oturmayı denedim, bi güzel de yaşanıyormuş. İnternetten arkadaşlık falan da yürütmüyorum zaten, sevdiğim uğraşları yapıp zaman öldürüyordum.

Tamamen soyutlaşmış bir hayat yaşanabilir ama "değer mi" kısmı tartışılır. Bazı şeylerden (sağlık ve psikolojik durumlar ve gibi tüm şeylerden) geri kalınıyorsa bu tercih tekrar gözden geçirilmelidir, bence.

Yaşıyabilirsin ama zor biraz, yani ister istemez insanlarla iletişim kurmak zorundasın. Ha diyorsan "kardeşim benim ormanda evim var yaşarım ben orada kendi başıma" olabilir ama gene zor çünkü istediğin kadar içe kapanık bir insan ol genede bir müddet sonra biriyle konuşma isteği duyarsın. Belki ilk başta zevk alabilirsin ama sonra büyük ihtimal sosyalleşme isteği duyarsın. Eğer başarabilirsen ulaş bana 3-4 yıl sonra deneyimlerini dinlemek isterim.

Her şeye rağmen yaşamaya değer. Yaşamak çok güzel bir şey kiymetini bilin. Kimse ölümsüz değil elbet öleceğiz. Çok şükür elimiz kolumuz var. Bunlara sahip olmayan insanlar var hayatını sürdürüp gülümseyen. Arkadaşlar her ne olursa olsun hayat devam ediyor siz istesenizde istemesenizde. Bu yüzden geç olmadan gülümseyin sevdiklerinize sarılın güzel vakit geçirin.

O zaman daha da hakli oldu,cevap hayir kesinlikle ve kesinlikle olamaz.

İnsanlar olmadan huzurluysan, rahatsan, kendi kendine yetebiliyorsan bir kişinin ilgisine ihtiyaç duymuyorsan kendi hobi ve zevklerini yapabiliyorsan yaşanmaya değer. Eğer dışarıya baktığın zaman kendini başkalarının yerine koyup başkaları gibi olmak isteyip sosyalleşmek istiyorsan hayat çıkmaza girmeye başlamıştır. Yaşamaya değmez demeyeceğim, bu durumdan rahatsızsan yaşamaya değecek hale getirilmesi gerek sonuçta her şey kişinin kendi elinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı