- Makaleler
- 5
Sonuçta Mars'a gidiyorlar aslında o kadar mantıksız değil bence ama bilmiyorum tabi tam olarak.
Hocam eski roketler ile 6 Ay sürüyor diye bir şey yok.Saatte 39.000 km hız ile 55-77 milyon km uzağa gidecek bu roket ve evet Mars'ın yörüngesini belki de sıyırıp geçecektir ama SpaceX mühendislerinin böyle bir hesaplama hatası yapacaklarını zannetmiyorum. Elon Musk kovar valla. ''My Tesla car would go to Mars, not to Jupiter!
55.000.000 km/39.000 km-saat = 1410,26 saat
1.410,26 saat/24 saat = 58,76 gün.
77.000.000 km/39.000 km-s = 1.974,36 saat
1.974,36 saat/24 saat = 82,26 gün.
Sanırım eski roketler ile 6 ay sürüyordu bu yolculuk. Önemli olan bu girişimin bilime yapacağı katkıdır.
6 Ay sürecek. sonuçta gezegenin yörüngesi her saniye değişiyor ve mesafe artıyor.Bu optimum süre olabilir.
Kesin konuşmamakta fayda var.
Belki Mars'ın yörüngesine bile giremeyecek.
Hocam öyle düşünemezsiniz.6 Ay sürecek. sonuçta gezegenin yörüngesi her saniye değişiyor ve mesafe artıyor.
Neye göre düşünemem? Edindiğim okuyup öğrendiğim bilgiye göre mi yoksa sizin hesaplarınıza göre mi?Hocam öyle düşünemezsiniz.
Gezegenlerin yerinde durduğu yok zaten.
Dediğiniz gibi ortalama 6 Ay sürecek.
Mesafe her geçen gün azalacak.
Hocam gezegenler hareket ediyor diye hesaplanmış süre artmaz.Neye göre düşünemem? Edindiğim okuyup öğrendiğim bilgiye göre mi yoksa sizin hesaplarınıza göre mi?
Arkadaşım sen beni yanlış anlamışsın ben orada 80 gün ve 55 gün hesaplayanlar için yaptım bu açıklamayı. 6 Ay sürecek söylediğim sebeplerden ötürü. 2-3 Ay sürmeyecek. Anlatamadıysam özür dilerim.Hocam gezegenler hareket ediyor diye hesaplanmış süre artmaz.
6 Ay sürecek olan yolculuk artıp azalmaz
Mars ben biraz daha yavaş gideyim de Elon Musk'ın arabası bana yetişsin diye bir şey yok.
[emoji1]
Herkesten özür dilerim.Eğer ATV Haber yine yanlış haber yapmamışsa, araç yörüngeden çıkmış ve asteroit kuşağına doğru ilerliyormuş. Oradan sağlam çıkıp çıkmayacağı belli değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.