Spor için beslenme nasıl olmalı?

sofcik

Decapat
Daha fazla  
Hedefim kas kütlesi kazanmak yani önce bulk sonra cut dönemi yapmayı planlıyorum. Sizce protein ağırlıklı yemeğimi örneğin 400gr tavuk göğsü ve makarna karışık tabak olsun bunu spordan önce mi sonra mı yemeliyim? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Hedefim kas kütlesi kazanmak yani önce bulk sonra cut dönemi yapmayı planlıyorum. Sizce protein ağırlıklı yemeğimi örneğin 400gr tavuk göğsü ve makarna karışık tabak olsun bunu spordan önce mi sonra mı yemeliyim? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Spordan önce hafif ve enerji veren şeyler tüketin gelince yerseniz daha faydalı olur.

Ben sağlam yiyip antrenman yapıyorum yemek programım yok, ama antrenman programıma hep uyarım, geçen sene 30kilo bence ile başlamıştım şu an PR100 en son, çok değildir belki ama benim için büyük başarı yani, bence beslenmeyi çok takmamamak gerek, yani kilo alman gerekiyorsa yumurtan tavuğun pilavın hazırla ye, vermen gerekiyorsada bunları daha az yap ye, düz mantık ama iyi bence.

Reis önce sonra fark etmez, ama spordan 1-2 saat önce karbonhidratı olan bir şeyler ye ki vücutta enerji olsun.

Şu an boyum 1.89 kilom 90 yağ oranım tahminimce %18 civarında amacım önce kas kütlesi eklemek zaten spor geçmişim var ama ara vermek zorunda kaldım tekrar başlamayı düşünüyorum ama bu sefer profesyonel yapmak istiyorum

Şu an boyum 1.89 kilom 90 yağ oranım tahminimce %18 civarında amacım önce kas kütlesi eklemek zaten spor geçmişim var ama ara vermek zorunda kaldım tekrar başlamayı düşünüyorum ama bu sefer profesyonel yapmak istiyorum.

Kanka bende bir ara spora 1ay ara verip tekrar başlamıştım, ara verdiğim sürede kilo aldığım için ve bu kiloyu antrenman yapmadan aldığım için yağ oranımda artmıştı, bence ilk bir süre güç kazanmak amaçlı normal antrenman rutinini devam ettirip sonrasında senin dediğin gibi bulk- cut durumu düzeltiyor yani bende öncesinden daha iyi olmuştu.

Benim güçte sıkıntım yok bu 3 aylık sürede kondisyon çalışması yaptım sonra 1 ay ara verdim gücüm yerinde şu anlık sadece kas kütlesi eklemem biraz da yağ yakmam gerekli

Şu an boyum 1.89 kilom 90 yağ oranım tahminimce %18 civarında amacım önce kas kütlesi eklemek zaten spor geçmişim var ama ara vermek zorunda kaldım tekrar başlamayı düşünüyorum ama bu sefer profesyonel yapmak istiyorum
%18 civarındaysa agresif bulk yapmanıza gerek yok eğer kaloriyi abartırsanız çok kolay +%20 oranlarına dayanacağınız için görüntü hoşunuza gitmeyecektir. Vücudunuza 1 yıl içinde koyacağınız kas miktarı aşağı yukarı 5 6 kilo civarıdır bunun üzerinde kilo alırsanız kalan kilo su ve yağ olacaktır. 200-300 kalori fazlası oluşturarak temiz şekilde kütle koyduktan sonra definasyona girip yağı yaktığınızda güzel bir vücut ortaya çıkacaktır. Önemli olan kalori dengesi yemeği ne zaman yediğinizin uzun vadede önemi yok, spora aç gidip gün sonunda kalori fazlalığı oluyorsa daha hızlı yağ yakmazsınız. Kilox1.8-2 protein, 0.8x yağ, kalan kaloriyi de karbtan alabilirsiniz

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı