Spora başlarken ne yapılmalı?

MMemik01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 17 yaşındayım, 1.87 boy ve 87 kiloyum.

Spora ilk kez gidiyorum haftada üç gün ama bugün deprem dolayısıyla gidemedim o ayrı konu.

Hoca biraz kilo vermen gerek dedi ama spor programına "kas kütlesini arttırmak yazmış" ben de onu hedefliyorum. Bana herhangi bir diyet programı vs verilmedi. Gündelik yeme içmemde kısmam gereken bir şey var mı yoksa aynı devam mı etmeliyim?

Hocam ben de spora başlayacagım. Acaba ne yapmam gerekıyor? Ilk gıttıgımde nelerle başlayacağımı bılmıyorum yoksa oradakı hoca yardımcı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Spora ilk kez gidiyorum haftada üç gün ama bugün deprem dolayısıyla gidemedim o ayrı konu.

Hoca biraz kilo vermen gerek dedi ama spor programına "kas kütlesini arttırmak yazmış" ben de onu hedefliyorum. Bana herhangi bir diyet programı vs verilmedi. Gündelik yeme içmemde kısmam gereken bir şey var mı yoksa aynı devam mı etmeliyim?

Şekeri bırak.
Sağlıksız abur cubur yeme.
Düzenli evinde egzersiz karın ve bacak günde 10 15 dakika yap.
Olabildiğince doğal şeyler tüketmeye çalış.

Bunları yaparsan spora gitmeden de normal kilolarda olursun.

Ha spora gidersen ekstra kas olur ve protein ağırlıklı beslenmen gerekir.

(Yürüyüş yapıyorum dediğin için yazmadım)

Ayrıca hocanın demek istediği mevcut kilonu verip sonra kiloyu kas kütlesi olarak almak.

Öncelikle yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi söylediği besinleri kes veya azalt daha sonra boyunuza en uygun kilo 80-85 Öncelik hedefimiz 75 olsun tekrar sağlıklı 10kg bir kas kütlesi koyacağız. Clean bulk sırasında proteini yüksek karbonhidratı az tutun. Ardından ilk başta Full Body yapın vücudunuz ağırlıkları benimsemeli 3 set 8 tekrar şekilde ilerleyebilirsiniz sonradan 4 set 12 tekrar şeklinde bir arttırmaya gidersiniz. Soracağınız hareketlerle ilgili sorunuz olursa yardımcı olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı