Spora yeni başlayan birisi nasıl spor yapmalı?

khomur

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, spora yeni başladım. Yaş 23, 175 boy 58 kilo. İzmir'de spora gidiyorum. Fitness ile ilgili hiçbir şey bilmediğim için spor salonundaki hocaya sordum ne yapmam gerektiğini.

2 gündür spora gidiyorum ve her 2'sinde de sadece kardiyo hareketleri yapmamı söyledi. Kendisi spor salonuna girmiyor bile sadece salonun önündeki bahçede oturuyor. Bana artık biraz umursamıyor gibi gelmeye başladı, başından savıyormuş gibi. Bugün de spora gideceğim yine muhtemelen sadece kardiyo hareketleri yapmamı söyleyecek.

Yaptıklarım: Koşu bandında 30 dakika koşmak, bisiklet hareketini yapmak. Bunların ısınma hareketlerini olduğunu ve ter atmam için iyi olduğunu söyledi. Sizce yaptırdığı doğru mu? Normalde internette araştırıyorum spora yeni başlayanlar için olan programda sırt bacak programları falan var ama bana sadece kardiyo yapmam söyleniyor garip.

Full body antrenman tavsiye ederim hocam. Ege fitness ya da Ağırsağlamın programı işinizi görecektir internetten kolaylıkla bulabilirsiniz. Sınav döneminde ben de vakit az olduğu için full body yapıyordum gayet işlevsel.

Full body antrenman tavsiye ederim hocam. Ege fitness ya da Ağırsağlamın programı işinizi görecektir internetten kolaylıkla bulabilirsiniz. Sınav döneminde ben de vakit az olduğu için full body yapıyordum gayet işlevsel.
Hocam sorduğum soruya cevap alamadım. Spor salonunda hocanın bana yaptırdığı antrenman şu anlık doğru mu? Daha önce sporla bir tecrübem yok bu yüzden aletlerin kullanımını bilmiyorum hocadan yardım alıyorum.

Hocam sorduğum soruya cevap alamadım. Spor salonunda hocanın bana yaptırdığı antrenman şu anlık doğru mu? Daha önce sporla bir tecrübem yok bu yüzden aletlerin kullanımını bilmiyorum hocadan yardım alıyorum.
Şuan hocadan aldığın program yüksek ihtimal. Haftanın 3-4 günü max olarak,full body'dir. Zaten ilk etap hareketlerin nasıl yapılacağını öğrenmen daha mantıklı. Hocan zaten seni hazırlar ve her ay programın değişir. Muhtemelen 3 kez değiştikten sonra bir daha değişmez. 3 programı gelene kadar da zaman geçer üstünden,kendin öğrenmeye başlarsın... İster istemez doğar bu durum. İlk etap hamlığını atman için kardiyo çok normal. 3 senedir spor yapıyorum,en en kötü ciğerimi açıyor ve kondisyon kazandırıyor koşu bandı,kardiyo vs. Devam et,herhangi bir sorun yok.

Merhaba, spora yeni başladım. Yaş 23, 175 boy 58 kilo. İzmir'de spora gidiyorum. Fitness ile ilgili hiçbir şey bilmediğim için spor salonundaki hocaya sordum ne yapmam gerektiğini.

2 gündür spora gidiyorum ve her 2'sinde de sadece kardiyo hareketleri yapmamı söyledi. Kendisi spor salonuna girmiyor bile sadece salonun önündeki bahçede oturuyor. Bana artık biraz umursamıyor gibi gelmeye başladı, başından savıyormuş gibi. Bugün de spora gideceğim yine muhtemelen sadece kardiyo hareketleri yapmamı söyleyecek.

Yaptıklarım: Koşu bandında 30 dakika koşmak, bisiklet hareketini yapmak. Bunların ısınma hareketlerini olduğunu ve ter atmam için iyi olduğunu söyledi. Sizce yaptırdığı doğru mu? Normalde internette araştırıyorum spora yeni başlayanlar için olan programda sırt bacak programları falan var ama bana sadece kardiyo yapmam söyleniyor garip.

Ağırsağlam'ın sitesinden spor salonu programı kitaplarından birini al. Setler arası molayı kısa tutma kendini hazır hissettiğinde sete başla yeni başladığın için kondisyonun düşük olacaktır. Özellikle vucudunu çok hareket ettirdiğin egzersizlerde.

Spor salonundaki hocalara güzel bi kız değilsen soru sorma kardeşim. Soracağın maksimum soru bu hareket nasıl yapılır olsun ki bu soruyu sorduğunda bile doğru yanıt alma ihtimalin düşük.

Ter atarak yağ kaybedilir senin zaten pek yağın yok. Muhtemelen sadece skinny fat bir vücudun var. Isınma dediğin de 3-5 dakika olur en fazla. Basbaya başından savmış seni. Bu benim gittiğim salonda da var yenileri doğrudan koşuya postalıyorlar. çocuklar iki haftaya kalmadan hevesleri kaçıp bırakıyor.

Koşu bandı yapmanın şu an hiçbir mantığı yok. Bir an önce ağırlıkların altına girmen lazım. Kaldıracağın ağırlık ne ki kondisyon lazım olsun en fazla molada biraz fazla dinlenirsin. Olayı tam bilmiyorum ama muhtemelen hocan seninle uğraşmak istemiyor çünkü senle uğraşırsa herkesle uğraşması gerekir ve böyle olursa tüm gün salonda takılarak para kazanamaz.

@the tayyip @ByOs @MahoAga

Ben de böyle düşünüyordum. Şu an yeni spordan geldim yine sadece kardiyo hareketleri yaptım baya ter attım. Ama bana da mantıksız geliyor zaten zayıfım bu kadar ter atmanın ne anlamı var diye düşünüyorum. Hoca ilk geldiğimde ilk 4 antrenman sadece ısınma hareketleri yapacağız, ardından ağırlıklara başlayacağız demişti.

Sizin önerdiğiniz nedir arkadaşlar, internetten beginner antrenman programlarına bakıyorum da çok karışık geliyor çünkü aletleri doğru düzgün bilmiyorum nasıl kullanıldığını bilmiyorum.

Yakında kreatin ve gainer de almayı düşünüyorum. Ama önce şu programımı bir düzene oturtmam lazım.

Bu program nasıl sizce 1 ay bu şekilde devam etsem.

Son düzenleme:
@the tayyip @ByOs @MahoAga

Ben de böyle düşünüyordum. Şu an yeni spordan geldim yine sadece kardiyo hareketleri yaptım baya ter attım. Ama bana da mantıksız geliyor zaten zayıfım bu kadar ter atmanın ne anlamı var diye düşünüyorum. Hoca ilk geldiğimde ilk 4 antrenman sadece ısınma hareketleri yapacağız, ardından ağırlıklara başlayacağız demişti.

Sizin önerdiğiniz nedir arkadaşlar, internetten beginner antrenman programlarına bakıyorum da çok karışık geliyor çünkü aletleri doğru düzgün bilmiyorum nasıl kullanıldığını bilmiyorum.

Yakında kreatin ve gainer de almayı düşünüyorum. Ama önce şu programımı bir düzene oturtmam lazım.

Bu program nasıl sizce 1 ay bu şekilde devam etsem.
Gayet güzel bir program hakkını verirsen iyi gelişirsin lakin hocanın ya da orada bilen birisinin sana hareketleri güzelce göstermesi lazım.

Arkadaşlar, artık supplement almak istiyorum. 58 kilo 175 cm boyunda 23 yaşındayım. Araştırdığımda pahalı olduğunu gördüm, bu yüzden sadece günde 5gr kreatin ile başlamak istiyorum. Sizce bu hacim kazanmama yeterli olur mu?
Whey protein, bcaa gibi ürünleri almam lazım mı? Kolay kilo alabilen bir tip değilim, iştahım çok açık değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı