Sporun ilk günlerinde hamlanmış hissiyatı normal mi?

Uzun süredir egzersiz yapmayıp bir anda vücudunuzu yüksek tempoya soktuğunuz için kaslarınız alışma sürecine girmiş bulunmakta. 1-2 haftaya bu hamlığı tamamen atlatırsınız, yeterli protein alımı, düzgün beslenme ve doğru antrenman şekli ile kolay bir şekilde kas kütlesi kazanırsınız.
 
Uzun süredir spor yapmadıysanız gayet normal. 1-2 hafta falan ağrısını çekerseniz muhtemelen. Çok ağır başlamayın yavaş yavaş. Sonra alışacaksınız zaten.
 
Spora yeni başladım şu anda kollarımı hissetmiyorum. Normal bir şey mi?

Evet normal bir şey, ben yaklaşık 7-8 aydır spor yapıyorum ilk başladığım zamanlarda yataktan kalkamamıştım bel, bacaklarım omuzlarım kitlenmişti adeta. 2-3 güne geçiyor. Kaslarının hızlı bir şekilde toparlanması için güzelce protein ağırlıklı beslen günlük alman gereken kalorilerini al kasların yakın bir süreçte iyileşme evresine geçer toparlanırsın.
 
2 gün gidin, 1 gün ara verin. Bu şekilde ilk başlarda 4 ya da 5 gün yapsanız yeterli olur. Uzun süreli üyelik aldıysanız birkaç ay 4 sonra 5 gün gidin, birkaç aylık üyelik aldıysanız 5 gidin. Gitmeden önce de kafein almayı unutmayın, 1 bardak kahve ya da soda için enerji, tuz için o da olur.
 
Tamamdır teşekkür ederim.

Son bir şey soracağım bu kolun ağrısını hiçbir şekilde gideremiyor muyuz?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı