Stalker 2'yi sevmedim

Oyunun bir amaç vermesini tam olarak hikaye olarak saymıyorum. Bunu belirmek amacıyla yok demiştim. Serinin hangi oyununda tam olarak düzgün giriş, gelişme ve sonuç bölümleri var mesela. Çoğunluka Bölge'nin ortasına bırakıyor ve sohbet, konuşmalar ile varmak istediğiniz noktanın amacını anlatıyorsunuz veya anlıyorsunuz. Burada amacı kavramınızı istiyor. Sürekli keşfe dayalı anlatım sunuyor. Sizin de belirttiğiniz sonlara göre bir ilerleyiş, tavır takınmanızı istiyor. Ben buna hikayesi var demem doğrusu. Bunun kötü olduğunu varsayıyorum demek de değil bu arada. Kendi çapında yenilikçi anlatım fakat aynı zamanda da 2. oyundaki gibi düzgün ele alınmazsa riskli bir tercih.
Öyle bakacaksak evet, hikâye yok. Bir giriş ve sonuç var ama gelişme kısmı her zaman "X kişisi en son A noktasında görülmüş oraya git.", "X kişisi A noktasından B'ye geçmiş. Şimdi de oraya git." kafasında olduğundan ne kadar iyimser bakarsam bakayım bir gelişme veya anlatım var diyemiyorum.
Bence 2010'lu yıllarda planlamış olsalar bile süregelen zaman içinde aksaklığa ve zamanaşımına uğramasına sebep olmuş. Stüdyo içindeki değişkenlikleri de hesaba katarsak o zamanki hayal edilenin zerresinin şu zamana ulaştığını düşünmüyorum.
2010'lu yıllarda planlanan orijinal oyunun nasıl bir şey olacağını biliyor muyuz, bu bilgiler paylaşılmış mı bilmiyorum. Stalker 2'yi yapan ekipte, orijinal üçlemeyi yapan ekipten sadece A-life sistemini geliştiren kişi bulunuyormuş son çalışan bilgisine göre.

2010'lu yıllarda planlanan orijinal oyunun nasıl bir şey olacağını biliyor muyuz, bu bilgiler paylaşılmış mı bilmiyorum.
Tahmin üzerine yaptığım bir çıkarımdı. Değişen zaman ile oyuncu beklentisi değişiyor. İlk üç oyunun çıkış yaptığı senelere göre daha farklı bir beklentiler içindeyiz. Eğer 2010'da hayalini kurdukları şeyi S.T.A.L.K.E.R 2 ile gerçekleştirdilerse zaten neden başarısız oldukları anlaşılıyor.

Stalker 2'yi yapan ekipte, orijinal üçlemeyi yapan ekipten sadece A-life sistemini geliştiren kişi bulunuyormuş son çalışan bilgisine göre.
Merak ettiğim ve bilmediğim kısım buydu. Öncelikle seri diriltilmeye çalışılıyorsa bence içeriği asıl yaratan ekibin eline bırakılması lazım. Zaten yapımcı ekibin noksansız olsa bile serinin üzerinden seneler geçmesi oyuncuyu tatmin etmekte zorluk çekecektir. Sen bir de gidip önceki yapımlarda deneyimi olmayan kişiler ile iş yaparsan böyle bir sonuç çıkması çok normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı