Stalker 2'yi sevmedim

Makaleler
1
Yer
İzmir
Arkadaşlar Stalker 2 oyununu biraz oynayayım dedim gerçekten hiç sevmedim. Ruhsuz, vuruş hissiyatı yok. Bakın kötü demiyorum vuruş hissiyatı yok. Çevre hiç güzel değil, iğrenç bir oyun var karşımda. Anında iade ettim. Bu oyunu kendi isteği ile sevebilen oldu mu aranızda? İnanılmaz kötü çünkü.

Arkadaşlar Stalker 2 oyununu biraz oynayayım dedim gerçekten hiç sevmedim. Ruhsuz, vuruş hissiyatı yok. Bakın kötü demiyorum vuruş hissiyatı yok. Çevre hiç güzel değil, iğrenç bir oyun var karşımda. Anında iade ettim. Bu oyunu kendi isteği ile sevebilen oldu mu aranızda? İnanılmaz kötü çünkü.
Atmosfer konusunda katılmıyorum ancak 17 saat oynayıp bıraktım ben oyunu.
Kaldığım yerde aynı lokasyonda oyun çöküp duruyordu, ben de aynı yeri yapıp durmaktan bıkmıştım.

Aynı zamanda düşman yapay zekanın bizi duvar arkası görüp sıkmaya çalıştığı gibi bir problem vardı.

Oyunun en büyük başarısızlığı ise o güya özel isim taktıkları hayatta kalma sistemi olabilir, tam bir çöp.

Oyunu erken erişim zamanında alıp 1.5 sene çıkmasını beklemiştim, Ukraynalı bir firma olduğu için çoğu şeye rağmen aslında o kadar da kötü bir iş çıkarmamışlar denebilir.

Yakın zamanda oynamayı planlıyorum, önceki Stalker oyunlarını oynamıştım vuruş hissi yine kötüydü. Ama farklı bir havası vardı sanki oyunun veya ben bu tarz oyunlara fazla ilgim var. Muhtemelen bu oyunu da bitiririm.
Hiç beğenmedim. Ve The Last of Us Part 2'den sonra oynamaya başladım. Dedim acaba ondan sonra bunu oynamak mı zor geldi. Ama yok yarım saat katlanabildim. Bir de beni direkt hikayenin ortasına attı falan çok kötü.

Ruhsuz, vuruş hissiyatı yok. Bakın kötü demiyorum vuruş hissiyatı yok.
Oyunun başlarında hiçbir düşmanda zırh falan olmadığı için aslında vuruş hissiyatını alabildiğin en iyi kısım oralar oluyor. Ortalara geldiğin zaman monolith askerleriyle uğraşıp duruyorsun ve hepsi full zırh mermi süngerine dönüşüyorlar olan azıcık zevk de kaçıyor.

Hiç beğenmedim. Ve The Last of Us Part 2'den sonra oynamaya başladım. Dedim acaba ondan sonra bunu oynamak mı zor geldi. Ama yok yarım saat katlanabildim. Bir de beni direkt hikayenin ortasına attı falan çok kötü.
Önceki oyunlarda da direkt hikayenin ortasına atıyor. Bence TLOU2'den sonra başlamanız hata olmuş. Aradaki fark çok belli ediyordur kendini.

Ben de sevmedim oyun çok kusurlu ve hantal gibiydi. Bir de ben ilk çıktığı zaman denemiştim düşün yani öyle çok bug vardı ki anlatamam. Bu cilalanmış hali bir de. Özellikle yapımcılar Ukrayna'lı olduğu için destek amaçlı başta herkes hak etmediği halde olumlu inceleme atmıştı ama gerçek puanlarını şu an görüyoruz ilk hali gerçekte %40 falan olumlu alırdı herhalde.

Özellikle ilk 3 Stalker oyunu herkese gidecek oyunlar değil. Post apokaliptik ortamda hayatta kalma deneyimini en gerçekçi sunmayı hedefleyen oyunlar bunlar. Stalker 2'de de ilk Stalker oyunları kadar olmasa da bu simülasyon yanı var. Stalker 2'nin talihsizliği şu, yeni nesil oyuncuların hepsi bu oyunları "Metro" sanarak giriyor. Hele Metro Exodus'un Stalker oyunlarından esinlendiği haberini görenler bir Metro göreceğini sanıyor ama öyle değil. Metro serisi ilk oyunuyla romandan uyarlandığı için atmosfer ve hikâyeye odaklanan ve sonraki oyunlarında kitaplardan farklı yol izlese de bunu koruyan bir oyundu. Stalker serisi ise her zaman bir hikâyeye ve sevdalısı için büyük bir lorea sahip olmasına rağmen daha çok oynanışın simülasyon yanıyla öne çıktı. Stalker oyunlarının bu yüzden çok spesifik bir kemik kitlesi var ve hatta topluluk kendi Stalker oyununu mod olarak çıkaracak kadar seviyordu bu seriyi. Stalker 2 yine ilk oyunlara kıyasla genel kesime oynayacak şeyler yapıyor ama yine herkese gitmeyecek bir iş. Üstüne problemli çıkışı da tuzu biberi niteliğinde.

Kısacası, herhangi bir Stalker oyununu Metro ile kıyaslama hatasına düştüyseniz, zaten baştan kaybetmişsinizdir. Hele bir de Stalker 2 için konuşursak, oyunun problemli çıkışı da çok etkili.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı