Benim yüzsüzlüğüm mü, senin yüzsüzlüğün mü? Ben oyunların Linux için geliştirilmediğini, bundan dolayı problemler olacağını, oyun oynamaya en uygun sistem olmadığını söylüyorum. Sizin savunmanız, Wine ve Proton ile neredeyse her şeyin açılabileceği. Burada yüzsüzlük kimde bence tekrar düşünmelisin.Görende oyun şirketleri çok platforma destek veriyor da çalışmıyor sanacak yüzsüzlüğün inanılmaz... Sadece Windows için yapılırsa ne olacak sandın ki.
DaVinci Resolve, Linux'ta native olarak yer alan yazılımlardan biri ancak Mp4 import/export desteklemiyor. Önce elindeki mp4 formatındaki videoyu farklı bir formata dönüştürüyorsun, sonrasında DaVinci Resolve'de editledikten sonra aynı formattan tekrar mp4'e dönüştürüyorsun. Yani bu tarz ek işlemler gerektiriyor. Benzeri pek çok şeyle karşılaştım. Kullanmaya alışık olduğum ücretsiz bir yazılımı Linux'ta kullanmak için ekstra adımlar eklemem gerekiyor. Doğru ayar yapmayı bilmezsen videoların format dönüşümlerinde çok kalite kaybediyor.
Ekran kartına overclock yapabilmem için xorg dosyasını editleyip ona coolbits eklemem gerekiyor. İki sefer bunun yüzünden sıfır kurulum yapmak zorunda kaldım. Çünkü xorg dosyası normalde güncel dağıtımlarda gizleniyormuş, ben ortaya çıkarıp editleyince garip şeyler yaşandı, birinde ekran siyah kaldı, diğerindeyse tüm grafikler kaydı bilgisayarda. 3. temiz kurulumda coolbitsi düzgün şekilde ayarlayıp oc yapabildim. Bu ve bunun gibi çok fazla sorunla karşılaştım.
Kulaklığımın yokluğunda mikrofon olarak telefonumdan WoMic kullanıyordum. Linux'ta da kullanmak istediğimde pulseaudio ile çıkış alamadım. Bir kaç saatin sonunda çıkışı almıştım ama bu seferde kalite yerlerde geziyordu. Yani saysam daha buradan mısıra yol olacak çok sorunlu deneyimlerim oldu.
Standart, bir şeylerle uğraşmadan bilgisayarını kullanmak isteyen bir kullanıcı Windows kullanmalı.
Son düzenleme: