Steam hesabım çalındı

Katılım
4 Mayıs 2019
Mesajlar
67
Benim cahilliğim, öncelikle yardım etmeniz için size iş çıkartmam bile aptallık ama ne olur yardım edin.
Bugün belirsiz bir site hesabımın şifresini değiştirdi.
95.47.156.84 (CZ) bilgisayarından bağlanmaya çalışıldı.

Şu anlık hesabımı almak için yaptığım şeyler:
  • Steam elemanlarına kendi İP adresimi, internet servis sağlayıcısını ve oturduğum adresi verdim.
  • 95.47.156.84 (CZ) adlı İP'nin benim olmadığımı, şifremin değiştirildiğini beyan ettim.

Bu gibi olaylarda tamamen bilgisiz olduğum için neler yapmalıyım?
Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
 
@time to abandon ship Yardım ya da destek sağlamayacaksan konuya gelip boş konuşup insanların sinirini bozma bence. Herkes hata yapabilir. Belki Steam'i yeni kullanmaya başladı veya diğer dolandırıcı siteleri hiç bilmiyor olabilir, dalgınlığına gelmişte olabilir vs. Senin gibiler ciddi anlamda sinir bozucu.
 
Steam desteğe yazmışsın zaten, onlar sana geri dönecekler, üstte belirtildiği gibi satın alım geçmişinle ilgili dekont isteyecekler, onları göndereceksin, hesabını kilitleyip sana kilit açma şifresi verecekler ve mutlaka 2 yollu koruma açmanı önerecekler.
Ama tabi bu arada muhtemelen senin hesap çok ucuz bir fiyata malum sitelerde satışa çıkarılacak, çok büyük ihtimalle de birilerine satılmış olacaktır. Sen hesabını geri alana kadar satın alan kişi "lan dolu dolu hesabı yok parasına kapattım haa" diye sevinip download kotasını yiyecek, sonra pat diye hesabı elinden uçacak, sonra da giden üç kuruş parası ile download kotasına üzülecek. Film gibi.
Desene organ mafyasına düşer gibi düştü hesabım milletin eline :(
 
Elinde önceden satın alım faturası, kart bilgilerin gibi şeyler varsa alman kolay olur. E-postana gönderilen makbuzları da göndermelisin.
E-postaya gelen fişlerin kanıt olarak hiçbir önemi yok çünkü Steam arayüzünden kolayca bulunabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya nasıl çalabiliyorlar anlamıyorum o kadar güvenlik önlemi var, bende de GTA 5, RDR2 gibi oyunlarımın bulunduğu hesabımı çalmışlardı kurtardım.
Red Dead Redemption 2 oyunu Steam'e geldi mi? Ayrıca 6.5 senelik hesabımda hiç böyle bir sorun yaşamadım, bedava peyniri görünce kapana atlamamak lazım.
 
Sabah yazmıştım, akşam oldu. Hala en ufak geri dönüt olmadı. Ne kadar sürüyor ulaşmaları?
En ufak bir detaydan bile Steam hesabının size ait olduğunu anlayıp, şifrenizi sıfırlayıp geri yolluyorlar.
Kart bilgilerimi bile doldurmadan 12 saat içerisinde hesabımı geri aldım. Eğer forumda başka birisi de benim gibi bir duruma düşerse, ilk yapmanız gereken şey hemen "Steam Support" elemanlarına dilekçede bulunmanız ve kendinizi kanıtlamak için istenen tüm bilgileri doldurmak olacaktır. Ben çok şükürler olsun ki elimi çok çabuk tutup saniyesinde dilekçemi yazdığım için envanterimden tek eşya eksilmeden, kayıpsız ve ziyansız şekilde geri aldım. Sizinde aynı şeyi yapmanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı