Ya o kadar komik şeyler söylemişsiniz ki, kafayı yer insan. Sağlık alanına, bilgisi olmayan yazmasın! Karbonhidrat yok, protein yok, doğru düzgün yağ yok. Sen istediğin kadar su iç. Bu neye benziyor biliyor musun? İnsanların günde 5-6 saat uyumasının en başta enerjik ve güzel gelmesiyle beraber, yıllar sonra uyku sorunları çekip, hastalığa daha kolay yakalanmasına. Proteinini alacaksın, karbonhidratını alacaksın, yağını alacaksın. Şekerden, ekmekten uzak durucaksın. Sağlıklı yağ tüketeceksin.(kuruyemiş, zeytinyağı vb.), karbonhidrat öğününü pilava saklayabilirsin. O kadar yüksek kilodan düştüğün zaman, derilerin sarkacak. Belki çok daha utanç bi' durumdur. Protein alımı olmadan, o sarkmaları az da olsa nasıl engelleyeceksin? Garip garip, diyetler uydurmuşlar açık ara insanların akıllarıyla oynuyorlar. Verdiği kilolarda, yağdan fazla kasları gidecek. Vücutta ne kadar fazla kas, varsa o kadar fazla yağ yakımı gerçekleşir. Zamanla kilo bile veremeyeceksin. Ağzını tutacaksın. Kimse yanlış anlamasın. Kolay demiyorum. Eğer dış görünüşünden utanıyorsan, yolda giderken sarkan memelerinden şikayetçiysen ki dalga geçme amaçlı söylemiyorum. Bunun üstesinden geleceksin. Ağzını kapalı tutacaksın, kaliteli besleniceksin. Hiç yemek yemeyip, kilo vermek neyin kafası? Vücut gerçekten bu kadar kolay mı işliyor sanıyorsunuz? Ölüme bile götürür insanı. Intermittent fasting yapacaksın(aralıklı oruç). 4-8 saat arası yemek yiyip. Geri kalan saatlerin tamamı aç kalıp, yağ yakımı gerçekleştirmeye denir. Çünkü vücut, boşken ve diğer besinleri sindirdikten sonra yağ yakımına başlar. Kendimden örnek vereyim. Definasyon günlerimde, sabah 9'da kalkar ve öğlen 5'e kadar yemek yemem. 0 kalorili içecekler ile günü geçirir. İlk öğünümü yumurta, yulaftan yana kullanır proteini yumurtadan, karbonhidrat ve lifleri ise, yulaftan alırım. Akşam yemeği 8'de yeniyor. Evde ne yapılıyorsa, onu yer veya tavuk pilav yerim. Yemeğimi yer, spordan gelince(11) ise, 250-300 kaloriyi geçmeyecek şekilde tavuklu salata vb. besinler yerim. Tükettiğim her besin, değerler açısından zengin olmalı. Ortalama 1200-1500 kalori arası alıyorum. Fit birisiyim, ben bile bunu ara ara yapıyor ve yağ oranımı azaltıp kaslarımı ortaya çıkartmak için uyguluyorum. Dünyada en fazla kullanılan, diyetlerden biridir. Proteini, karbonhidratı, yağı bu sistem ile alıp. Geri kalan 17-18 saat aç kalıyorum. Vücut, önce yediğim yemekleri sindirir. Midem boş kaldıktan sonra ise yağ yakımı başlar. Ortalama rahat bi' şekilde vücudum yatarken, gezerken, uyanırken yağ yakımı devam eder. Bu sistemin ortalarında ise, şekersiz Türk kahvesi, bol su tüketebilirsin.