Su diyeti

Ne yaptığından ziyade en önemli olan kalori açığı oluşturman kalori açığı oluşturmadığın taktirde kilo veremezsin herhangi bir rahatsızlığın yoksa. Kalori takibi yap. 1 ayda verilecek maksimum kilo 4 olsun. O kadar bile değilde üstünü hiç sağlıklı bulmuyorum. 2-3 kilo vermek iyidir 1 ay içerisinde. Kalori takibi yap tükettiğinden fazlasını alıyorsan kilo verme gibi bir durum söz konusu olamaz.
Ayrıca düşük karbonhidrat tüketmek yaşam kalitenize etki edebilir. Az karbonhidrat tüketmek genelde asabiyet yapabilir. Enerji düşüklüğü,antrenman performansında azalma vs. etkileri olabilir. Dengeli davran sadece karbonhidrat tüketerek de kilo verebilirsin sağlıklı bir durum değil ancak mümkün. Kalori açığı oluştur en temel kural budur. 7000 kalori 1 kiloya tekabül eder günlük oluşturacağın 500 kalori açığı ayda 2.5 kiloya yakın yapar.
 
Hocam öncelikle ekmek yiyen biriyseniz, çok azaltmaya çalışın. Kahvaltıda yiyin bence. Öğle yemeği yiyorsanız yemeyin, akşam yemeğinde de çok az ( Hocam bu cümle yanlış anlaşılabilir. Ekmeği öğle yemeğinde yemeyin diye yazdım. Öğle yemeği yiyin yoksa :) ) Ve beyaz tehlike: Şeker. Uzmanlar, hastalar ve çoğu kişi şekeri azaltın diyorlar. Çay içerken şekeri azaltmaya veya hiç içmemeye dikkat etmenizde fayda var. İçmeyin dememin sebebi, şekeri azaltamayacak olursanız diye. Tavsiyem, saat akşam 8'den sonra çok bir şey yememeye çalışın. Meyve yiyorsanız, ki kesinlikle yiyin, öğleleyin, ikindi vaktine girerken yemenizde fayda var. Bana sorarsanız su diyetine gerek yok. Yavaş yavaş kilo verirsiniz. Bu dediklerimi veya uzmanların da yorumlarıyla, kendi programınızı oluşturabilirsiniz. Böylece disiplinli devam ederseniz.
@Liber Pater hocam, "Kahvaltıda yiyin bence. Öğle yemeği yiyorsanız yemeyin, akşam yemeğinde de çok az " bu cümle yanlış anlaşılabilir. Ekmeği bu öğünlerde az tüketmenizi yazdım. Yoksa öğünler yenmeli.
 
Son düzenleme:
Sana bir tavsiye vereyim su diyeti değil fakat benzerini üniversitemin ilk yılında yaptım ben ve benden aylarımı götürdü diyebilirim. Günde 1 öğün yemek yiyiyordum. Ondada ekmek, tuz, yağlı besinler gibi şeyler asla yoktu kuru kuruya yemek yiyiyordum günün kalan zamanınıda su ile devam ediyordum. Zaten sabaha karşı 5 gibi yatıp akşam üzeri 3 gibi kalkıp okula gider, okulda yemek yiyip 8 gibi yurda dönerdim sonrada hiçbir besin tüketmezdim ve yürüyüşte yapardım okula gidip gelerek. Düşündüğün şey oldu ben bunu 1-2 hafta uyguladım tartıya çıktığımda sonuç şaşırtıcıydı. Bir hafta sonu memleketime gittiğimde tartıya çıktım 84 kilogramdan 78 kilograma indiğimi gördüm. Sonra ne oldu dersin memleketimdeki 2 günlük sürede anında 80 kiloya çıktım. Ben yine aldırış etmedim bu diyet programına devam ettim. Sömestr tatilinde 1.5 haftada 85 kilograma ulaştım. Zaman geçti ve nasıl olduğunu anlamadan 88 kilogram oluverdim. Ve bu aldığım kiloları vermek için spor salonunda 2 ay hırpaladım kendimi. Demek istediğim 5 verirsin 10 alırsın. Kaybettiğin kiloları en ufak hatanda misliyle geri alıcaksın. Bulaşma derim, üstte arkadaşlarımızın bahsettiği gibi ekmek, şeker, tuz, hamur gibi besinleri azalt hatta mümkünse tüketme. Spor yaptın diyelim eve geldin hemen 2 tabak pilav indirme. Doymam diyorsan sabret bekle porsiyonunu küçült 2 tabak yerine 1 tabak ye sonra 2 bardak su iç 15 dakika sonra doyduğunu zaten hissedeceksin. Çok iştahlıyım derseniz meyve yiyin özellikle yaz aylarında şeftali vazgeçilmezimdir dolaptan buzgibi çıkarttığımda hem serinletir hemde bir süre tok tutar. Ayva yiyin çiğnemesi ve yutması bi zahmet olan meyve zaten sizin iştahınızı kesmeye yarayacaktır. Bunları 1 ay deneyin ve sonuçların olumlu olacağına eminim. Ama ben bekleyemem derseniz buyrun su diyeti sizinle.
 

Geri
Yukarı