İçim bir garip oldu... Herhalde öyle bir şey yaşasam intihar ederim ne bileyim...
Aslında bize yapılanda (erkeklere) oldukça travmatik ruhsal açıdan, heleki Freud'un dediği kastrasyon korkusu gerçekse. Ama ben o travmayı yaşamadım neyse. Şöyle ki;
Birkaç aylıkken fıtık ameliyatı olmuşum. Ameliyatın ortasında doktor çıkıp anneme "sünnette edelimmi çıksın aradan" demiş. Annemde tamam demiş. İşte o doktor varya en asil duyguların insanıdır
Saygısızlık yapmadan düşünceni ifade edebilmek asıl önemli olandır. Mesela Vay salak yerine sana katılmıyorum veya aklıma yatmadı gibi kalıplar kullanmak daha doğru.
Saygısızlıkla saygısızlık olmayanı kim ve ne belirleyecek? Bunun ölçüsü olmadığı için ve herkesin değer yargısına göre değişeceği için ve bunu karşıdaki bilemeyeceği için bu ifadenin kısıtlanmasına yol açar. Misal ben gayet normal bir şekilde "X dininin peygamberi çocukla evlenmiş bu bence pedofilidir" derim. Bir sürü kişi alınmaz, biri çıkar kudurur. Bu hep böyledir. Konu ne olursa olsun mutlaka alınan saygısızlık olarak gören biri ve birileri olacaktır.
Son düzenleme: