Superonline Wi-Fi 6'ya geçmek mantıklı mı?

Makaleler
3
Şu anki modem ZTE H267a modeli. ONT cihazı var. Fiber, 100Mbps. Evde hiçbir cihaz internet kullanmıyorken bile farklı cihazlarda da teyit ettiğim Bufferbloat testlerinde yüksek ping alıyorum(60ms ve üstü en iyi A çoğunlukla B ve altı). Ki bu sonuçlar 5GHz ve aynı odada. Superonline ile görüştüğümde 350 TL'ye Wi-Fi 6 modem takabileceklerini söylediler. Telefon, tablet ve Mac Wi-Fi 6 destekliyor fakat oyun oynadığım PC Wi-Fi 5 destekliyor. Aldığım gecikme sonuçları tüm cihazlarda aynı. BF 1 oynarken PC'de arada bir gecikme sorunu yaşıyorum. Sizce modem değişme ping sorununu veya hiç olmazsa birden fazla cihaz bağlanınca ping artmasını düzeltir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de merak ettiğim şey. TR 069 protokolü üzerinden Wi-Fi'ya bağlı cihazlara erişim sağlıyor bu operatörler. Superonline router yerine dışardan başka bir router alıp taksak bu erişim gider mi? Çünkü modem üzerinde gereksiz bir yük oluşturuyor bu.

Bir de merak ettiğim şey. TR 069 protokolü üzerinden Wi-Fi'ya bağlı cihazlara erişim sağlıyor bu operatörler. Superonline router yerine dışardan başka bir router alıp taksak bu erişim gider mi? Çünkü modem üzerinde gereksiz bir yük oluşturuyor bu.
Maalesef Turkcell şirketinin verdiği modem ve router'lar dışında marjinal bir modem veya router kullanırsanız modem arayüzünde kullanıcı adı ve şifre girilemediği için kullanım sağlanamıyor.

Maalesef Turkcell şirketinin verdiği modem ve router'lar dışında marjinal bir modem veya router kullanırsanız modem arayüzünde kullanıcı adı ve şifre girilemediği için kullanım sağlanamıyor.
O zaman mecburen fazla üzerinde durmayıp Wi-Fi 6 modeme geçiş yaptırtacağız. Bir de hocam ONT cihazı kalır mı yoksa dahili ONT mi kullanılır? ONT cihazının bir avantajı olur mu?

Geçiş yaptım. ZTE H3600p V9 cihaz taktılar H3600 değil. ONT cihazı değişmedi duruyor. Telefonda gidecek dediler ama gelen ekibin elinde bi tej bu model varmış. Ping az da olsa düştü ancak çok daha stabil çalışıyor. Eskiden BF1'de minimum 49 genellikle 60-70 ms ve arada bir 150ms oluyordu ve oynanmıyordu. Şimdi çok daha stabil 44ms oynanıyor ve hiç sorun yok oyunda. Ve evin en ücra köşesinde 20 mbps'den 90mbps'e çıktı 100Mbps paket. Ayrıca Wi-fi 6 destekli cihazlarım daha az enerji harcayak bu da olumlu bir şey.

Geçiş yaptım. ZTE H3600p V9 cihaz taktılar H3600 değil. ONT cihazı değişmedi duruyor. Telefonda gidecek dediler ama gelen ekibin elinde bi tej bu model varmış. Ping az da olsa düştü ancak çok daha stabil çalışıyor. Eskiden BF1'de minimum 49 genellikle 60-70 ms ve arada bir 150ms oluyordu ve oynanmıyordu. Şimdi çok daha stabil 44ms oynanıyor ve hiç sorun yok oyunda. Ve evin en ücra köşesinde 20 mbps'den 90mbps'e çıktı 100Mbps paket. Ayrıca Wi-fi 6 destekli cihazlarım daha az enerji harcayak bu da olumlu bir şey.
Hayırlı olsun. İyi ki geçiş yapmışsınız. İlerde gigabit hızlar size sunulduğunda WIFI 6 destekli adaptör, kart veya PC kullanırsanız hızda eksiklik yaşamadan kullanabilirsiniz ve gecikme daha da düşebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı