Çözüldü "'SvcHost.exe/Device/Cdrom0 engellendi" uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, bir süre önce masaüstü bilgisayarıma Windows Defender bildirim yolladı, ''SvcHost.exe/Device/Cdrom0 engellendi" yazıyordu. Tam 3 kez format atmama rağmen hâlâ bu bildirim geliyordu, ben de internetten 0 SSD aldım ve Windows 10 Pro kurulu USB bellek. Diski takıp formatı attıktan hemen sonra program ve yazılım kurulumları/güncelleştirmelerini yaptım. "Malwarebytes" ve "Win Defender" ile tarama yaptığımda sonuç bulmadı 16 gün sonra tekrar aynı bildirim geldi. Lisans etkinleştirme ye girdiğim de "Dijital lisans ile etkinleştirildi" yazıyordu garip olan Ethernet kablosunu çektiğimde etkin değil yazıyor. Toparlayacak olursam Defender svchost.exe neden engelliyor? Ve dijital lisans Ethernet kablosunu çekince neden gidiyor? (Modemi resetleyip şifre değişikliliği yaptım.) Yaptığım taramalar ise: Malwarebytes, AdwCleaner, Windows Defender, Process Explorer, Farbar Recovery hiçbiri virüs bulmuyor. BIOS virüsü bulaşmış olabilir mi? Çok düşük ihtimal biliyorum ama başka ne olabilir beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden hem teşekkür hem de özür dilerim.

Çözüm
Evet virüs programı olmadığını biliyorum logları uzman bir şahısa atmıştım. Bilgisayarın temiz demişti şu an loglar elim de değil maalesef.

Windows Defender tam tarama Malwarebytes hızlı tarama + tam tarama + olarak rootkitleri açık hale getirdim 11 saat taradı elektrik kesintisi olunca yarıda kesildi, AdwCleaner tarama yapmıştım. Ayrıca 0 disk satın aldım yani diskin temiz olması lazım her seferin de bir hareket ötürü çıkıyor diye düşünüyorum. Denetimli klasör erişimi aktif hale getiriyorum zaten engelleyen de o bozuk olabilir mi?

Denetimli klasör özelliği; zararlı yazılımların o klasörlere yaklaşmadan Windows Defender tarafından korunması diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı