Tabletimde veya telefonumda keylogger olduğunu nasıl anlarım?

Son düzenleme:
Keylogger hacker'larından, uzaktan olan bu şifre tespitlerinden korunmak için, önemli yazı ve şifreli rakamları not defteri, word belgesi, vb. önce kaydedip şifre ve diğer kişisel bilgileri isteyen bu sitelere (kaspersky virüs önleme programı bunları hafızasına sürekli kaydetmek için sizden bir izin istiyor örneğin) kopyala > yapıştır'la girerek, klavye tuşlarını hiç kullanmadan sitelere girişlerde şifreli ve parolalı olan bu ilk açılıışları böyle de yapmak mümkündür. Kendim bundan korunmak için bu yolu uygulamaktayım. Bankamatiklerde de bunun bir önlemi olarak tuşlarına basarken elinizi gizleyen metal perdeleri bankalarda son yıllarda yeni yeni eklediler, çok iyi bildiğiniz gibi. Kolay gelsin.
 
Merhaba. Ayni kablolu, tuşlu, eski masa telefonlarındaki, 0, 1'den 9'a kadar olan rakamlar, *, diez, kare şeklinde tuş takımı denilen bir tuşlama bölümü vardır, parmaklarımızla tuşları tuşlarken bankaya kötü amaçlarla konuşlanmış veya çok yakından bizi çok dikkatle izleyen rakam hırsızları (takipçileri, hackerler, kötü amaçlılar, vb.) bulunuyorsa eğer, onlar tuş takımının önüne konulan bu görüşü kapatan perdenin arkasından elle basılan rakamlarımızı (tuşlanan el hareketlerimizi) kesinllikle izeleyemiyorlar.

Yine hemen yanınızdaki bankamatikte sıra bekleyen ve göz ucuyla hangi rakamlara bastığınızı sürekli olarak takipte olan birisi de bunları görüp bir kağıda not almak isterken kesinlikle metal perde altındaki tuş hareketlerinizi görüp kaydedemiyor, yani tümüyle dıştan tuş takımını perdeleyerek görüşü engelleyici bir set yoluyla istenmeyen izlenilme veya bu açık görüşlere set çekilmiş oluyor. Bir ara kullanıcılar elleriyle tuş takmlarının üzerini gizleyip kapatarak ayni işlemi yapıyorlardı, perde olayı bunu kaldırabilmiş oldu.

Bankalara kare şeklindeki tuş takımlarının hemen yanına monte edilerek konan perdeli bu önlem sayesinde, tuş takımlarının hemen üstünü değil, sadece iki yandan setle kapatılmış bu haliyle elinizi alttan biraz ileri, içeriye doğru uzatıp tuşlayarak istenmeyen izelnimlerin (gece biris gizlice bankamatiğe gelen kötü niyetli bir kişi sizin farkedemediğiniz gizli bir kamerayı koymuşsa onun görüş alanı da sıfırlanmış oluyor böylece) bunların önüne geçmiş oluyorsunuz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Adam FUD loglayıcı yapar, istediğin kadar tarat yine bulamazsın. Ben şahsen, Windows sistemde, virüs trojan ve klavye loglayıcı olup olmadığını, kesinlikle yüzde yüz yoktur şeklinde söyleyemem. Yani kendi bilgisayarımdaki Windows 10'da, böyle şeyler var mıdır yok mudur bundan çok ciddi şekilde araştırmazsam ki, zaman kaybetmemek için böyle bir uğraşta zaten bulunmam, şüphelenirsem, format atarım, emin olamam. Emin olabilmem için internet bağlantımın olmaması ya da hiçbir siteden, hiçbir exe dosyası indirmemiş olmam gerekir ki, ancak o zaman yoktur diyebileyim.. O yüzden ciddi hesaplarımı kullanarak, önemli yerlere, kesinlikle Windows kullanarak login olmam ve Windows yüklü SSD'de önemli bilgi barındırmam.

Windows'u güvensiz bulduğumdan değil, Windows'a fazlaca exe dosyası yüklediğim için fakat Linux'da repo dışına çıkmadığım için, Windows'dan önemli hesap kullanmıyorum. Bence Windows'da gayet güvenli bir sistem fakat popüler olduğu için saldırıların direkt hedefi.

Hatta Linux'da bile, dağıtımın offical reposu dışında, bir paket falan yüklediysem, ondan bile huylanırım. Çünkü Linux'u da yamultacak virüs ve trojan eğer istenirse yazılabiliyor ve deb, rpm paketi şeklinde, sisteme yüklenebiliyor. Bu tarz şeyler nadirdir ama olabiliyor..

Bence bahsettiğin tarz malware var mıdır? bunu bilebilmenin kesin bir yolu yok. Antivirüslerle taratırsın, sonuç yok çıkarsa, muhtemelen yoktur dersin ama değişik tekniklerle kendin araştırmazsan sadece antivirüslere güvenerek, kesin yoktur diyemezsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı