Tanri, Allah veya Yaratici Hakkinda

• Konuyu başlatan Elyr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 4.987
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak Dostum ben diyorumki bu kadar yüce bilginize güveniyorsanız skyp üzeri bir oturum yapalım herkes istediğini sorgulasın her türlü eleştiriye açık bir insanım yeterki eleştiriler kırıcı olmasın ben biliyorum ki buradaki ateist vb kişiler asla tartışmaya gelmezler cümle üretmezler yazarak tartışma onların işine gelir kopyala yapıştır vs
Şimdi de önyargı akıyor. Takıldığın sorun varsa belirt hepsini açıklarım. Ya da beklediğin sorular varsa.

Fikirleri tartışmaya hazırım yok gelmiyorsanız burada boş boş yazılar yazıp liseli ergenler gibi yazmayın hani çok biliyorsunuz ya bekliyorum deist ve ateist arkadaşları ama biliyorum ki korkunun ecele faydası yok sizin gibi insanlar asla tartışmaya gelemezler çırpındıkça batarlat
Konuşalım dostum buradan.

Günaha girmek istemiyorum hocalar

Hiç inancım yok benim doğrusu cennet cehennem var olmak dunyanın var oluşu herşey başlı başına soru zaten herkes bir kaç kafiyeli sözle inanç bekliyor sorsalar bu dünyaya gelmek istemisin diye hayır neden gelmeyi isteyeyim herkes ölerken izilirken sadece dua etmek oda kabul olursa çile babam çile benim düşüncem yorum yapmanıza gerek yok internet diye bir şey söyledikleriniz emin olun ordada yazar reddetme diye bir seçenek olsa red bayrağını çekirdim kendiniz kandırmayın içinizde hep bir yerde hep bu sorular olacak insanız var oluşmazdan beri sorgularız

Ve ayrıca namaz kılmadığın her cümlenden belli çünkü namaz kılan bir insan Tanrı demez. Allah'ın böyle bir ismi yok.

Konuyla alakalı değil ancak bu hataya hepimiz düşüyoruz diye ayrıntılı açıklamak istedim. Bu yargı sadece Türkiye'de olan bir şey. Allah kelimesi Arapça "Tanrı" anlamındadır. Dini ne olursa olsun tüm Arapça konuşan insanlar için yaratıcı "Allah"tır. Çünkü tam olarak bizdeki Tanrı kelimesine denk gelir.

İlk kullanımı milattan önce 5. yüzyıla kadar dayanır. Hatta "Allah" çok tanrılı bir dine inanılan Mekke'de bir put ile temsil edilmeyen tek ilah ve bir baş tanrıymış. İlah kelimesi ile aynı kökene sahipler. Hatta Arap dilbilimciler bu kelimenin Al-İlah deyiminin kısalmasından oluştuğu konusunda hemfikirler. Türkçe'de tam ifade edilmese de İngilizce tam olarak şöyle: ilah=god Al-ilah=the god.

Yahudiler, Hristiyan Araplar, Arapça konuşan her insan için yaratıcı Allah'tır. Bize özel bir kelime değil yani :)

Ve ayrıca namaz kılmadığın her cümlenden belli çünkü namaz kılan bir insan Tanrı demez. Allah'ın böyle bir ismi yok. Eğer namaz kılıyorsan ki yalan konuşuyorsun, sureleri biliyorsan Tanrı ismi olmadığını da bilirsin. Ayrıca dostum burası teknoloji platformu. İnançların tartışılacağı bir platform değil.
Ne kullanıyorsan bana da öner kardeşim. Sen baya uçmuşsun .

Yanlış. Allah arapça bir kelimedir. Tanrı, Türkçe bir kelimedir. Bunun ayrımını yapabilmelisin.

Çünkü genelde Ateist veya Deist olan kişiler bağnaz olmuyorlar. Daha çok araştırıyor daha çok sorguluyorlar ki yanlış olan ne var diye.

1. Allah'ın Türkçe karşılığı tanrı olsa dahi bu şekilde kullanmak Müslüman inancı ile bağdaşmaz. O zaman ezan da Türkçe okunabilir gibi bir mantık ortaya çıkar. Halbuki Ezan, İslam dininin simgelerindendir. Ezanın varlığı İslam’ı var duruma getirmektedir. Orijinal dili değiştirilemez. Meal hiçbir zaman tam olarak Arapça'nın karşılığı değildir.

2. Ateist veya deist kişilerin çok araştırma ve sorgulama yaptıkları doğru ancak onları bu araştırmaya iten içlerindeki Allah ve Peygamber inancının eksikliğidir. Kendilerince bu eksikliği giderebilmek için dinler hakkında araştırma yaparlar. Araştırmalar sonuncunda doğru fikirlerden etkilenirlerse Müslüman; alışkanlıklarını, dünyevi zevklerini, kötü çevrelerini bırakmak istemeyip yanlış fikirlerden etkilenirlerse maalesef inançsız bir insan olurlar. En sonunda hepsi aynı tarz şeyleri söyler: Sizden çok daha fazla araştırdık, okuduk, sizden daha çok biliyoruz, bağnaz değiliz, özgür ve çağdaş(!) bir ateistiz.

3. Sizinle tartışmanın hiçbir fayda sağlamayacağını biliyorum. Bu mesajı yazıp yazmamakta da çok kararsız kaldım ancak belki okuyan birisinin içinde bir kıvılcım oluşur diye dayanamayıp yazdım. Bu konuda daha fazla birşey yazmayacağım. Konunun kilitlenmesini istirham ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı