Tanrı her şeyi biliyorsa neden imtihan oluyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müslümanlara bir sorum olacak. Madem bu dünyaya imtihan için gönderildik neden herkes eşit bir şekilde imtihana tabi tutulmuyor? İnancınıza göre akıl çağına ulaşmadan ölen kişiler direk cennete gidiyor. Yaratıcı o kişilere neden kıyak geçmiş? Neden bizim için imtihan zorunlu? Ortada büyük bir adaletsizlik var. Ölen bebeklerin ve çocukların reenkarne olması ve yeniden imtihana tutulması daha adil olurdu. Ama İslam dininde reenkarnasyon yok. Bu durumun nedenini açıklarsanız sevinirim.
 
Madem bu dünyaya imtihan için gönderildik neden herkes eşit bir şekilde imtihana tabi tutulmuyor?
Adem ve Havva aynı zamanlarda Dünya'ya indirildi. Yani eşittiler, sonrasında yasaklı olanı yapıp akılları ve kaderlerini başlatmış oldular seninle bizim gibi insanların. Kısaca eşit gelindi sonrasında ailelerin eşitsizliği bozdu.
İnancınıza göre akıl çağına ulaşmadan ölen kişiler direk cennete gidiyor. Yaratıcı o kişilere neden kıyak geçmiş?
Akil baliğ olmadan bir günah işleyemeyeceği için temiz yaratılır her insan. Akıl yürütmeye başladığında, ergenliği geçirince günahlarıyla kendi yönünü belirlemiş olursunuz. Diğer bir sürü neden de var onlardan biri de ailesi için imtihandır, sıkıntı olmasa da ölüm olursa yaratıcıya serzeniş etmeyip, karamsarlığa dine aykırı hareketlerde bulunmazsa yani imtihanı düzgün tamamlarsa ailesini ölüm anında karşılar ve Cennete ulaşmasını sağlar. Diğer nedeni Aileye yine imtihan olsun diye kusurlu doğar(genetik vb.), bir etken olsun veya olmasın imtihanı sağlam tamamlarsa aynı şekilde Cennete nail olur inş.
Neden bizim için imtihan zorunlu? Ortada büyük bir adaletsizlik var.
Adaletsiz olan yaratıcı değil Ailelerindir, çünkü doğup doğmayacağına onlar karar verir. Bunu imtihan yapan da budur Ailen kötü olsa da iyiye çevirmek kendin elindedir. Kolayı seçip inanmamakta devam edilirse yine yolunu seçmiş olursun yaratılışta olduğu gibi.
Ölen bebeklerin ve çocukların reenkarne olması ve yeniden imtihana tutulması daha adil olurdu.
Yaratıcının işine karışılmaz. Bir işverene bu böyle olacak, bu kadar para vereceksin, bana devamlı tatil vereceksin yan gelip yatacağım lafını söyleyemeyeceğin gibi.
 
Son düzenleme:
Bu konuya da uzun uzadıya cevap yazarım da yönetimden gizli bir hayranım mesajlarımı siliyor. :D

İnanan müslüman kardeşlerim var ise bu yazıyı okuyan boşuna buralarda durmasın. Forumun diğer bölgelerini gezsinler :)

Technopat önceden adının hakkını verir şekilde çalışmalar yapıp teknolojik eşya kullanımında sorun yaşayan insanlara da yardımcı olanların bulunduğu bir yerdi. Şimdi ise ateizm propagandası konuların uçuştuğu ve senin cevaplarını veya yorumlarını sebebini dahi söylemeksizin silenlerin, sansürcülerin mekanı olmuş. Ateizm propagandasının sistematik olarak bilinçli bir şekilde üyelerden ziyade yönetim kademesinden yürütüldüğünü görüyorum. O yüzden müslüman kardeşim bu siteyi takip edeceksen sadece teknoloji bölümünü takip et.

Bilimsever(!) insanların bu kadar çok olduğu bu sitede önemli bir konuda bilgi sahibi olmak istersen sadece birkaç konu birkaç yorum bulursun. Örneğin Termodinamik Yasaları. Termodinamiğin yasaları da ispatlanmış bilimsel gerçeklerdir. Sitede Termodinamik olarak konu başlığı aratırsan sadece 2 sonuçla karşılaşırsın. Bilimi o kadar sever bu site. O sonuçlardan birisi bir arkadaşın Malzeme Termodinamiği dersinden bir sorusu. Sadece diğeri konuyla ilgili bilgi içeriyor.

Ancak çok bilimsel ve teknolojik olan bu sitede ateistlerin kendilerini "ispat" diye kandırdıkları teoriler üzerine yüzlerce konu bulabilirsin. Çünkü bilim aşığıdır bu insanlar. Bilimin ışığını insanlara saçmaya bayılırlar. Mesela Stephan Hawking gibi teorilerinden çok ateistliğiyle tanınan birinin ismini ararsan yüzlerce sonuç çıkar. Ancak Türk ve Müslüman olan Cahit Arf ile ilgili bir arama yaparsan sonuç sayfası boş gelir. Ancak faydalı bilimsel bulguları paylaşmaktan acizdirler.

Müslüman olup bilime katkı yapmış insanlarla ilgili arama yapmayı da deneyebilirsiniz. Sonuçta öncelikle yönetim kademesindekilerin konuya cevap vermeden konuyu açana sataştıklarını görebilirsiniz. Ancak o konuyla ilgili bilgiler paylaştıklarını göremezsiniz. Günümüzde kullandığımız rakamların (0-9) müslüman olan Araplar'dan ticaret vasıtasıyla Avrupa'ya yayıldığından habersiz cahil site yöneticileri var mesela. O dönemde Roma rakamlarıyla hesaplama işlemlerinden daha pratik olan Arap rakamları öncelikle ticarette sonrasında ise bilim insanları tarafından kullanılmıştır.
Günümüzde bile bu rakamlar kullanılmaktadır. Üstelik siteye adını veren Teknoloji bu rakamlar sayesinde bu seviyelere gelebilmiştir. Kabul etmemek adına üyeleri aşağılama yoluna giden konular, mesajlar var bu sitede. Harezmi olarak aratmanız yeterli. Veya şu konuya bakabilirsiniz: Sıfır rakamı bulunmamış olsaydı? - Technopat Sosyal

Sitenin gerçek yapısını görmek adına biraz inceleyelim. Sanat bölümü var bu sitede. Konu sayısı 16, mesaj sayısı 103. Tiyatro bölümü var onun konu sayısı 3, mesaj sayısı ise 44. Edebiyat bölümü var, konu sayısı 95 mesaj sayısı ise 276. Felsefe bölümü ise konu sayısı 114, mesaj sayısı ise 3.8 bin. Yani arkadaşlar insanların ilgisine göre bölümler şekillenmiş. Bu tarz bölümlerden prim yaptıkları için diğerleriyle ilgilenmeye gerek duymuyorlar. Baştan aşağı genel bir inceleme yaparsanız zaten sitede söz sahibi olanlar içerisinde inançlı birini bulamazsınız. Bunun haricinde tutarlı olan insan da bulamazsınız. Parasal getirisi olmasa teknolojiyi de bırakıp İslam'ı yalanlamaktan başka iş yapmayacaklar neredeyse.

İşte bu sebeplerden ötürü sen sen ol kardeşim bunların kısır döngüsüne girmeye çalışma. İnanmayıp, inanmadığını ispat etmeye çalışan insan yığınlarını boşver. Sen kendine yakışan yerde dur. Tüm müslüman kardeşlerime sevgilerimle ve saygılarımla...
 
Son düzenleme:
Arap kökenliler çünkü dinler gönderildiği zamanda en bozulmuş,kız bebeklerini diri diri gömen,kumar dan başka bir şey bilmeyen toplum araplardı tanrı onları düzeltmek ardın da tüm dünya seslenmesi için dinleri ve peygamberleri gönderdi.
Kız bebeklerini diri diri gömme diye bi' şey yok.


Hizbullahçı gerici teröristler tarafından sırtından vurularak katledilen Turan Dursunuda bu vesileyle anmış olalım.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2019-04-26-14-39-07-147_com.scribd.app.reader0.png
    Screenshot_2019-04-26-14-39-07-147_com.scribd.app.reader0.png
    81,6 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_2019-04-26-14-39-14-402_com.scribd.app.reader0.png
    Screenshot_2019-04-26-14-39-14-402_com.scribd.app.reader0.png
    83,8 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2019-04-26-14-39-21-996_com.scribd.app.reader0.png
    Screenshot_2019-04-26-14-39-21-996_com.scribd.app.reader0.png
    100 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_2019-04-26-14-39-33-541_com.scribd.app.reader0.png
    Screenshot_2019-04-26-14-39-33-541_com.scribd.app.reader0.png
    92,7 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_2019-04-26-14-39-43-592_com.scribd.app.reader0.png
    Screenshot_2019-04-26-14-39-43-592_com.scribd.app.reader0.png
    94,4 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_2019-04-26-14-39-54-731_com.scribd.app.reader0.png
    Screenshot_2019-04-26-14-39-54-731_com.scribd.app.reader0.png
    71,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Merhabalar.

İslam dinine göre konuşacağım.

Allah bizi dünyaya imtihana gönderdi. Müslüman ve iyi olursak cennete, müslüman olmazsak iyi veya kötü olmamız fark etmiyor cehenneme gideceğiz. Olay şu Allah bizi görüyor ne yapacağımızı biliyor iyi olacağımızı kötü olacağımızı müslüman olup olmayacağımızı. Eğer Allah her şeyi biliyorsa imtihan diye bir şey olmaz, imtihan varsa Allah her şeyi bilmiyordur. Allah'ın derdi neydi de bizi yarattı?
 
O zaman Kur'an'da yalan. Orada öyle yazıyor çünkü.
Adam onu diyor zaten.Kuran'ın tevrat çakması olduğunu,Muhammetin öğretmenlerinden duyduğu(eksik-sözlü duyum olduğu için) Tevrat ayetlerini(?) Kurana geçirdiğini vs anlatıyor.Kitabın ismi 'Din bu' okuyun isterseniz,inanıp inanmamak size kalmış.Yalnız okuyacaksanız ilk basımları okuyun,son basımda editörler bildiğin Hapse atılmamak için kitaptaki dili yumuşatmış iyice.Scribd uygulamasından e-kitap halini bulabilirsiniz.
 
Kız bebeklerini diri diri gömme diye bi' şey yok.


Hizbullahçı gerici teröristler tarafından sırtından vurularak katledilen Turan Dursunuda bu vesileyle anmış olalım.
Yok mu ? Güldürmeyin lütfen hiç tarih dersi almadınız mı ? İslamiyet gelmeden önce Arapların yaptığı bir şeydi bu isterseniz gidin araştırın İlber Ortaylı bile bahsetmişti bundan.
 
Yok mu ? Güldürmeyin lütfen hiç tarih dersi almadınız mı ? İslamiyet gelmeden önce Arapların yaptığı bir şeydi bu isterseniz gidin araştırın İlber Ortaylı bile bahsetmişti bundan.
Tarih dersi almakla ne alakası var,tarih dersinde Türklerin araplarla birlikte çinlilere saldırdığı,Her iki dindeki ortak yönlerden dolayıda Türklerin islamiyete geçişinin hiç zor olmadığı vs. anlatılır.nedense arapların yaptığı katliamlar anlatılmaz.kuteybe bin muslimin Türklerin kanlarının çevirdiği değirmende öğutülen unla ekmek yaptırdığı anlatılmaz.Öldürülen on binlerce Türkün 24km boyunca ormanda ağaçlara asıldığı anlatılmaz.Türklerin 300 yıl boyunca direndiği en sonunda asimile olup islamiyeti kabul ettiği yazmaz,o yüzden bana tarih dersinden bahsetmeyin.

Tamamiyle böyle bi' şey yokluğundan bahsetmiyorum zaten dincilerin islamiyeti övmek için abarttığı bu diri diri gömülme meselesinin hiçte o kadar abartılı bi' durum olmadığını anlatmaya çalışıyorum.Tek tük olan bi' olayı doğan her kız çocuğunun öldürüldüğü şeklinde anlatarak islamın çok yüce bir din olduğunu anlatmaya çalışanlara karşı paylaştım.
 
Tarih dersi almakla ne alakası var,tarih dersinde Türklerin araplarla birlikte çinlilere saldırdığı,Her iki dindeki ortak yönlerden dolayıda Türklerin islamiyete geçişinin hiç zor olmadığı vs. anlatılır.nedense arapların yaptığı katliamlar anlatılmaz.kuteybe bin muslimin Türklerin kanlarının çevirdiği değirmende öğutülen unla ekmek yaptırdığı anlatılmaz.Öldürülen on binlerce Türkün 24km boyunca ormanda ağaçlara asıldığı anlatılmaz.Türklerin 300 yıl boyunca direndiği en sonunda asimile olup islamiyeti kabul ettiği yazmaz,o yüzden bana tarih dersinden bahsetmeyin.

Tamamiyle böyle bi' şey yokluğundan bahsetmiyorum zaten dincilerin islamiyeti övmek için abarttığı bu diri diri gömülme meselesinin hiçte o kadar abartılı bi' durum olmadığını anlatmaya çalışıyorum.Tek tük olan bi' olayı doğan her kız çocuğunun öldürüldüğü şeklinde anlatarak islamın çok yüce bir din olduğunu anlatmaya çalışanlara karşı paylaştım.
Keşke baştan öyle söyleseydiniz kurduğunuz cümleden öyle bir şey hiç olmadı gibi bir anlam çıkıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı