Öldükten sonra da acı çekmek istemiyorum. Tek istediğim bu.Yanlış kader anlayışına inanıyorsun.
Bena sorarsan sınav filan yok.
Hocam hepsine baktım. Neyi kastediyorsunuz onu söylerseniz cevap vereyim.
Eğer bu dünyada gerektiği gibi yaşarsan diğer dünyada da Cennete girerek rahat, huzurlu ve mutlu bir şekilde Cennette sonsuza dek yaşarsın.Öldükten sonra da acı çekmek istemiyorum. Tek istediğim bu.
Allah sevdiği kuluna acı çektirir. Dostum bu kimin lafı biliyor musun kusura bakma ama bu dünyada tuzu kuru olanların lafı. Çok güçlü olmak lazım bunu inanılmaz kötü şeyler çekiyorken söylemek için. Ben güçlü değilim. Savaşacak gücü kendimde bulamıyorum. Umarım kimse benim olduğum duruma düşmez.Hocam acı çekenlere gelince. Onlarıda yüklenip bırakırlarsa kaybederler dediğiniz gibi. Onlarında imtihanı Allaha bağlılıklarıdır. Mesela Allah sevdiği bir kuluna acı çektirir ve kendisine bağlılığı test eder. Rahat olan zevkiyle, acı çeken bağlılığıyla imtihan olur.
Bakara Suresi, 201. ayet: Onlardan öylesi de vardır ki: "Rabbimiz, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik (ver) ve bizi ateşin azabından koru" der. Hocam sadece dua edin ve sabretmeye çalışın. Allah'ın emrettiği şekilde yaşamaya çalışın sadece.Allah sevdiği kuluna acı çektirir. Dostum bu kimin lafı biliyor musun kusura bakma ama bu dünyada tuzu kuru olanların lafı. Çok güçlü olmak lazım bunu inanılmaz kötü şeyler çekiyorken söylemek için. Ben güçlü değilim. Savaşacak gücü kendimde bulamıyorum. Umarım kimse benim olduğum duruma düşmez.
Hocam birde acı çektirir derken tamamen zorlu bir hayattan bahsetmiyordum. Sadece ara sıra olan bir şey.Allah sevdiği kuluna acı çektirir. Dostum bu kimin lafı biliyor musun kusura bakma ama bu dünyada tuzu kuru olanların lafı. Çok güçlü olmak lazım bunu inanılmaz kötü şeyler çekiyorken söylemek için. Ben güçlü değilim. Savaşacak gücü kendimde bulamıyorum. Umarım kimse benim olduğum duruma düşmez.
Bu çok felsefi bir konu. İlk önce iyiliği kötülüğü ele alıp daha sonra insanların mı tercih yaptığını yoksa yaradılıştan mı insanlara bunların verildiği konularına göz gezdirmemiz gerekiyor. Tabi bunlar içinde bir sonuca varabilir miyiz bilmiyorum. Onun için bu konuda pek bir yorum yapmak istemiyorum fakat insanların yaşantısı kendilerini kötü ve iyi bir insan yapabilir. Buna katılıyorum fakat yine başta dediğim gibi zamanında yaşadıkları zorluğa yine başka bir insan sebep olmuş oluyor. Aslında bu iş bir çıkmaz. Çünkü söylediklerimiz sürekli bir döngü oluşturacak. Bundan sebep kesin bir cevap veremeyeceğiz.İnsanlar iyi veya kötü biri olmayı tercih etmiyor ki. Doğaları böyle. Sen bir insanın ben kötülük yapayım dediği için mi kötü olduğunu sanıyorsun? O insanın içinde var. Çoğu kişi kötülük yaptığının farkında bile değil. Yaptığı şeyin kötü olmadığını düşünerek yapıyor. Git bak her kötülük yapan insanın kendince haklı bir sebebi vardır. Eskiden iyi veya kötü olmanın bir seçim olduğunu düşünürdüm ama açıkça gördüm ki bu bir seçim değil. İnsanın doğası. Büyüdüğü ortamı onu iyi veya kötü yapıyor diyebilirsin ama öyle değil. Kişiliği birbirinden çok farklı olan kardeş çocuklar var. Onlar bunu seçmiyor. Dünyaya böyle geliyor.
Hocam görürsek ne anlamı kalır Dünyanın. Herkes varlığına inanır. Hem Dünyada göremeyeceğimizden kast edilmiş. Cennette bazı müslümanlar görebilir Allahı.İçlerinde çelişki var hem de sadece bunlar da değil daha bunun gibi birçok çelişki var onu anlatıyorum.
Hem Allah neden varlını gizliyor madem imtihan bunun gibi çok soru var.
Benim yüzümü siz göremeseniz demiş bünyeniz yetmez demiş ama neden onu görecek kadar bir bünye vermemiş o zaman kendisi yaratıcı değil mi?
İçlerinde çelişki var hem de sadece bunlar da değil daha bunun gibi birçok çelişki var onu anlatıyorum.
Hem Allah neden varlını gizliyor madem imtihan bunun gibi çok soru var.
Benim yüzümü siz göremeseniz demiş bünyeniz yetmez demiş ama neden onu görecek kadar bir bünye vermemiş o zaman kendisi yaratıcı değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.