O zaman insanları istediğin gibi değiştirebilme ihtimalin varken onlara acı çektirme isteğinin sebebi nedir?
İslam dininde özgür irade diye bir şey yok daha kendi dinini bilmiyorsun. Hiçbir dinde özgür iradeden bahsedilemez. Özgür irade, din ve tanrı kavramını çökerten bir kavram. Tanrının olayı zaten her şeyi önceden bilip görmesi. Bu yazdıkların konuda 5-6 defa cevaplandı.Sadece Allah herkese özgür irade vermiş. Ve herkes kendi yaptıklarından sorumlu.
İslam inancına göre tanrı insanları ilk insandan (Hz adem) beri umursuyor, tutarsızlık var yorumunuzda.
Kesinlikle doğru tespit. Belki tanrıyı yaratan başka bir Tanrı vardı? Ama bu ona inanmak yerine ben ezeliyim diyor.Tanrı ateist.
Tanrının ne demek olduğunu bildiğini düşünmüyorumTanrı sadist değil çünkü yok.
Kesinlikle doğru tespit. Belki tanrıyı yaratan başka bir Tanrı vardı? Ama bu ona inanmak yerine ben ezeliyim diyor.
Ezeliyetin bile ötesinde ki başka bir Tanrı.
Yanılıyorsunuz:Tanrının ne demek olduğunu bildiğini düşünmüyorum![]()
İyiliği ve kötülüğü hatta şeytanı ve hitleri yaratan da o değil miydi? Ezeliyette sonuçlarını bilerek yaratan o değil miydi?Yapılan kötülükleri tanrıya bağlayın.
Düşün ki bebek bir düzenekteyiz. Olur da ileride çok mutlu günlerimiz, barış dolu günlerimiz Olursa.. O zaman tanrıya ne diyeceksin? Yüzümüz olmaz.. Tabii ben tanrıya cosmic diyorum. Onun arkasındakine de belirsizlik diyorum.. Geldiğimiz yer kendi kimliğini şimdilik bizden gizliyor, ya da tam olarak gelişemediğimiz için oraya ulaşamıyoruz.Yanılıyorsunuz:
Tanrı yoksa evren nasıl oldu?
1- türklerin emevilerle savaşmadığını söyledin. Buna cevaben yazdım. 2- attığın site Wikipedia'da bahsedilen bilgilerin kaynağı yok. Cidden yazdıkça batıyorsun. Bence sen ciddi bir araştırma yapmadan cevap verme dostum. Kaynakçası olmayan bilgileri paylaşmaya devam ediyorsun. Emevi tarihiyle...www.technopat.net
İyiliği ve kötülüğü hatta şeytanı ve hitleri yaratan da o değil miydi? Ezeliyette sonuçlarını bilerek yaratan o değil miydi?
@GREY007 Eğer okumaya üşenirseniz Microsoft Edge de sesli okuma özelliği var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.