Tanrı Sadist mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşün ki bebek bir düzenekteyiz. Olur da ileride çok mutlu günlerimiz, barış dolu günlerimiz Olursa.. O zaman tanrıya ne diyeceksin? Yüzümüz olmaz.. Tabii ben tanrıya cosmic diyorum. Onun arkasındakine de belirsizlik diyorum.. Geldiğimiz yer kendi kimliğini şimdilik bizden gizliyor, ya da tam olarak gelişemediğimiz için oraya ulaşamıyoruz.
Öyle bir şey dediniz ki simülasyon hipotezini andırıyor. Yukarıda paylaştığım makalemi okursanız cevaplar orada.

Öyle bir şey dediniz ki simülasyon hipotezini andırıyor. Yukarıda paylaştığım makalemi okursanız cevaplar orada.
Bana göre rüyalar, simülasyonlar havada uçuşuyor. Bunların dengesini de terazi sağlıyor.. Adaletli bir aynası var. Evrene, kosmiğe ne yansıtırsan onu her daim sana bir şekilde ulaştırıyor.

Matrix döngüsü kısırdır belki. Ama kısır olan döngünün sonu da olmaz.. O yüzden bir bilinç var ki orası bütün gerçekliklerin atası.. Oraya ben şöyle örnek veriyim;

Dünya aklı ile anlaşılamaz. Sadece varlığı kabul edilebilir. Bütün insanların, bütün enerjilerin birleştiği yer. Oradan buraya deneyim adına geldik.. Şimdi ihtimalleri bilmek ayrı bir şey, doğrudan yaşamak ayrı bir şey. Belki burayı yaşamak için bütün sancıları kabullendik..

• Beğen
İfadeler: GCN
Simülasyon hipotezi, kamusal tanrıcılık(panteizm) ve şamanizmi harman yapmışsınız. Bana soran olunca ateistim deyip geçiyorum. Aslında benzer düşüncelere sahibiz fakat bunu izah edecek bir kelime olmadığından uzatmıyorum ateistim deyip geçiyorum.

Konuyu görünce Devil's Advocate filmindeki Al Pacino'nun bir sahnesi geldi aklıma.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ateistler bunu da açıklasın. Ayetler var ayetler.

1649346710980.png

Dünya'da çok mutlu insanlar da var. O zaman biz de diyelim ki tanrı bonkör :D.

Yanılıyorsunuz:

İyiliği ve kötülüğü hatta şeytanı ve hitleri yaratan da o değil miydi? Ezeliyette sonuçlarını bilerek yaratan o değil miydi?

@494722 Eğer okumaya üşenirseniz Microsoft Edge de sesli okuma özelliği var.
Yazında oluşturduğun paradoksun içinde kaybolmuşsun. Tanrı kavramı felsefeye kapalıdır ve bunun sebebi gayet açıktır. Çünkü tanrı varsa, yaratandır. Sen bir önce ki mesajda tanrının tanrıyı yaratması gibi saçma bir logicten bahsediyorsun. Tanrı olacaksa zamansız olmalı ve senin zamansızlık kavramını şuan anlaman mümkün değil. Zamansızlık atfedilen bir gücün her şeye muktedir olması gerekir, nokta. Bu saatten sonra tartışacağın her görüş ve felsefe insanın düşünce biçiminden ileri gidemeyeceği gibi, yazında ki gibi bir paradoksun içine düşeceksin. Tamam sen böyle düşünüyorsun da, peki ya tanrı? Bu düşünce biçimini anlamak için içimizden birinin zamansız olması gerekir.

Yazında oluşturduğun paradoksun içinde kaybolmuşsun. Tanrı kavramı felsefeye kapalıdır ve bunun sebebi gayet açıktır. Çünkü tanrı varsa, yaratandır.
Tamam işte Tanrı varsa yaratandır. Evet ama varlığı da yaratması da paradoks. Yani kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi var olamaz. Değindiğim nokta kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi. Yani deistik değil teistik inanışlara hitaben...
Sen bir önce ki mesajda tanrının tanrıyı yaratması gibi saçma bir logicten bahsediyorsun. Tanrı olacaksa zamansız olmalı ve senin zamansızlık kavramını şuan anlaman mümkün değil.
Bak o şöyle ki hani biz Tanrı'nın ezeliyetini anlayamıyoruz ya, işte belki de Tanrı'nın ezeliyetinin de ötesinde Tanrı'nın da anlayamayacağı başka bir şey. Bi'nevi baş Tanrı var ve bizim Tanrı'mız da baş Tanrı'nın işçi Tanrı'sı gibi ama kendisini tek Tanrı sanıyor(ateist tanrı). Zaten bunu söylerken Tanrı'nın var olmadığını belirtmek istiyorum. İçinde biraz espri barındırsa da.

Son düzenleme:
Tamam işte Tanrı varsa yaratandır. Evet ama varlığı da yaratması da paradoks. Yani kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi var olamaz. Değindiğim nokta kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi. Yani deistik değil teistik inanışlara hitaben...

Bak o şöyle ki hani biz Tanrı'nın ezeliyetini anlayamıyoruz ya, işte belki de Tanrı'nın ezeliyetinin de ötesinde Tanrı'nın da anlayamayacağı başka bir şey. Bi'nevi baş Tanrı var ve bizim Tanrı'mız da baş Tanrı'nın işçi Tanrı'sı gibi. Zaten bunu söylerken Tanrı'nın var olmadığını belirtmek istiyorum. İçinde biraz espri barındırsa da.
O zaman annenin annesini kim doğurduya kadar gidiyor iş. O yüzden insan mantığıyla çözümlenmesi gereken tanrı figürü her zaman paradoksun içinde kalır. Sizin bu düşüncenizin temeli panteist inancına biraz daha uygun. Ama ben hiç bir koşulda evrenin yaratılması için bir müdahaleye gerek duymayan bir görüşe ve inanışa sahibim.

• İnanılmaz
İfadeler: GCN
Konuyu görünce Devil's Advocate filmindeki Al Pacino'nun bir sahnesi geldi aklıma.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

The Boys izliyor musun bilmiyorum ama ben bu sahnede iyi güldüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı