Tanrı sonsuz güçte mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Varlığı yokluğu, gücü güçsüzlüğü tartışılır fakat benim daha çok zoruma giden dünya üzerindeki aktörler olmamız ve yönetmenin Allah olması. Yukarıdan yazıyor, çiziyor ve biz bu rolleri oynuyoruz. Kendimi evcil hayvanmış gibi hissediyorum. Yoktur veya vardır diye tartışmıyorum. Sadece insan alınıyor. Atmış bizi dünya ortasına, mısır patlatmış izliyor. İşin garibi filmin başını da, sonunu da biliyor 😂 "Beni sen kullarına oyuncak mı yarattın?" parçasını, "Beni sen kendine oyuncak mı yarattın?" olarak değiştirirsek, güzel bir parça ortaya çıkabilir.

İnanan veya inanmayan arkadaşlara saygım sonsuz, bunu belirtmek istiyorum. Sadece bu yönde bir düşüncem olduğunu belirttim. :)

Ben mağdur edebiyatı yapmıyorum şu an. Söylediğim lafta herhangi bir sorun görmediğimi anlatmaya çalışıyorum. Bütün bakın mesajlara. Karşılıklı konuşuyoruz arkadaşla, ortasından dalıp yargılama.

Birilerinin değerleri hakkında ağzına geleni söylemek normal yani. Bu hatirlatılınca ama onlar da yapıyor demek de mağdur edebiyatı değil. Bir de yargılanmasın bunlar. Peki, emredersiniz.

Tanrı sonsuz güçte mi? Veya ölümsüz mü? Sonsuz güçte ise kendini öldürebilir mi? O zaman ölümsüz oluyor mu? Öldüremez ise nasıl sonsuz güçte olabiliyor?

Örneğin;

Tanrı kendini öldürebilir mi?
O zaman tanrı ölümsüz değildir
O zaman tanrı sonsuz güçte değildir
Potansiyel var ama yapmaz demekte sıfat mahkûmluğudur.

Ergenler cevap vermez ise sevinirim.
Canlı değil çünkü.

Yanıtlarım, çünkü sana bu aklı verenin yani rabbimizin gücünü mü konuşuyoruz evet sonsuz, evet kendini öldüremez çünkü sonsuz gücü var, evet öldürür çünkü sonsuz gücü var, evet sıfatları da gücünden gelir fakat mahkum olduğundan değil çünkü sonsuz.

Tanrı sonsuz güçte mi? Veya ölümsüz mü? Sonsuz güçte ise kendini öldürebilir mi? O zaman ölümsüz oluyor mu? Öldüremez ise nasıl sonsuz güçte olabiliyor?

Örneğin;

o zaman tanrı ölümsüz değildir
o zaman tanrı sonsuz güçte değildir
potansiyel var ama yapmaz demekte sıfat mahkûmluğudur.

ergenler cevap vermez ise sevinirim.

Tanrı değil Allah vardır.

Örneğin;

o zaman tanrı ölümsüz değildir
o zaman tanrı sonsuz güçte değildir
potansiyel var ama yapmaz demekte sıfat mahkûmluğudur.

ergenler cevap vermez ise sevinirim.

Ölçmedimki ***.

Varlığı yokluğu, gücü güçsüzlüğü tartışılır fakat benim daha çok zoruma giden dünya üzerindeki aktörler olmamız ve yönetmenin Allah olması. Yukarıdan yazıyor, çiziyor ve biz bu rolleri oynuyoruz. Kendimi evcil hayvanmış gibi hissediyorum. Yoktur veya vardır diye tartışmıyorum. Sadece insan alınıyor. Atmış bizi dünya ortasına, mısır patlatmış izliyor. İşin garibi filmin başını da, sonunu da biliyor 😂 "Beni sen kullarına oyuncak mı yarattın?" Parçasını, "Beni sen kendine oyuncak mı yarattın?" Olarak değiştirirsek, güzel bir parça ortaya çıkabilir.

İnanan veya inanmayan arkadaşlara saygım sonsuz, bunu belirtmek istiyorum. Sadece bu yönde bir düşüncem olduğunu belirttim. :)

Merak etme kardeşim bu dünyada bir görev için varsın. Ben bunun şahitlik olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı zeka seni yalnız bırakmayacaktır.

• Beğen
İfadeler: WTC
Bizim burada yazacağımız her şey bir varsayımdan ibaret. Tanrı insan algılarının tamamen dışında bir varlık. Tanrıya insanların verdiği sıfatlar üzerinden yorum yapmak bence doğru değil. Fakat bilinçli bir tanrı fikri bana oldum olası saçma gelmiştir.
Belki bir bilinci vardır. Ama egolarının olduğunu düşünmüyorum. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı