Tanrı, tanrı yaratabilir mi?

Kabul et derken kastettiği tanrıya inanman değil. Mesela Allah mı Atatürk mü diye soran aptalların öncelikle bu soruya ateistse Allah yok ve olmayan birşeyle Atatürkü karşılaştıramam demek yerine Atatürk demesi gibi. Allahın varlığını kabul ettin. Yazanlara göre o istediğini yapar isterse Atatürkten milyarlarca yaratır yada bütün dünyayı türk yapar. Atatürk Allahtan daha mı iyi şimdi? Varlığını kabul etmiyorsan zaten yok kim kimi yaratıyor de geç anime bağımlısı.

Benim şahsi görüşüm direkt tanrı kavramını tartışmak saçma zira tanrı kavramı insan aklının kendince yarattığı metafiziksel bir şey. Başka herhangi bir şey yaratıp onun da varlığını tartışabilirdik ama tanrı kavramı bir kült olduğu için diğerleri gibi çok saçma gelmez tabii. Örneğin uçan spagetti canavarı.

Ateistlerin ve deistlerin arasındaki en önemli fark bence şu: Deistler evrenin başlangıcı olan bigbang'in başlaması için bir şey, bir impuls, bir başlangıç olması lazım bunun için de tanrının olması gerektiğini söylüyor ve arkasını araştırmadan bırakıyor. En azından benim gibi olan ateistler ise böyle bir tanrı varsa bile evrenin başlangıcı olan bigbangin nasıl olduğunu tanrı yaptı diyerek açıkladın, peki o tanrıyı kim yaptı diyerek onun da arkasını sorgular.

İbrahim'i dinlere hiç girmiyorum çünkü tamamen saçmasapan şeyler bana göre. Sadece evrimle ortada durabilen bir din kalmıyor. Ha keşke gerçek olsaydı ama ne yazık ki değil bana göre, bazen keşke fazla bilgilenmeyip cahil kalsaydım diyorum zira bana göre sorgulamadan inandığım zamanlar daha mutluydum. Mutluluk aptallara mahsustur. Bu dünyada yaşama amacımız temel olarak mutlu olma üzerine kurgulu olduğundan dolayı aptal olmanın o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum, aksine aptal olmak isterdim.

Son düzenleme:
Kabul et derken kastettiği tanrıya inanman değil. Mesela Allah mı Atatürk mü diye soran aptalların öncelikle bu soruya ateistse Allah yok ve olmayan birşeyle Atatürkü karşılaştıramam demek yerine Atatürk demesi gibi. Allahın varlığını kabul ettin. Yazanlara göre o istediğini yapar isterse Atatürkten milyarlarca yaratır yada bütün dünyayı türk yapar. Atatürk Allahtan daha mı iyi şimdi? Varlığını kabul etmiyorsan zaten yok kim kimi yaratıyor de geç anime bağımlısı.

Ne alaka? Lore a gore Shiva mi daha guclu Allah mi sorusuna Shiva dersem Shivanin varligini kabul mu etmis oldum? Nickin basel olmasina ragmen seni ciddiye alip cevap verdigim icin sanslisin.

Tanrıya herif dedi ya la :D

Tanri degil Ganesha veya Odin deseydim herif demem yine sorun olacak miydi?

Ne alaka? Lore a gore Shiva mi daha guclu Allah mi sorusuna Shiva dersem Shivanin varligini kabul mu etmis oldum? Nickin basel olmasina ragmen seni ciddiye alip cevap verdigim icin sanslisin.

Tanri degil Ganesha veya Odin deseydim herif demem yine sorun olacak miydi?
Açıklamamda yazıyor baselin twitterdeki birinin parodisi olduğu ama, bunu ciddiye alman saçma.
1698574719494.png

Evet eğer ikisininde özellikleri yazıyorsa shivanın olduğunu varsayıp cevaplaman gerek.

Tanrı doğurmamış doğrulmamıştır. Yani yaratılmamıştır. Eğer tanrı bir tanrı yaratmak istese bu tanıma uymayacağından ona ne kadar tanrı denilebilir. Sonuçta istediği şeyi yapma gücü olduğundan yapabilir. Ama karşı karşıya geldikleri bir durum olursa: Sonuçta biri öbürünü yaratabiliyorsa yokta edebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı