Tanrı yoksa evren nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam o konuda bir sürü kaynak var, büyük patlamanın kendisini araştırabilirsin yani. Ama büyük patlamayı oluşturanlar nereden geldi, nasıl oluştu sorusunun cevabını bilmiyoruz. Çeşitli teoriler var.
Hocam inanın çok araştırdım fakat net bir cevap bulamadım. Münazaraya hazırlandığım için bu bilgiler benim için önemli. Eğer bu konuda bildikleriniz varsa bana anlatabilir misiniz?
 
Arkadaşlar herkes big bang diyor büyük patlama diyor evren genişledi diyor ama hiç kimse bunların kendiliğinden olduğuna dair kanıt sunamıyor yine Allah'ı kim yarattı sorusunada cevap yok herkes Allah yarattı veya kendiliğinden oldu diyor ama kimse sorunun ana cevabını veremiyor.

Allah'ı kim yarattı gibi sorular mantıksız. Çünkü Tanrı mutlak güç sahibidir ve ezelden ebediyete kadar vardır. Eğer Tanrı'nın varlığını kabul ediyorsan Tanrı'nın yaratıldığını kabul edemezsin çünkü eğer öyle bir şey olursa Tanrı'dan daha güçlü bir Tanrı olmuş olur o zaman tanrılık vasfı olmaz. Yani Allah'ı kim yarattı diye bir soru olamaz.
 
Bu varlık konusunu tartışmanın yöntemi tamamen hatalı. Bir şeyin yokluğu değil, varlığı kanıtlanır. Öncelikle bunları yapanın tanrı olduğunu kanıtlamalısınız, eğer kanıtlayamazsanız "neden" veya "nasıl" soruları sorularak kaynağa gidilir. Bu yöntemle tanrı kanıtlanamaz.
Söyledikleriniz saçmalık.
Bir şeyin var olması bir iddia olduğu gibi, yokluğu da bir iddiadır. Kanıt gerektirir.
 
Tanrı bir inançtır, din ile felsefe karıştırılmamalıdır. Daha dünyanın nasıl oluştuğu belli değilken nasıl tartışalım? İnsanlar dinlere inanır çünkü onların kendi kanıtları vardır. Din ile felsefeyi karıştıracaksan Hz. Muhammed var mıydı gibi sorular sorarız, bu da tarihle çelişir. Görmedim ve inanmıyorum felsefesine döner iyice. Ateist değilim, kendi düşüncelerim. felsefeyle aram yok, boş yaptıysam kusura bakmayın 😄
 
Allah seni yarattıysa ve sana yapman gerekenleri emrediyorsa, yaptığın takdirde seni ödüllendirip, yapmadığın takdirde seni cezalandıracaksa, bunun önemi var.
 
Bing Bang'i tamamen kanıtlayan birşey yok. Big Bang'i yapacak tozları bile oluşturacak bişey olması lazım buda tanrıya bağlanıyor.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bing Bang'i tamamen kanıtlayan birşey yok. Big Bang'i yapacak tozları bile oluşturacak bişey olması lazım buda tanrıya bağlanıyor.
Tam da bu. İlk -canlı veya cansız- varlığın ve ilk sebep-sonuç ilişkisinin kendiliğinden oluştuğunu varsayıyorlar, neden böyle düşündüğünü anlat diyince de, bilim ileride keşfedecek diyorlar 😆.
Şunu da eklemeden edemeyeceğim. Eskiden bir söz görmüştüm; Big Bang bilim dünyasına atıldığında, dünyada ateizmin önde gelenlerinden bir ateistin sözüne göre, Big Bang'in ateizmi çürüttüğünü söylüyordu. Bir işe önyargısız yaklaşan insan işte budur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı