Tanrı yoksa evren nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrenin ne olduğunu bilmiyoruz bence. 4 boyutlu bir laboratuvar'ın içi bile olabilir.
 
Evrenin ne olduğunu bilmiyoruz bence. 4 boyutlu bir laboratuvar'ın içi bile olabilir.
Mümkün değil. Boyut yükseldikçe, boyu(hacmi gibi) küçülür. Yani 3 boyutlu Evren'imiz, 2 boyutlu başka bir evrenin içerisinde olabilir. Tersi mümkün değil.
 
Tanrı yoksa evren nasıl olmuş olabilir? Sorum ateist arkadaşlara.
Ateist değilim ama bunun sonucu varlık ve yokluk kavramlarına kadar gidiyor. O konular da insan zihninin sınırları varsayılabilir. Şahsen sırf bu yüzden sorgulamamanı tavsiye etmem fakat çıtayı aşarsan iş kafayı kırmaya kadar gider söyleyeyim :D
 
Tanrı, hiç bir zaman kanıtlanamayacak. Tanrı'nın istediği şey ise de bu.
 
İnsanın en son ulaştığı bilgilere göre dinler çürütülebilir ama Tanrı çürütülemez. Şuan işin vardığı nokta tıpkı takıp tutmak gibidir. Birisi evrenin sebebine Tanrı der, bir diğeri ise tesadüf. Aslında ikisi de hem haklıdır hem yalancı.
 
Bunu öğrenmek için geçtiğimiz aylarda bir araç gönderilmişti. Adını unuttum. Epey bir eskiyi görme umutları var. Umarım görürler.
 
Tanri varsa tanri nasıl oldu?

Sana bu durumu basit bir şekilde ispatlarım;
Şimdi öncelikle, zaman kavramı, bigbang dediğimiz olayla gelmiştir. Allah katında zaman diye bir şey yoktur. Şu an zamansızlık kavramını pek bilmediğimiz için anlayamayabiliriz. Ama zamanı yaratan zaten Allah, zamanla beraberde her şeyin başlangıcı oldu.
 
Bilim adamları maddenin varoluşunu hiçbir nedene bağlayamıyor. Dolayısıyla bir yaratıcı tarafından yaratılmasından başka neden bulunamıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı