Tanrıya inanmamak mantıklı bir düşünce midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@gaf2134 Amaç bizim uydurduğumuz bir kavram. Bir şey amaçsız bir şekilde de var olabilir.

Örnek vermek gerekirse, Allah'ın seni bir amaç uğruna yarattığını söylüyorsun. Peki Allah'ın var olma amacı nedir?
Eğer Allahın var olma amacı sorusu sorarsak o zaman onu nesnelleştirmiş oluruz.
 
Adı üstünde inanç meselesi. Yıllardır bu tartışmalar süre geliyor 2+2=4 şeklinde bir kanıtlama ile inanma çok farklı kavramlar.
Aslında burda takıldım bir yandan evrenin doğumunda birçok olay geçiyor saniyenin milyarda birinde evrenin kaderi adeta çizilmiş.Bir belgeselde izlemiştim.
 
Hocam kavga etmeye gerek yok, herkes başkasının düşüncesine saygı duymak zorunda.
Ben onun düşüncesine saygılıyım ama birden bu soru vakit kaybı demek nasıl bir mantık?Binlerce yıl var olan bu soruya saçma demek o zaman felsefe ile uğraşan insanları küçültmüş oluruz.
 
Bizde maalesef sizin hakkınızda aynen böyle düşünüyoruz.
Dostum burada kavga çıkıyor. Ben her düşünceye saygı gösteren birisiyim. Fakat evrim hakkında düşüncelerin bence yanlış. Kuranda ki insan oluşumu hakkında ki şeyleri okursan kuranda yazanların evrim teorisine karşı olmadığını görürsün. Bu yüzden müslüman birisi evrime inanamaz demek yanlış olur. Fakat kadınların sürekli ikinci plana atıldığı ve mantıksız şeylerin yazıldığı bir kitaba ne kadar inanabilirim bilmiyorum. (umarım kelimelerimde yanlış birşey kullanmamışımdır)
 
İnsanımız maalesef araştıran bir insan değil bunun sebebiyle ülkenin durumunu görüyoruz. Başına bir olay gelse Allahtandır, vardır bir hayır, genç birisi ölür Allah sevdiği insanı yanına erken alırmış..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı