Tarihte en sevdiğiniz yabancı lider kim?

Sen söylesene hadi azıcık tarih bilgin varsa neresi shitpost? Konuya düzgün gibi cevap yazamıyor ergen gibi yazdığı şeye bak, yazık Allah yardımcın olsun.
Ya arkadaşım gerçekten de shitpost sandım, Hitler'in çok iyi bir savaş stratejisine sahip olduğunu ciddi ciddi düşünüyorsan da zaten birbirimizle muhatap olmamıza gerek yok.
Hitler'in hataları say say bitmez.

Napoleon. Başka bir adam da olamaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar tarihte en sevdiğiniz yabancı lider kim? Benim Hitler, yaptıklarını desteklemiyorum ama çok iyi bir savaş stratejisi vardı adamın.

Hitler'in büyük bir stratejist olduğunu düşünmüyorum, savaştaki büyük zaferlerini kendi generallerinin stratejisiyle almış birisi. Örnek vermek olursa 7. Panzer Tümeni'nin başında olan Erwin Rommel Fransa işgali sırasında büyük başarı göstermiştir, Erwin Rommel, Fransız radarlarına takılmamak uğruna iletişim ve komünikasyon teknolojilerini devre dışı bırakıyordu, bu ise askeri tümeni kelimenin tam manasıyla hayalet yapıyordu. Hitler'den gelen komutları dinlememek ve baştan savurmak için Rommel bunu bir bahane olarak kullanmıştı, sonuç olarak en büyük zaferlerini de orada aldılar.

Hitler, generallerini de dinlemedi. Dunkirk'te İngiliz ordusunun büyük kısmı kıstırılmış olduğu yerde generallerinin ısrarlarına bile kulağını çevirmiş ve düşmanın kurtulmasına izin vermişti. Stalingrad muharebesinde de birçok hatası var. Hegemonyasına yenik düştü ve başarısızlığa doğru ordusunu iteledi. Büyük bir komutanı birak, basbayağı aşağılık ve yeteneksiz bir komutandı ama liderlik konusunda bir şey diyemem, insanları manipüle etmeyi, kandırmayı ve yönetmeyi çok iyi biliyordu. O yönden takdir edebilirim.

Anlatmadığım daha çok hikayesi var böyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı