Technopat hakkında düşüncelerim

682784

Hectopat
Makaleler
6
Daha önce böyle bir konu görmedim ve açmak istedim. Konuda seviyeli şekilde güzel eleştirilerinizi bekliyorum. Ben başlayayım.

Öncelikle herkes gibi ceza sistemini eleştireceğim. Sosyalde en çok ban yiyen kullanıcılardan birisiyim lakin çoğu cezayı hak ettiğimi düşünüyorum. Çünkü konularda konuştuğumuz şeyleri insanlar tarayıcıda aratıyor ve karşılarına Technopat çıkıyor. O yüzden mesajların düzgün olması gerekiyor. Lakin birçok kişinin haksız sebepten yediği cezalar var, benim fikrim cezaların biraz daha hafif ve esnek olması.

İkinci eleştirim sürekli yaşanan çökmeler ve DDoS saldırıları. Bu aralar biraz daha azaldı lakin bir ara Sosyal'e giresim dahi gelmiyordu. Bir mesaja cevap veriyordum menüye dönerken donuyor ve hata mesajı veriyordu.

Üçüncü eleştirim şu anda yaşadığım gibi başlıklar gayet iyi olmasına rağmen sebepsiz şekilde değiştirilmesi.

Dördüncü ve son eleştirim ise Sosyal'in eskisi kadar aktif ve zevkli olmaması. Bu aslında bir eleştiri değil lakin şöyle söyleyebilirim ben yaklaşık 7-8 ay önce kayıt oldum ve o zaman ayrı bir zevki vardı. Neden bilmiyorum ama şu an öylesine giriyorum kafa dağıtıp çıkıyorum. Sorunun Sosyal'deki tanınan kullanıcıların formu bırakması veya ban yemesi olarak düşünüyorum.

Benden bu kadar sizin görüşleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yediniz çoğu cezayı hak etmişsiniz. Hatta aldığınız son gereksiz mesaj cezasına trollükten 1 sene bile verilebilirdi.

Lakin birçok kişinin haksız sebepten yediği cezalar var

Haksız ceza alan çok nadirdir, haksız olduğunu düşünüyorsa rapor atarak itiraz eder. İtirazı kabul edilmediyse verilen ceza %90 doğrudur, çok nadiren ceza siliyoruz zaten.

Benim fikrim cezaların biraz daha hafif ve esnek olması.

Kullanıcıların çoğu verdiği cezadan ders almayıp defalarca aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Örnek siz.
Hal böyleyken cezaların hafif olmasına gerek yok, ki zaten hafif bence. Hatta daha da arttırılabilir belki.

Yediniz çoğu cezayı haketmişsiniz. Hatta aldığınız son gereksiz mesaj cezasına trollükten 1 sene bile verilebilirdi.
Yukarıda da belirttiğim gibi zaten çoğu cezayı hak ettiğimi düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 13 gereksiz mesajım var hepsi de eğlence amaçlı mesajlar. Umarım 1 yıllık yemem bu kadar uzun süreli olacağını düşünmüyordum. Bir tık daha dikkatli olacağım.
Haksız ceza alan çok nadirdir, haksız olduğunu düşünüyorsa rapor atarak itiraz eder. İtirazı kabul edilmediyse verilen ceza %90 doğrudur, çok nadiren ceza siliyoruz zaten.
52 cezam var aralarında birisini kaç kere raporladım lakin aldığım sonuç aynı, o da hakettiğim bir cezaydı lakin yanlış gerekçe ile banlandım. Onun düzeltilmesini rica ettim moderasyon ısrarcı davrandı hala aynı duruyor.
Kullanıcıların çoğu verdiği cezadan ders almayıp defalarca aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Örnek siz.
Hal böyleyken cezaların hafif olmasına gerek yok, ki zaten hafif bence. Hatta daha da arttırılabilir belki.
Evet dediklerinize katılıyorum. Açıkçası 1 yıllık ban yesem ban bitince aynı devam ederim. Sosyale sadece yardım amaçlı değil arada trol cevaplar verip keyif almak içinde giriyorum. Buda şekeri tuzu oluyor. Lakin diğer kullanıcılara nazaran asla hakarete başvurmadım. Öyle bir durumda alacağım cezanın bilincindeyim.

Sırbistan'daki LGBT Yürüyüşü başlığında görülebileceği üzere birçok yobaz barındırıyor bu site. "Yetişkin insanların kendi istekleriyle yaşadığı ilişkiden diğer insanlara ne?" dedim diye bir sürü begenmedim vs emojisi ve karşıt cevap geldi. İnsanlar nasıl başkasının ilişkisine karışma hakkına sahip olduğunu düşünüyor anlamıyorum.

Sırbistan'daki LGBT Yürüyüşü başlığında görülebileceği üzere birçok yobaz barındırıyor bu site. "Yetişkin insanların kendi istekleriyle yaşadığı ilişkiden diğer insanlara ne?" dedim diye bir sürü begenmedim vs emojisi ve karşıt cevap geldi. İnsanlar nasıl başkasının ilişkisine karışma hakkına sahip olduğunu düşünüyor anlamıyorum.
İnsanlar seviyeli bir şekilde görüşlerini belirtmiş bence gayet normal. LGBT'ye karşı olabilir veya olmayabilir. Bence tepkiler gayet normal.

İnsanlar seviyeli bir şekilde görüşlerini belirtmiş, bence gayet normal. LGBT'ye karşı olabilir veya olmayabilir. Bence tepkiler gayet normal.
Normal falan değil. Yetişkin insanların kendi arasındaki ilişkisi, şiddet vs olmadığı sürece kimseyi ilgilendirmez. Bu konu tartışmaya kapalıdır. Kimsenin farklı bir görüşü olması kabul edilemez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00