Technopat hakkında düşüncelerim

Forum gelişime çok açık. Böyle konular açılması sevindirici. Mod ve ceza kısmında çok eksik var. Zamanla daha iyi olacaktır.

Kullanıcıların çoğu verdiği cezadan ders almayıp defalarca aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Örnek siz.
Hal böyleyken cezaların hafif olmasına gerek yok, ki zaten hafif bence. Hatta daha da arttırılabilir belki.
İnsanlar foruma günde 1-2 saat takılmak için giriyor genellikle. İnsanları bu kadar uzun süre uzaklaştırarak elinize bir şey geçmez gibi. 1 yıl ceza verdiğin adam 1 sene bekleyip foruma geri mi dönecek gerçekten :D?.

Forum gelişime çok açık. Böyle konular açılması sevindirici. Mod ve ceza kısmında çok eksik var. Zamanla daha iyi olacaktır.

İnsanlar foruma günde 1-2 saat takılmak için giriyor genellikle. İnsanları bu kadar uzun süre uzaklaştırarak elinize bir şey geçmez gibi. 1 yıl ceza verdiğin adam 1 sene bekleyip foruma geri mi dönecek gerçekten :D?

Ben şahsen 1 yıl ban yesem hemen gelir neden ban yediysem bir daha yaparım, bir ban daha yerim. 😄

Bence de haklısınız. Sosyalde insanlara sözde ders verme amacı ile timeout atılıyor. Lakin insanlar ders almak yerine kinleniyor veya forumu bırakıyor. Bence cezaların daha caydırıcı olması gerekiyor, ağır değil "caydırıcı".

Son düzenleyen: Moderatör:

İnsanlar foruma günde 1-2 saat takılmak için giriyor genellikle. İnsanları bu kadar uzun süre uzaklaştırarak elinize bir şey geçmez gibi. 1 yıl ceza verdiğin adam 1 sene bekleyip foruma geri mi dönecek gerçekten :D?.
Bana şu mod arkadaşların gereksiz egosu çok mantıksız geliyor. Alınma şartları zaten forumla alakali ve bilgili olmak çok müthiş bulunmaz nimet değil cezalari o kadar haklı da değil. Kelimelerin arasına boşluk koymuyoruz diye bile ceza yedim. Bir ton bunun dışı yaptığımız basit espriler gereksiz mesaj kategoriside yanlış işleme çok açık basit mizahlar bile buna dahil ediliyor. En son olarak 1 yıl ceza verilen birinin foruma dönme ihtimali 0.

Forumun eskisi kadar zevkli olmaması olayına bir yorum yapamam bu kişisel bir görüş, ben kaç yıldır bu forumdayım hiç haksızlık ile karşılaşmadım, öyle bir şey varsa itiraz edersiniz incelenir.

Cezaların hafif ve esnek olması konusunda ise diyeceğim çok şey var, emin olun şu an kurallar aşırı derecede hafif ve esnek, bundan 3-5 yıl önce gelseydiniz kuralların ne kadar katı olduğunu görürdünüz, eskiye nazaran şu an kurallar inanılmaz hafif ve esnek, daha fazla nasıl esnetilebilir ve hafifletilebilir bilmiyorum açıkçası.

Son düzenleme:
Yediniz çoğu cezayı hak etmişsiniz. Hatta aldığınız son gereksiz mesaj cezasına trollükten 1 sene bile verilebilirdi.

Haksız ceza alan çok nadirdir, haksız olduğunu düşünüyorsa rapor atarak itiraz eder. İtirazı kabul edilmediyse verilen ceza %90 doğrudur, çok nadiren ceza siliyoruz zaten.

Kullanıcıların çoğu verdiği cezadan ders almayıp defalarca aynı hatayı yapmaya devam ediyor. Örnek siz.
Hal böyleyken cezaların hafif olmasına gerek yok, ki zaten hafif bence. Hatta daha da arttırılabilir belki.
Çok objektif gördüm sizi!

Sosyalde geçirdiğim 5 yıl bana çok şey kattı öyle ki sayesinde donanımlı bir şekilde bilgisayar mühendisliğine geçeceğim. Defalarca kez haksız ban yediğimi düşünüyorum ama geriye dönüp baktığımda bana çok güzel 5 yıllık bir okul okumuşum gibi hissettirdi bu yüzden herkese teşekkür ederim. Korona zamanından beri forumda sevmediğim şey yaşı küçük kardeşlerimizin konularının sayısının artması, yanlış anlaşılmasın benim de böyle deyim yerindeyse "Velet" konularım oldu hiçbirine de karışmadım ki nereden nereye geldiğimi göreyim ve bu güzel bir şey. Ama dediğim gibi bu tarz konuların sayısı son 2 yılda ciddi oranda arttı ve bu benim foruma girişimi fazla azalttı. Açıkçası diğer forumlarda da bilgisizlik ve bu bahsettiğim konular çok daha fazla o yüzden başka sosyallerde gezmiyorum. Technopat videolarında geziyorum artık, hatta geçenlerde son videolardaki arka planı sevemediğimi söylediğim zaman sanırım Recep Baltaş geri dönüş yaptı ve yorumumu ciddiye alıp arka planı güncellediler bu yüzden buranın yeri ayrıdır. Technopat Sosyal 💙

Sosyalde geçirdiğim 5 yıl bana çok şey kattı öyle ki sayesinde donanımlı bir şekilde bilgisayar mühendisliğine geçeceğim. Defalarca kez haksız ban yediğimi düşünüyorum ama geriye dönüp baktığımda bana çok güzel 5 yıllık bir okul okumuşum gibi hissettirdi bu yüzden herkese teşekkür ederim. Korona zamanından beri forumda sevmediğim şey yaşı küçük kardeşlerimizin konularının sayısının artması, yanlış anlaşılmasın benim de böyle deyim yerindeyse "Velet" konularım oldu hiçbirine de karışmadım ki nereden nereye geldiğimi göreyim ve bu güzel bir şey. Ama dediğim gibi bu tarz konuların sayısı son 2 yılda ciddi oranda arttı ve bu benim foruma girişimi fazla azalttı. Açıkçası diğer forumlarda da bilgisizlik ve bu bahsettiğim konular çok daha fazla o yüzden başka sosyallerde gezmiyorum. Technopat videolarında geziyorum artık, hatta geçenlerde son videolardaki arka planı sevemediğimi söylediğim zaman sanırım Recep Baltaş geri dönüş yaptı ve yorumumu ciddiye alıp arka planı güncellediler bu yüzden buranın yeri ayrıdır. Technopat Sosyal 💙
Yöneticiler cidden mütevazı takılıyor ama modlarda gereksiz ve mantıksız ego var. Tek olaylari az ban yemek ve forum konusunda bilgili olmak.

Yöneticiler cidden mütevazı takılıyor ama modlarda gereksiz ve mantıksız ego var. Tek olaylari az ban yemek ve forum konusunda bilgili olmak.
Bakmayın şu anda gerçekten moderatörler bile şeffaflar. "Cümlenin sonuna nokta koyunuz" diye ban yemiş insanım hatta eskiye göre moderatör kalitesinde de düşüş olduğunu düşünüyorum. Belki de zamanında aktif sayı 400 iken şuan 900 kişi olmasından artık işler biraz hızlansın diye üstünkörü geçiliyordur bilemem ama düzen sağlamaya çalışıyor sonuçta buradaki yetkililerin hepsi. Eğer forumun geneli sizin gibi düşünüyorsa bunu komple Technopat'a öneri olarak toplanıp yollayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı